Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Забранява се разкриването на нови болници до утвърждаване на новата здравна карта

Николай Денков
Снимка: БТА

Ще се забрани разкриването на нови болници в страната до приемането на нова Национална здравна карта – това каза премиерът в оставка Николай Денков преди началото на редовното заседание на Министерски съвет днес, предаде БНР.

Той уточни, че това ще стане с промени в Закона за лечебните заведения, които приема днес правителството.

"Здравеопазването не трябва да пада жертва на политическата нестабилност", посочи Денков.

Министър-председателят в оставка изтъкна, че Националната здравна карта не е актуализирана от 6 години и сега в някои области има ненужно висок брой болнични легла, а в други хората нямат достъп изобщо до адекватна медицинска грижа.

На заседанието на кабинета присъства и вицепремиерът и външен министър в оставка Мария Габриел.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Радиопредавател

Възможни са прекъсвания на сигнала на Радио Варна утре заради смяна на предавател

На 30 април от 9 до 12 часа ще бъде инсталиран нов предавател на ултракъси вълни ВАРНА 6 на честота 103.4 MHz, излъчващ програмата на Радио Варна. Възможни са прекъсвания на сигнала. Може да слушате Радио Варна през интернет сайта  binar.bg.  

публикувано на 29.04.24 в 11:29

Хотелите на Златни пясъци ще са пълни по Великден

Хотелите на Златни пясъци, които ще отворят за Великден, са със 100% запълнени резервации. Очакват се предимно румънски туристи. Това каза Стоян Маринов, съпредседател на Варненската туристическа камара.  Всяка година 30% от избралите да почиват по празниците в курорта са българи, каза още Маринов и подчерта, че променливото пролетно време не ги спира...

обновено на 29.04.24 в 11:08

891 свободни места за първо класиране в детските ясли във Варна

Обявиха 891 места за първото класиране за целодневен прием в самостоятелните детски ясли във Варна. Електронната система за прием ще бъде отворена за регистрации на нови заявления в периода от 2 май до 20 май, включително. Класирането ще бъде обявено на 22 май до 17:00 ч. Срокът за потвърждаване на класираните деца е от 23май до 30 май 2024 г.  Водещ..

публикувано на 29.04.24 в 10:01

Рибари: Варна вероятно няма да успее да кандидатства по програма "Рибарство"

Във Варна има само три законни рибарски пристанища – две общински и една частно, докато във варненската акватория работят около 200 лодки и 50 рибарски кораба. Дългогодишният проблем с узаконяването на лодкостоянките за рибарите беше повод за нова среща с тях в Областна администрация, с участието и на местната власт. Има два проекта, които са..

публикувано на 29.04.24 в 09:56

Теглят номерата на машините за изборите

В Министерството на електронното управление ще бъдат изтеглени номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие за изборите на 9 юни, предаде БНР. Публичното теглене ще се извърши в присъствието на служебния премиер и министър на външните работи Димитър Главчев. Поканени са и представители на Централната избирателна..

публикувано на 29.04.24 в 09:50

Адресите без ток днес

·   На  29.04.2024  г. В периода  09:00  ч. до  16:00  ч. Поради извършване на обезопасяване на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: гр. Варна - кв. Галата, ул. Стария фар 1, електрозахранени от ТП 2169 . Временни смущения в електрозахранването са възможни..

публикувано на 29.04.24 в 05:59
Черното море

Облачно с валежи в понеделник

Днес облачността ще е променлива, често значителна с валежи от дъжд. Ще духа умерен, следобед временно поривист вятър от север-североизток. Максимални температури от 16° до 21°, малко по-ниски в крайните югоизточни райони, за Варна около 19°.  Вълнение на морето 2-3 бала, но около обяд на север от н. Калиакра и по южното крайбрежие ще се увеличи до..

публикувано на 29.04.24 в 05:58