Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вандали потрошиха спирка в Гурково, захвърлиха метални пейки на пътното платно

Сериозна предпоставка за пътни произшествия създадоха вандали в Гурково. 

Извършителите са двама и са установени чрез видеонаблюдението в селото, съобщи кметът Тодор Георгиев.

Две масивни метални пейки се озовават в средата на пътното платно в петък вечерта около 21.45 часа. Кадрите показват мъже, известни на полицията, около 30-годишни, единият е от Гурково, другият – от съседното село Тригорци. Деянието е установено сутринта и е цяло чудо, че по централното трасе на селото никой не е катастрофирал.

Извършителите са потрошили и автобусната спирка, твърди Георгиев. Той очаква вандалите да бъдат наказани най-малкото с възстановяване на щетите и общественополезен труд. Гурковският кмет предполага, че деянието е извършено вследствие употреба на наркотици.

Балчишкото село страда от една малка група хора, които създават безпокойство сред местните, каза още Тодор Георгиев. Той се надява Тодор Георгиев, че органите на реда ще си свършат работата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Адресите без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна: ·   На  17.05.2024  г. В периода  09:00  ч. до  16:00  ч. Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на :..

публикувано на 17.05.24 в 05:59
Яйлата

Спиране на валежите и намаляване на облачността

Днес денят ще започне с облачно време и валежи от дъжд в Североизточна България. Постепенно валежите ще спрат, а по-късно и облачността ще намалее. Вятърът ще е слаб, следобед умерен от изток-югоизток Максимални температури между 16° и 21°, за Варна около 18°.  Вълнение на морето сутринта 1-2, следобед 2-3 бала. Температура на морската вода между 15°..

публикувано на 17.05.24 в 05:55

В активната лента се осъществява движението на АМ "Хемус" на входа за Аксаково

Временно движението при км 49 на автомагистрала "Хемус" в посока Варна временно се осъществява само в активната лента.  Заради катастрофата на входа за Аксаково с кола на НСО, в която е пътувал Кирил Петков, трафикът се регулира от Пътна полиция.  Починал е шофьорът на леката кола, сблъскала се с автомобил на НСО Ограничено е преминаването по..

публикувано на 16.05.24 в 19:01

Починал е шофьорът на леката кола, сблъскала се с автомобил на НСО (ОБНОВЯВА СЕ)

Автомобил на Националната служба за охрана е катастрофирал на входа за Аксаково. В него се е возил Кирил Петков, съобщиха във Фейсбук от политическата партия, на която е съпредседател той.  59-годишният шофьор на лекия автомобил с варненска регистрация, който е претърпял инцидент на входа на Аксаково, сблъсквайки се с кола на НСО, е..

публикувано на 16.05.24 в 17:53
Снимката е илюстративна

Временно затруднено ще бъде движението по бул. "Чаталджа" в петък

Заради отстраняване на опасно сухо дърво и клони ще бъде затруднено движението по булевард "Чаталджа" в петък, 17 май,  между 14 и 16.30 часа, съобщиха от пресслужбата на Община Варна.  Дейностите ще бъдат извършвани в участъка от светофара на бул. "Осми приморски полк" по продължение на бул. "Чаталджа" до южния вход на пазара, посочват от отдел..

публикувано на 16.05.24 в 17:38

Здравният министър удължава забраната за износ на инсулин с още месец

Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева издаде заповед, с която удължава с още месец забраната за износ на определени групи лекарства. Това са инсулини и аналози, и други понижаващи кръвната захар лекарства, както и антибиотици, предназначени за системна употреба в детска възраст, съобщиха от здравното министерство. Здравният министър мотивира..

публикувано на 16.05.24 в 17:34

Кметовете на Варна и Бургас настояват за магистрала между Северното и Южното Черноморие

Кметовете на Варна Благомир Коцев и на Бургас Димитър Николов, както и на по-малките черноморски общини, ще обединят усилията си и ще продължат заедно да настояват пред държавата между Северното и Южното Черноморие да бъде изградена автомагистрала или скоростен път. Това стана ясно по време на годишна среща  на бизнеса от Черноморието, която се..

публикувано на 16.05.24 в 16:55