Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 7 март ще бъде затворен част от пътя Горна – Долна Трака, кои са обходните маршрути?

9
Снимка: Румен Сарандев

Във връзка с изграждане на канализационна мрежа от ВиК – Варна, до 7 март, е затворена за движение на автомобили ул. „Арх. Манол Йорданов“ в участъка от бул. „Княз Борис I“ до ул. „4-та“. Това е част от пътя Горна – Долна Трака. Ремонтните дейности ще се извършват от пресечка до пресечка, за да не затрудняват движението на гражданите.

Ремонтните дейности по цялата улица ул. „Арх. Манол Йорданов“ от бул. „Княз Борис I“ до бул. „Осми Приморски полк“ ще се извършват поетапно и ще продължат до 13 юли 2024 г.

Създадена е временна организация на движението. Гражданите да избягват този участък и по възможност да използват алтернативни маршрути, апелират от Община Варна.

Обходните маршрути са ул. „Св. Климент Охридски“, ул. „Сирма войвода“, ул. „Драган Данаилов“, ул. „Алеко“, ул. „Алфатар“, ул. „Мимоза“, ул. „3-та“ ул. „5-а“, ул. „7-а,“ ул. „12-а“.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Още един български баскетболист изгоря за нелегални залози

ФИБА наказа още един български баскетболист. Мартин Стефанов е със забрана за участие във всички дейности на ФИБА или свързани с нея такива за 18 месеца. Причината отново е нарушаване на Етичния кодекс и интегритет и участие в залози, поради което по-рано тази седмица бе наложена санкция и на Теодора Динева. Последните шест месеца от наказанието на..

публикувано на 04.05.24 в 11:15

Задържаха контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта в Бургас

Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта задържаха митнически служители от Пристанище Бургас, съобщиха от Агенция "Митници". Стоките са открити в тайници на два контейнера, пристигащи от Китай за получател в България. Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция „Митници",..

публикувано на 04.05.24 в 11:11

Автобуси и тролеи по няколко линии с допълнителни курсове във Великденската нощ

Допълнителни курсове ще извършват автобусите във Варна в нощта на събота срещу неделя, навръх Великден. Вижте разписанието: - Автобусна линия 17 от Катедрала – 00:40 ч. и в 01:50, а от Галата в  23:00 ч. и 01:10 ч.; - Автобусна линия 22 от спирка „бл. 407“ в 22:45 ч. и в 01:20, от сп. "Централна поща" - в 00:40 ч. и 02:00 ч.; - Автобусна линия..

публикувано на 04.05.24 в 10:39

Според Държавна комисия по стоковите борси и тържищата, потребителската кошница за Великден е с 6% по- евтина спрямо миналата година

С 6% е по-ниска цената на потребителската кошница за Великден тази година спрямо миналата . 137 лв. е стойността ѝ тази година при закупуването на единица от всяка стока заедно с агнешко месо, 98лв. е без него при 106лв. по същото време миналата година. Твърдението е на председателят на Държавна комисия по стоковите борси и тържищата Владимир..

публикувано на 04.05.24 в 10:13

Изтича крайният срок за промени в състава или в наименованието на коалициите, регистрирани за участие в изборите на 9 ти юни

Партиите и коалициите имат последна възможност да подадат заявление в Централната избирателна комисия (ЦИК) за извършване на промени в състава и/или в наименованието на регистрирана коалиция. Това може да стане до 17:00 ч. днес, 4 май. До 17:00 ч. на 7 май партиите, коалициите и инициативните комитети правят предложения до ЦИК за регистрация на..

публикувано на 04.05.24 в 08:28
Изгрев във Варна

И днес ще бъде облачно, с валежи от дъжд

По Черноморието ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. На отделни места валежите ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици, но до вечерта в повечето райони ще спрат. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури днес, ще бъдат в интервала от 15° до 20°. За Варна максимална около 18°. Вълнение на..

обновено на 04.05.24 в 08:21
Крит

Конфискуваха хиляди незаконни фойерверки на о-в Крит

Полицията на остров Крит арестува мъж, обвинен в притежание и търговия с хиляди фойерверки и сигнални ракети, които се използват незаконно по време на Великденските празници в Гърция. Полицейското управление в Ретимно проведе разследване в предприятието на заподозрения в района на Милопотамос и..

публикувано на 03.05.24 в 17:05