Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

174 коли са иззети от пияни и дрогирани във Варна и региона от август насам

Снимката е илюстративна
Снимка: ЕПА/БГНЕС

174 автомобила са били иззети от полицията във Варна и региона от пияни или дрогирани шофьори от август м.г., когато влизат промените в Наказателния кодекс.  Те са съхраняват на паркинги, докато не се произнесе съдът. Автомобилите са много, а площите на МВР не стигат, сключен е договор за наем за терен, който да се използва за тази цел. Това каза Надежда Драгулова от пресцентъра на ОД на МВР-Варна. Паркинг е обособен в бивше поделение на МВР във Варна, другият - в близко населено място, обясни тя.

23 от тези автомобили са иззети в полза на държавата и са предоставени на Националната агенция по приходите, за да бъдат обявени за продан на търг. 

Припомняме, след промените в Наказателния кодекс и новите наказания за конфискация на превозното средство от шофьор, седнал зад волана с над 1,2 промила алкохол или употребил наркотични вещества, паркингите на Областните дирекции на МВР в страната се напълниха. Броят на автомобилите се увеличава, а няма достатъчно паркинги и свободни площи.

Търгове за колите се провеждат непрекъснато, уточняват от НАП. Обявите за тях се публикуват на интернет страницата на приходната агенция две седмици преди провеждането им.

Поредният търг ще се проведе в утрешния ден, а до края на март са предвидени още 4.

Няма ограничения в тръжните процедури. За колите, които не са продадени на трети търг, се извършва нова оценка и се извършва нова процедура от 3 търга с намаляване на цената.

Чуйте още от разговора на Даниела Стойнова с Надежда Драгулова:





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Галя Кондева: Решението за отказ за изграждане на частна болница "Мама и аз" е взет под влияние на реакцията на обществото

Решението за отказа за изграждането на частна болница „Мама и аз“ с педиатрично отделение в София е бил взет под влияние на реакцията на обществото, но не и под натиск, посочи днес служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева. Тя беше на посещение в Добрич във връзка с откриването на нов дигитален графично-скопичен рентгенов апарат за..

публикувано на 14.06.24 в 14:01

ВиК-Варна със заведени над 2 500 дела срещу длъжници

„ВиК-Варна“ има заведени под формата на заповедни производства над 2 500 съдебни дела срещу длъжници през 2023 г., предаде БТА. Прагът за образуването на такова дело е задължение към дружеството повече от 200 лева. Действията по принудително събиране на неплатените сметки започват веднага след неплащане на фактурата. Когато абонатът не плати три..

публикувано на 14.06.24 в 13:57

Ненасилствената комуникация - по-добро разбиране на себе си и другите

Ненасилствената комуникация е начин на живот и философия. Тя е създадена от американския психолот Маршал Розенберг, който съчетава позитивната психология на Карл Роджърс и философията за ненасилие на Махатма Ганди. Най-общо ненасилствената комуникация е процес, който помага на хората да обменят информация, необходима да разреши конфликти и различия по..

публикувано на 14.06.24 в 13:48
Главен асистент, доктор Петър Петров, координатор на програмата

"Междукултурен бизнес - Магелан" - нова магистърска програма в Икономически университет - Варна

"Междукултурен бизнес - Магелан"  е една от новите магистърски програми, по които в Икономически университет - Варна ще могат да се обучават студенти. Тя е създадена в рамките на международната университетска мрежа "Dukenet", в която участват 18 европейски висши училища. Икономически университет - Варна е също част от тази мрежа. Магистърската..

публикувано на 14.06.24 в 13:00
Снимката е илюстративна

От Общината апелират варненци да правят снимки и клипове в случай на изхвърлен боклук извън контейнерите

Общината отправя апел към варненци да се включат активно в противодействието на умишленото замърсяване на града. Това призова пред БНТ, цитиран от пресцентъра на администрацията, заместник-кметът Христо Рафаилов. Моят апел към варненци е, когато станат свидетели на подобно поведение, да направят клип или снимка и да ни известят, допълни той и увери, че..

публикувано на 14.06.24 в 11:20

Министерство на туризма: Осигурено е спокойното протичане на работата на туристическите обекти за летния сезон

Министърът на туризма Евтим Милошев е съгласува всички програми за организация на водноспасителната дейност по българските плажове. Осигурено е спокойното протичане на работата на туристическите обекти за летния сезон, съобщиха от ресорното министерство.  С Постановление на Министерския съвет от 4 юни 2024 г., прието по предложение на министъра на..

публикувано на 14.06.24 в 10:59

Енергото със съвети за реакция при летните бури и градушки

Оранжев и жълт код е обявен за по-голямата част от страната днес.  Оранжев код за интензивни валежи Често рязката промяна във времето е придружена с бурни пориви на вятъра. Тези климатични явления оказват сериозно влияние върху съоръженията за доставка на електроенергия и най-вече върху въздушните електропроводи. ЕРП Север призовава своите..

публикувано на 14.06.24 в 10:02