Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лъчезар Братоев, началник на отдел "Рибарски пристанища" в Община Варна:

Налага се спешен ремонт на пристанище "Карантината"

Налага се спешен ремонт на рибарското пристанище "Карантината" в квартал "Аспарухово" във Варна. Причината е повредената бронировка на оградните съоръжения след последните бедствени ситуации в морската столица. В момента се подготвя проект за дейностите, а средствата ще бъдат предвидени в бюджета за тази година, съобщи Лъчезар Братоев - началник на отдел "Рибарски пристанища" в Община Варна.

пешно трябва да се направи бронировката на оградните съоръжения. При една следващата буря цялото пристанище може да стане за скрап. Като няма защита, ако дойдат големи вълни, те ще съборят кейовите стени", допълни Братоев. 

Лъчезар Братоев уточни, че се подготвя и проект по холандски модел за преодоляването на проблема с натрупването на наноси в пристанището, което в момента го прави неизползваемо. "Трябва да има съответното разрешение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството", каза още той. По думите му, проблеми има и вътре в пристанището. "То не е добре издълбано. Фирмата, която го е изградила, е оставила камъни, които са паднали във водата, без да си ги почисти. Сега там не могат да застанат плавателни съдове. Понтонът е правен-недоправен, а пасарелката е тотално разбита", подчерта Братоев. 

Той коментира и състоянието на Рибарско пристанище "Варна". Кеят се е срутил преди две години и то е станало опасно. "Вчера дойде разрешението му за ползване, което ще бъде публикувано тези дни. Това е след един голям ремонт със стотици хиляди левове, което е направила Общината. Тази седмица, която идва, предстои да започнат да се сключват новите договори, да застават корабите и да могат да работят", допълни Лъчезар Братоев.

Подробностите чуйте в звуковия файл: 

По публикацията работи: Олга Карова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

На Перперикон - разкриха „град на хобитите“

Последните открития на Перперикон представи пред журналисти ръководителят на разкопките проф. Николай Овчаров. Това са комплекс от жилища от 13-14 век в Южния квартал, вкопани дълбоко в земята, за които местното население е използвало руините от заобикалящите ги антични храмове. Те са имали само вътрешно лице и не са притежавали извисяващи..

публикувано на 08.10.24 в 17:35

Преустановяват електронните услуги в Портала на НАП временно

Преустановяват електронните услуги  в портала на НАП временно днес (8 октомври). В периода от 18:00 ч. до 18:30 ч. , електронните услуги в Портала на НАП ще бъдат временно недостъпни, поради обновяването им. Това съобщават от приходната агенция. От там се извиняват за причиненото неудобство.

публикувано на 08.10.24 в 16:52

Съдия от Апелативен съд в гр.Тулуза бе на посещение в Административен съд – Варна

По програмата за обмен на ЕМСО, в Административен съд – Варна е на посещение г-жа Сандрин Льоклер – съдия от Апелативен съд в гр. Тулуза, Франция. Съдия Льоклер разгледа съда и се запозна с работата на службите, както и с дейността на съда. С кратка презентация за съдебната система на Франция и дейността на Апелативен съд – Тулуза съдия..

публикувано на 08.10.24 в 16:42

Заместник-кметът Снежана Апостолова посети Дневен център за деца и младежи с умствена изостаналост „Св. Йоан Златоуст“

Заместник-кметът по социални дейности и здравеопазване Снежана Апостолова посети Дневния център за деца и младежи с умствена изостаналост „Св. Йоан Златоуст“ в навечерието на празника по случай неговото създаване. Той е най-старият и първи в общността център, създаден преди 31 години благодарение на ползотворен диалог между родители на деца..

публикувано на 08.10.24 в 17:10

Хотелите в град Ларнака са пълни заради евакуациите от Ливан

Плажовете и хотелите в кипърския град Ларнака са необичайно пълни за сезона , пише в електронното си издание кипърският вестник „Филелефтерос“. Според публикацията това се дължи на военната операция на Израел в Ливан и на евакуацията на граждани. Мариос Поливиу, председателят на хотелиерската асоциация в Ларнака предаде, че ситуацията се променя..

публикувано на 08.10.24 в 18:10

Отмениха плаването с катамаран между Бургас и Истанбул

Отменено е първото плаване по линията Бургас - Истанбул – Бургас, което беше планирано за периода от 11 до 14 октомври. Това съобщиха за Радио Варна от туристическата фирма, която продава билетите за катамарана и осигурява нощувките в турската столица. Информацията бе потвърдена и от аген-компанията, която е българския партньор на турската..

публикувано на 08.10.24 в 16:11

Утре ще е предимно слънчево

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО от 21 часа на 8-ми до 21 часа на 9-ти октомври 2024 г.  През нощта от запад на изток ще се появи разкъсана висока облачност, вятърът ще е много слаб от южна четвърт, възможно е на места видимостта да е намалена.  Утре усещането ще е за предимно слънчево време, по-късно следобед временно ще се заоблачи.  Вятърът от..

публикувано на 08.10.24 в 16:05