Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 41 милиона лева начален бюджет гласува ОбС - Балчик тази седмица

Община Балчик

Няколко предложения за допълнение на проектобюджета са внесени на вниманието на общинските съветници в Балчик, които ще гласуват най-важния документ за годината на сесия на 8 февруари.

Сдружението „Малките големи“, което стопанисва в Балчик първия котешки приют в страната, ще бъде подпомогнато по искането за финансиране с близо 12 хиляди лева, нужно за изхранването и ежедневните хигиенни нужди на спасените животни. Освен за котки, от организацията поемат грижа и за изхвърлени кучета и продължават да търсят спешно осиновители и дарители.

"Тръгнахме като коткодом, но по разбираеми причини дворът ни бързо се запълни и с нуждаещи се кученца, изоставени по улиците на Балчик. Благодарение на тази нова за Балчик дейност свой истински дом намериха повече от 100 изоставени котки и кученца. Успяхме много други котки и кучета да кастрираме и излекуваме" - отчитат изминалата година от организацията, която заявява, че ще продължат ежедневната си борба по улиците на Балчик да има по-малко бездомни и болни животни, а градът да има по-чист и хуманен образ.

Волейболният клуб „Вихър“ в село Сенокос ще бъде субсидиран с 3000 лева през 2024 година, става ясно от подробностите по проекта за бюджет, а шахматният клуб в Балчик – с 10 000 лв. 

В програмата за събитията в общината се връща Фестивалът на цацата в Кранево по предложение на организатора – сдружение „Зелени посоки“, чиято молба за субсидия е 50 000 лева.

Традиционният фестивал в Балчик – международният форум на английския език „Светът в детските длани“ ще бъде подпомогнат с 10 000 лева, а националният пленер „Художници, Балчик, любов — среща на европейски морета' – с почти 7000 лв. От поисканите 10 хиляди, интернационалното събитие, посветено на зумбата всеки септември в Балчик, ще получи 5000 лева. Ще се финансират още два фестивала, присъщи на Балчик – най-дългогодишният „Процес – пространство“ (7500 лв.) и международният фестивал на изкуствата „Трикси“ през 2024 г.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сигнал за купуване на гласове в община Каварна

Сигнал за купуване на гласове в община Каварна за предстоящите парламентарни избори е подаден до МВР. Автор на сигнала е кандидат за депутат. В него се настоява за проверка на 16 лица, а подозренията са, че срещу осигуряване на гласове се опрощават заеми от фирми за бързи кредити. В сигнала, изпратен до МВР, се посочва, че при обиколка в област..

публикувано на 03.06.24 в 11:47

Откраднаха 50 картини от ателие в центъра на Варна

50 картини, ръчни и електрически инструменти, са откраднати от ателие в центъра на Варна. Криминалисти от Първо районно управление са задържали за престъплението  двама мъже за срок до денонощие.  Те са на 29 и на 35 години, известни на полицията. Озовали са се в ареста, след като проникнали в ателие в централната част на града след счупване на стъкло...

публикувано на 03.06.24 в 10:33

От август: Редовни полети от Варна до Франкфурт-Хан, Прага, Тел Авив и Виена

Летище Варна добавя нови маршрути към портфолиото си от полети, съобщиха от аеропорта.  Един от най-големите нискотарифни превозвачи ще базира  свой втори самолет, с което ще се изпълняват редовни полети до: Франкфурт-Хан (Германия) – 2 пъти седмично; Прага (Чехия) – 2 пъти седмично; Тел Авив (Израел) – 3 пъти седмично; Виена (Австрия)..

публикувано на 03.06.24 в 10:15

Заради опасен химикал: Забраниха козметика на световни търговски марки

Партиди от продукти на световноизвестни козметични марки ще бъдат изтеглени от пазара и от потребителите заради наличие на опасното съединение пропионалдехид, съобщи регистърът на европейската система за бърз обмен на забранени нехранителни опасни стоки Safety Gate, цитиран от платформата "Ние, потребителите". Повечето от тях са произведени в..

публикувано на 03.06.24 в 10:07

377 са свободните места за второ класиране в детските ясли във Варна

377 свободни места са обявени за второ класиране за целодневен прием в самостоятелните детски ясли във Варна. В срок от днес - 3 юни до 10 юни, включително , електронната система за прием ще бъде отворена за регистрация на нови заявления. На 11 юни системата се затваря. Класирането ще бъде обявено на 12 юни до 17:00 ч. Срокът за потвърждаване на..

публикувано на 03.06.24 в 09:58

Изплащането на пенсиите започва на 7 юни

Изплащането на пенсиите през юни т. г. чрез пощенските станции ще започне на 7 юни (петък) и ще завърши на 20 юни (четвъртък), съобщиха от пресцентъра на Националния осигурителен институт. Преводите на сумите за юнските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 юни 2024 г. Датата за изплащане..

публикувано на 03.06.24 в 09:17

Без вода днес

Варна:  От 10ч. до 12ч. без вода са абонатите от Цветен квартал; От 9.30ч. до около 17ч. местност Кабакум и част от местност Ален Мак; Добрич:  Без вода поради авария са на ул. Поп Богомил, вода нямат и на ул. Брацигово; Район Добрич-селска: с. Славеево; с. Владимирово; Район Балчик: ВЗ Сборно място; с. Дропла; с. Оброчище; Район Каварна:..

публикувано на 03.06.24 в 09:11