Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До края на месеца ще продължи ремонтът на пазара във Владиславово


До края на месеца се очаква да продължат ремонтните дейности на пазара в квартал „Владислав Варненчик“. В момента се извършва подмяна на асфалта на площадката със  сергиите за плодове и зеленчуци, които от години стояха празни и не работеха. 

"Хубав ни е пазара, но много повечето магазини са за дрехи и играчки или някакви услуги. Няма откъде да си купиш плодове и зеленчуци от производител", оплакаха се жители на квартала. 

В момента старите сергии са изцяло премахнати и ще бъдат подменени с 12 нови маси по модули за плодове и зеленчуци, съобщи за Радио Варна управителят на общинското дружество „Пазари“ Недко Радев. Изградени са и нови 5 търговски обекта тип барака.


"Дано да има кой да продава в тези обекти", коментира клиентка на пазара. Търговци от магазините, намиращи се в близост до площадката, коментираха, че приветстват ремонтните дейности и че те не са попречили на работата им. Вече има проявен интерес към някои от обектите.

"Чух че наемите ще са 500 лева", каза една от анкетираните жени. 

Управителят на "Пазари" отказа да коментира размера на наемите, тъй като те се изчисляват в момента. Успоредно с изграждането на нови търговски обекти на пазара във Владиславово, се извършва и запълване на дупки с нов асфалт. Там всекидневно влизат автомобили, които зареждат обектите. Те минават през една доста остаряла бариера.


Някои от клиентите споделиха, че има проблем и с паркирането. В момента автомобилите паркират основно на главния булевард откъм входа на пазара, както и на паркинга пред блока зад пазара.

Чуйте подробностите в звуковия файл

 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЦИК обяви новите български евродепутати

Председателят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова обяви имената на новоизбраните 17-те български евродепутати:  Ивайло Вълчев от листата на ИТН Петър Петров Волгин от "Възраждане" Станислав Стоянов от "Възраждане" Рада Лайкова от "Възраждане" Никола Минчев от ПП-ДБ Радан Кънев от ПП-ДБ Христо Петров от ПП-ДБ Андрей Ковачев от..

публикувано на 13.06.24 в 17:57

Заради масови кражби на вода високата част на Константиново страда от безводие

Кражби на вода оставят горната част на село Константиново с пресъхнали кранове. Това установява проверка на ВиК, посочи Живко Петров, ръководител на ВиК участък "Девня". От четири проверени абоната при три водата тече без да е отчитана от водомера, каза той. Петров  изрази подозренията си, че голяма част от населението използват вода без да плащат и..

публикувано на 13.06.24 в 16:44

Километрични опашки от коли и камиони на границата край Дуранкулак

Километрични опашки от автомобили, автобуси и тежкотоварни камиони затрудняват преминаването през граничния пункт край Дуранкулак, област Добрич. Четирикилометрова е опашката от камиони и на границата с Румъния при Кардам. Двата гранични пункта работят с пълния си капацитет, но не успяват да се справят с увеличения през летния туристически сезон поток..

публикувано на 13.06.24 в 16:31

Търсят варианти за временно преместване на децата от четири училища във Варна заради ремонти

През тази година основни ремонти са предвидени за четирите варненски училища ОУ "Васил Друмев", ОУ "Добри Чинтулов", ОУ "Йордан Йовков" и ОУ "Св. Св Кирил и Методий". Предстои обявяване на възлагателните процедури за строително-монтажните дейности, като прогнозите са до началото на учебната година да бъдат сключени договори с изпълнителите, съобщават..

публикувано на 13.06.24 в 16:25

Във Варна засилват проверките за изхвърляне на боклук извън контейнерите, вдигат глобите

Община Варна е сезирала прокуратурата за умишлени замърсявания около контейнерите за смет в града, предоставени са снимки и клипове с конкретни извършители. Това съобщи Благомир Коцев, кмет на града. Чистотата на града е сред нашите приоритети, каза Благомир Коцев.  Забелязваме разхвърляне на отпадъци в много голям периметър, което навява..

публикувано на 13.06.24 в 14:56

ВАС върна на работа бившия главен архитект на Варна Виктор Бузев

Върховният административен съд е върнал на работа бившия главен архитект в община Варна Виктор Бузев. Той обжалваше заповедта на предишния кмет Иван Портних, с която беше освободен от поста заради поставянето на преместваеми обекти в комплекс „Хоризонт“. Съдебното решение потвърждава определението на Варненския административен съд, който..

публикувано на 13.06.24 в 13:44
Бойко Борисов

Бойко Борисов: Правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ (ВИДЕО)

Правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ, защото така е справедливо. Аз няма да се кандидатирам в името на преговорите. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на първата пресконеференция след изборите. Сега е време за държавници, а не за егоцентрици, каза той, обръщайки се към всички политически партии с думите, че не е време за ултимативно..

публикувано на 13.06.24 в 12:12