Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отпускат над 130 000 лева за проектиране на велоалеи във Варна

Снимка: Георги Нейков

Финансовата комисия към Общинския съвет даде съгласието си за осигуряване на 132 хил. лева за проектиране на 14 велоалеи. Общата дължина на трасетата е 40 км, бе изтъкнато на заседанието.

Близо 7 часа продължиха дебатите по бюджета на Варна за 2024 г. във финансовата комисия към Общинския съвет. Съветниците разгледаха голяма част от бюджетните раздели, но тъй като има още доста въпроси за обсъждане, беше решено работата на комисията да продължи в понеделник – 12 февруари 2024 г., от 10:00 часа в зала „Пленарна“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Български възход" регистрираха листата си за изборите

Партия "Български възход" регистрира листата си с кандидати за народни представители от Варна. Водач е областния координатор на структурата, експертът по пътна безопасност, Диан Драганов. Втори е Георги Андреев, който беше депутат в 42-то и 44-то Народно събрание. Андреев е и бивш кмет на село Ветрино. От политическата формация на бившия служебен премиер..

публикувано на 05.05.24 в 10:09

Слънчево време на Възкресение Христово

Днес ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от север-североизток, следобед по крайбрежието ще се обърне от югоизток, вечерта, вече и във вътрешността, ще се ориентира от юг. Преобладаващи максимални температури между 17° и 22°, за Варна около 19°. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 14°-16°. Изгрев на Слънцето за..

публикувано на 05.05.24 в 07:23

Стотици варненци посрещнаха Възкресение Христово в катедралния храм "Свето Успение Богородично"

По традиция стотици варненци се събраха да посрещнат най-голямото събитие в човешката история в катедралния храм "Свето Успение Богородично". 40 минути преди Възкресение Христово започна пасхалната полунощница отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в съслужение със свещеници от епархията. В първите минути на новия ден..

публикувано на 05.05.24 в 07:13

Румънски туристи напълниха Слънчев бряг, лошото време не ги изплаши

Няма отказани резервации по морето заради лошото време. Част от хотелите в Слънчев бряг, Несебър и Поморие отвориха за Великденските празници, като в тях почиват предимно румънци, българи и гърци. Има и полски туристи и малко англичани, предава БГНЕС. Само в един от хотелите в Слънчев бряг за празниците са дошли близо 900 румънци. „Предварителните..

публикувано на 04.05.24 в 16:40

И партия МЕЧ с листа във Варна

Професор Николай Радулов, бивш главен секретар на МВР и специалист по национална и международна сигурност е водачът на листата на партия МЕЧ във Варна. Листата се състои преимуществено от млади хора, всеки от които обаче е компетентен в своята област, каза Радулов. Даниела Стойнова разговаря с него след регистрацията на листата в РИК-Варна.

публикувано на 04.05.24 в 16:10

Спират Пети блок на АЕЦ „Козлодуй” за планов годишен ремонт

На 5 май, Великден, пети блок на атомната централа ще бъде спрян за планов годишен ремонт и презареждане с ядрено гориво. В изпълнение на програмата на АЕЦ „Козлодуй” за диверсификация, в реактора на блока ще бъдат заредени касети тип RWFA, произведени от Уестингхаус, след получено разрешение от Агенцията за ядрено регулиране. Необходимото за..

публикувано на 04.05.24 в 16:00

БСП и "Левицата" се регистрираха за вота

Пълна листа за парламентарните избори регистрира в Районната избирателна комисия (РИК) във Варна от БСП за България. Водач на листата е Борислав Гуцанов. Даниела Стойнова разговаря с него след регистрацията.

публикувано на 04.05.24 в 15:55