Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варненският ветроходец Павлин Надворни акостира в новозеландското пристанище Блъф Харбър

Варненският ветроходец Павлин Надворни акостира с яхта Еспресо Мартини в новозеландското пристанище Блъф Харбър. Вчера той вдигна котва от залива Стюарт и се премести на Южния остров в Нова Зеландия. През часовете на котва Надворни е освободил заплетеното на винта въже и е стигнал на ход до порта, уточняват от екипа на ветроходеца. Надворни ще направи ремонт на закрепването на грота към мачтата. Все още няма официална информация от организаторите за размера на наказателните часове към времето му в Околосветската регата за едночленни екипажи Глобал Соло Челиндж.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изиграха се два мача от турнира във Варна

С два резултатни двубоя стартира осмото издание на международния турнир по плажен футбол във Варна. В първата среща домакините от МФК Спартак биха с 8:2 румънския IPA. По два пъти се разписаха Павел Стоев и Георги Димитров, а по веднъж - Павел Адамов, Илиян Илиев, вратарят Добромир Господинов и капитанът Калоян Цветков. За съперника реализираха Йонут и..

публикувано на 31.05.24 в 22:29

Силен турнир по плажен футбол във Варна

Утре във Варна започва осмото изданние на силния международен турнир по плажен футбол - Varna International Beach Soccer Cup 2024. В надпреварата ще участват четири тима, които от петък до неделя ще се срещнат по-между си. Шампионът на Турция и румънския ИПА пристигат в морската столица, където заедно с първенеца на страната МФК Спартак и МФК Монтана ще..

публикувано на 31.05.24 в 10:35

Томова приключи с Ролан Гарос

Виктория Томова отпадна във втория на Откритото първенство на Франция по тенис. Първата ракета на България отстъпи с 5:7, 7:5, 1:6 на №37 в световната ранглиста Синю Уан от Китай. Срещата продължи 2 часа и 19 минути.В първия кръг Томова елиминира с 6:3, 7:6(5) №18 в световната ранглиста Екатерина Александрова от Русия.

публикувано на 31.05.24 в 09:55

Сериозна успешна серия за Нестеров

Варненският тенисист Пьотр Нестеров се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на клей в Констанца (Румъния). Той победи италианеца Алесандро Белифемине с 6:3, 7:6 (3). Пьотр записа 12-и пореден успех във веригата на Световната федерация по тенис ITF.

публикувано на 31.05.24 в 09:35

Нов договор за Бусато

Вчера сърцатият вратар на ЦСКА преподписа своя договор и ще продължи да бъде lв столичния клуб в следващите 2 години, като контрактът му е с опция за удължаване от още 1.С „червената“ фланелка Бусато има 186 мача, като в десетки от тях се е отличавал със страхотни спасявания и неведнъж е бил в основата на победите..Включен е в идеалния отбор за..

публикувано на 31.05.24 в 09:05

Пламен Христов няма да е треньор на "Черно море"

Пламен Христов е новият наставник на мъжкия волейболен тим на "Дунав"-Русе. Той подписа договор за една година и ще води крайдунавския тим в първенството. Пламен Христов сподели, че е имал намерение да довърши започнатото в отбора на "Черно море", но не е получил оферта за новия сезон и е приел поканата на русенския тим. Интерес към него е имало..

публикувано на 31.05.24 в 08:03

"Ботев" -Враца остава в елита

Ботев (Враца) остава в efbet Лига и през следващия сезон.Тимът на Христо Янев победи Марек след изпълнение на дузпи. Пълна драма, луд мач, гърмяща атмосфера. Двата тима завършиха наравно 1:1 след 120 минути. С общ резултат 5:3 Ботев си гарантира оставането в елита. БОТЕВ (ВРАЦА) - МАРЕК 1:1 (5:3) 1:0 Мартин Смоленски (50) 1:1 Александър..

публикувано на 31.05.24 в 08:02