Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОбС-Варна заседава днес

Снимка: Нина Милошевич

Седмото заседание на Общинския съвет във Варна ще се проведе днес, от 10 часа в зала „Пленарна“. В предварителния дневен ред са обявени 15 точки.

Сред тях са бюджетът на Варна и Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост, която е обвързана с най-важния финансов документ. 

В Дирекция „Канцелария на Общинския съвет“ е получено писмо от кмета Благомир Коцев, с което той уведомява местния парламент, че заради възникнала необходимост са извършени корекции в проекта на годишната програма за управление на общински имоти. Промененият документ е публикуван на 22.02.2024 г. на официалната интернет страница на Община Варна, а по закон той може да бъде разгледан и приет от Общинския съвет след изтичане на 14-дневен срок от обявяването му, поясняват от пресцентъра на общинската администрация.

„С оглед на гореизложеното към разглеждане и приемане на Годишна програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост през 2024 г., както и на бюджета на Община Варна за 2024 г., може да се пристъпи не по-рано от 08.03.2024 г.“, се казва в писмото на кмета, с което са запознати общинските съветници.

В проекта за дневен ред на заседание № 7 е включен избор на временно изпълняващ длъжността кмет на район „Одесос“.

Съветниците ще решат също дали Община Варна да кандидатства с проектно предложение за модернизация и изграждане на интелигентна система за уличното осветление в ж.к. „Чайка“.

На гласуване ще подложено и искане за създаване на работна група с цел изработване на проект на задание за пълно или частично изпълнение на Общия устройствен план на Варна. Предложение за формиране на временна комисия, която да наблюдава работата на Експертния съвет по устройство на територията при Община Варна, също фигурира в дневния ред.

Сред точките е обявяване на конкурс за избор на член на Съвета на директорите на „Ученическо и столово хранене“ ЕАД и избор на комисия за провеждане на конкурса.

Предвиден е и избор на постоянни и временни членове на Експертния съвет към фонд „Култура“.

Създаването на Съвет по въпросите на социалните услуги и учредяването на общински фонд за подкрепа на социалните предприятия във Варна също ще бъдат сред темите на заседанието.

Сесията по традиция ще приключи с дискусия с гражданите. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Насрочиха дата за разпоредително заседание по делото за замърсяване на Варненското езеро

Насрочиха дата за разпоредително заседание по делото за замърсяване на Варненското езеро по повторно внесен обвинителен акт от прокуратурата, съобщават от Окръжен съд - Варна. Като обвиняем пред съда на 26 юни ще се яви единствено бившият кмет на Варна Иван Портних с адв. Менко Менков. На бившия кмет на морския град е повдигнато обвинение, че като..

публикувано на 18.06.24 в 18:45
Кирил Петков

Кирил Петков: ПП-ДБ няма да подкрепи Рая Назарян за председател на НС

ПП-ДБ няма да подкрепи кандидатурата на Рая Назарян за председател на Народното събрание. Това обяви съпредседателят на коалицията Кирил Петков, предаде БГНЕС. Петков обяви, че от ПП-ДБ няма да предлагат друга кандидатура. "Твърдо оставаме опозиция. Борисов трябва да понесе две отговорности. Първата е, че не си спази уговорката за ротацията и падна..

публикувано на 18.06.24 в 18:45
Бойко Борисов

Борисов: Към днешна дата съставяне на правителство не е възможно

Към днешна дата съставянето на правителство не е възможно – това обяви в централата на партията си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред избраните за депутати от ГЕРБ-СДС, предаде БНР. На утрешното първо заседание на 50-то Народно събрание ГЕРБ-СДС ще предложат Рая Назарян от преговорния екип за председател на Народното събрание.  От гласуването на Рая..

публикувано на 18.06.24 в 18:05

Настройката на 22 светофара във Варна се извършва след съгласуване с МРРБ

Настройването на режимите на 22 светофара във Варна се извършва след съгласуване с Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това обясни директорът на общинското предприятие "ТАСРУД" Георги Киряков . Причината е , че светофарните уредби са подменени с европейски средства по проекта за интегриран градски транспорт. По думите му винаги..

обновено на 18.06.24 в 18:04

Кърпежите по Аспаруховия мост приключват още тази вечер

Кърпежите по Аспаруховия мост ще продължат след 20,00 часа днес, аварийните ремонти на настилката трябва да приключат по-рано - още тази вечер. Извъндоговорният график на работа след 20,00 часа вече е уговорен с фирмата-изпълнител, посочват от общинската пресслужба. Пътното платно е освободено от тежка техника от 16,00 часа, за да се избегнат..

публикувано на 18.06.24 в 17:11

Нов влак ще стига от София до Бургас за по-малко от 6 часа

Нов влак от София за Бургас и от Бургас за София тръгва през летния сезон. Той ще пътува с композиция от изцяло новодоставени вагони, съобщават от БДЖ. Първият влак ще потегли на 22 юни /събота/ и ще се движи всеки ден до края на летния сезон. Композицията ще бъде съставена от четири климатизирани вагона от салонен тип и един вагон за трудноподвижни..

публикувано на 18.06.24 в 15:51

Натоварено движение на Аспаруховия мост заради частичните ремонти (обновена)

Натоварено е движението на Аспаруховия мост във Варна, най-вече в участъка откъм улица "Девня", видя репортер на Радио Варна. В посока Варна се преминава свободно, но в участъка в посока квартал "Аспарухово" и Бургас движението е изключително затруднено.  В началото на моста има стоварена строителна техника, на няколко места е изрязана асфалтовата..

обновено на 18.06.24 в 14:36