Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поредно нападение от психично болен мъж в Добрич

Снимка: БГНЕС

Мъж, гонил без причина непълнолетно момче в Добрич, е настанен в специализирано болнично заведение след реакция на Районната прокуратура. Мъжът е известен на полицията и прокуратурата. В периода 2021-2023 година той е настаняван пет пъти за лечение, осъждан е няколко пъти.

Случаят, за който информират от Районната прокуратура в Добрич, е от 24 март, 17 дни след нападенията от друг мъж в Добрич, едното от които завърши с убийството на 56-годишния Живко Борисов в градския парк. Установено е към момента, че задържаният 36-годишен мъж е отправил реплики към непълнолетното момче, подало сигнала в полицията, след което го е подгонил. Маршрутът им е засечен и от камерите, като на 29 март мъжът е задържан. Районната прокуратура е уведомила управителя на Центъра за психично здраве в Добрич. Задържаният е отведен в болничното заведение с оглед изготвяне на искане до съда за настаняването му за принудително лечение.

Работата по случая продължава.

Чуйте повече в репортажа на Мая Щърбанова:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

891 свободни места за първо класиране в детските ясли във Варна

Обявиха 891 места за първото класиране за целодневен прием в самостоятелните детски ясли във Варна. Електронната система за прием ще бъде отворена за регистрации на нови заявления в периода от 2 май до 20 май, включително. Класирането ще бъде обявено на 22 май до 17:00 ч. Срокът за потвърждаване на класираните деца е от 23май до 30 май 2024 г.  Водещ..

публикувано на 29.04.24 в 10:01

Рибари: Варна вероятно няма да успее да кандидатства по програма "Рибарство"

Във Варна има само три законни рибарски пристанища – две общински и една частно, докато във варненската акватория работят около 200 лодки и 50 рибарски кораба. Дългогодишният проблем с узаконяването на лодкостоянките за рибарите беше повод за нова среща с тях в Областна администрация, с участието и на местната власт. Има два проекта, които са..

публикувано на 29.04.24 в 09:56

Теглят номерата на машините за изборите

В Министерството на електронното управление ще бъдат изтеглени номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие за изборите на 9 юни, предаде БНР. Публичното теглене ще се извърши в присъствието на служебния премиер и министър на външните работи Димитър Главчев. Поканени са и представители на Централната избирателна..

публикувано на 29.04.24 в 09:50

Адресите без ток днес

·   На  29.04.2024  г. В периода  09:00  ч. до  16:00  ч. Поради извършване на обезопасяване на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: гр. Варна - кв. Галата, ул. Стария фар 1, електрозахранени от ТП 2169 . Временни смущения в електрозахранването са възможни..

публикувано на 29.04.24 в 05:59
Черното море

Облачно с валежи в понеделник

Днес облачността ще е променлива, често значителна с валежи от дъжд. Ще духа умерен, следобед временно поривист вятър от север-североизток. Максимални температури от 16° до 21°, малко по-ниски в крайните югоизточни райони, за Варна около 19°.  Вълнение на морето 2-3 бала, но около обяд на север от н. Калиакра и по южното крайбрежие ще се увеличи до..

публикувано на 29.04.24 в 05:58

Бум на пътуванията за Великден

Един милион българи стягат куфарите и тръгват на път следващата седмица. Туроператорите отчитат бум на пътуванията заради многото почивни дни около Великден и Гергьовден , съобщи NOVA . Курортите са готови да посрещнат стотици хиляди туристи за почивните дни. По-голяма част от почиващите избират Черноморието, макар че все още е хладно за..

публикувано на 28.04.24 в 16:05

"Писанкарство" в Морската градина на Варна

Украинската майсторка на изкуството на украинския народ „писанкарство" Олена Немкова, която от две години живее във Варна, показа уменията си по време на работилници на писанкарство, организирани по проект „Крила за нашите деца“, с подкрепата на УНЦЕФ и фондация „Адра“. В Морската градина жени и деца от Украйна и България споделяха своя опит..

публикувано на 28.04.24 в 15:02