Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маршрутни промени за линия 10 във Варна от сряда

Снимка: Сияна Спиридонова, Радио Варна

От 9 часа на 21 февруари, сряда, се въвежда промяна в маршрута на автобусна линия № 10, съобщиха от "Градски транспорт". 

След спирка „Янко Михайлов“ автобусите ще продължават по бул. „Левски“, ще обслужват спирки „Стадион Спартак“, „ХЕИ“, през автоподлеза на ул. „Царевец“ ще се връщат отново на бул. „Левски“, за да обслужат спирките „ХЕИ“ и „Стадион Спартак“. На кръстовището с ул. „Прилеп“ ще завиват наляво посока ул. „Отец Паисий“ и по утвърдения си маршрут до ЖП гара.


Няма да се обслужват автобусни спирки: „Струга“, „Победа“, „Вятърна мелница“, „Роза“, „Хаджи Димитър“, „Зеленика“.


 Маршрутните промени се налагат във връзка с изграждане на битова канализация и реконструкция на магистрален водопровод по бул. „Хр. Смирненски“ в участъка от кръстовището с ул. „Прилеп“ до кръстовището с ул. „Подвис“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Даниел Лорер

Даниел Лорер, ПП-ДБ: Решението на МС за стадион "Варна" е хвърляне на димка

Все още не е ясно Община Варна какъв дял ще запази от дружеството, управляващо стадион "Варна", след увеличаване на капитала му и вложените от държавата 30 млн. лева за довършването на съоръжението. Това коментира кметът на Варна Благомир Коцев, който изказа недоумението си как не е осъществена връзка с представители на кметската администрация по..

публикувано на 28.10.24 в 16:10

Във Варна планират изграждане на два нови парка в "Младост" и ремонт на улица "Вяра"

Изграждането на два нови парка - "Младост" и "Република", в район "Младост", е един от проектите, по които работи Община Варна. Това съобщи на брифинг днес кметът Благомир Коцев. В момента сме на последната права на проектирането им, каза още той, допълвайки, че във Варна отдавна не са изграждани нови паркове.  Ремонтите на малките улици са сред..

публикувано на 28.10.24 в 16:05

От сряда затварят южното платно на бул. "Владислав Варненчик", въвеждат обходни маршрути

От днес при кръстовището на Двете кули се асфалтират преходните трасета между северното и южното платно по бул. „Владислав Варненчик“. С дейностите ще приключи първият, от общо четирите етапа, от проекта на ВиК– Варна за изграждането на канализационен колектор с голям диаметър (Ф2000) и две канализационни шахти. Първият етап ще завърши 10 дни по-рано..

публикувано на 28.10.24 в 15:27

Новите районни кметове и приоритетите им

Новите кметове на районите „Одесос“ и „Приморски“ във Варна Янислава Шопова и Николай Желязков заявиха за Радио Варна, че имат амбицията да бъдат отворени към хората и да направят районите си чисти и с добра инфраструктура.  Да вдигне нивото на комуникация между гражданите и кмета, район "Одесос" да е отворен за хората са сред първите задачи пред..

публикувано на 28.10.24 в 14:30
Балчик

Бизнесът след изборите: Надяваме се да има обединение, защото общата ни цел е една - бъдещето на младите хора

След поредния парламентарен вот балчиклии продължават да очакват да се засили финансовата активност в малките фирми в градчета и села и там да има насочени обекти за обикновения човек.  “Да въведем иновации откъм технологично ниво, средства да бъдат насочени към образованието на работниците. Защото проблемът към днешна дата е, че големите и малки фирми..

публикувано на 28.10.24 в 12:25
Снимката е илюстративна

Режат клони в центъра на Варна

Район „Одесос“ извършва днес 28 октомври (понеделник) основна резитба на корони на дървета на ул. „Неофит Бозвели“, информираха еколозите от кметството. Дейностите ще се извършват и в следващите два дни в отсечката между улиците „Ангел Кънчев“ и „Д-р Пискюлиев“. Пътното платно няма да бъде затваряно по време на резитбата, но е възможно да възникнат..

публикувано на 28.10.24 в 11:09

ГЕРБ-СДС печели в Добрич, втори са "Възраждане"

При 100% обработени протоколи в област Добрич категоричните победители и в тези парламентарни избори са от ГЕРБ-СДС с 29.46 на сто от гласовете. Избирателите в 8 Многомандатен изборен район подреждат на втора позиция ПП Възраждане с 15.42%. Макар в национален план БСП – Обединена левица да са на пета позиция, в област Добрич те се нареждат на..

публикувано на 28.10.24 в 10:12