Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Варна обявява конкурс за туристическо лого и слоган на Варна

Снимка: Нина Милошевич

Община Варна обявява конкурс за Проект за концепция за графична визия на туристическо лого и слоган на Варна. Конкурсът е за създаване на визия, която да символизира туристическия потенциал на града и да се използва в различни комуникационни канали. Целта на конкурса е утвърждаване на бранд Варна и повишаване на разпознаваемостта на града на туристическия пазар.

В конкурса могат да участват всички пълнолетни български и чуждестранни физически и/или юридически лица, с изключение на лицата, участвали в изготвянето на конкурсната програма. Това са членовете на комисията за оценяване на проектите; лица, намиращи се в трудови или служебни отношения с възложителя или с член на комисията.

Кандидатите трябва да представят следните документи:

-Заявление за участие в конкурса (по образец);

-Кратко представяне на автора или екипа, който е разработил проекта;

-Собственоръчно попълнена и подписана декларация (по образец), удостоверяваща съгласиес условията на конкурса, авторството на идейния проект и уверение, че проектът или части от него не са използвани преди това по други поводи, както и че не са участвали в изготвянето на конкурсната програма; не са свързани с членовете на комисията; не са лица, намиращи се в трудови или служебни отношения с възложителя или с член на комисията.

Всеки участник може да подаде едно предложение за авторски и оригинален проект на лого и слоган в два варианта – български и английски. Може да използва предпочитаната от него техника, която да съдържа стилизирана информация за Варна, да асоциира текстово, графично и цветово туристическите дадености на дестинацията. Проектът трябва да е придружен и от кратко текстово описание – идея, послание в текстови формат и основни технически характеристики.

Оценяването и класирането на проектите се извършва от специално назначена комисия в срок до 15 календарни дни след крайния срок за подаване на конкурсни предложения. В тридневен срок от приключване работата на комисията, резултатите и проектите - финалисти ще бъдат публично обявени на сайта на Община Варна www.varna.bg.

Авторът на спечелилия първо място проект ще получи награда в размер на 5 000 лева. Класираните на второ и трето място, съответно 2 000 и 1 000 лв.

Проектите, заедно с посочените документи, се представят в запечатан непрозрачен плик, върху който се отбелязват предметът на конкурса и името на участника в деловодството на Община Варна или по поща на адрес: 9000, гр. Варна, бул. Осми Приморски полк № 43, Дирекция „Туризъм“ за конкурса „Проект за концепция за графична визия на туристическо лого и слоган на Варна“. Срокът е до 17:30 часа на 13.05.2024 г.

Подробна информация за условията на конкурса и образци на необходимите за участие документи може да откриете на официалната страница на Община Варна: https://varna.bg/bg/2396

Контакти за допълнителна информация: телефон 052/820501; 052/820 276 или на имейл: tourism@varna.bg




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Днес парламентът няма за заседава

Извънредното заседание на Народното събрание не се проведе заради липса на кворум. И при двете регистрации депутатите бяха по-малко от необходимите 121 за начало на заседанието. Извънредното заседание на НС не събра кворум при първата регистрация Извънредното заседание беше насрочено, за да бъде изслушан премиерът Димитър Главчев..

публикувано на 02.06.24 в 15:49

Извънредното заседание на НС не събра кворум при първата регистрация

Извънредното заседание на Народното събрание не събра кворум при първата регистрация. В пленарната зала се регистрираха едва 67 депутати при необходими минимум 121 за начало на заседанието. В залата е служебният премиер Димитър Главчев, който ще бъде изслушан за българската позиция в ООН за геноцида в Сребреница. НС изслушва Главчев за..

публикувано на 02.06.24 в 15:16

Хиляди почетоха паметта на Христо Ботев на връх Околчица

България почита днес паметта на Христо Ботев и героите, загинали за свободата на отечеството. Близо 1800 души извървяха по пътя по стъпките на Ботевата чета от Козлодуй до връх Околчица във Врачанския балкан, където е организирано и всенародното преклонение пред паметта на героите. 148 години след героичната гибел на Христо Ботев във..

публикувано на 02.06.24 в 13:39

Варна отдаде почит на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България

С общоградско поклонение във Варна беше отбелязан Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Пред паметника на Христо Ботев в алеята на Възраждането в Морската градина бяха поднесени венци и цветя от Благомир Коцев - кмет на Варна, от проф. Андрияна Андреева - областен управител на Варненска област, от..

публикувано на 02.06.24 в 13:30

2 юни - Ден на Ботев и загиналите за свободата на България

Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България – 2 юни, ще бъде отбелязан във Варна с общоградско поклонение.  Началото е от 10:30 ч. пред паметника на Христо Ботев на Алеята на Възраждането в Морската градина. Организатор на събитието е Община Варна, а съорганизатори са Военноморските сили и Варненската и..

публикувано на 02.06.24 в 10:09

Семеен фестивал „Лятно театро 2024“ в Бяла на 2 юни по повод на Деня на детето

Пътуващият фестивал „Лятно театро“ гостува днес в Бяла по покана на общинската администрация. Празненството започва в 10:00 ч. на площад “Европа” с анимация със забавни игри за малки и големи и продължава с кукления спектакъл “Повече от магия”. За да развеселят още повече децата на Бяла, идват маскотите Маршал и Скай от “Пес патрул”. Организаторите са..

публикувано на 02.06.24 в 10:02

Обновената автогара във Варна от днес обслужва извънградските и международни линии

Обновената Автогара във Варна беше открита вчера от кмета Благомир Коцев. Той преряза лентата на терминала, който вече е отворен за пътуващите за и от Варна. Според прогнозите, Автогара Варна в този си вид, ежедневно ще обслужва средно по 300 вътрешни линии и още 10 международни, за които Варна е междинна спирка.  Новата сграда е разположена..

публикувано на 02.06.24 в 08:21