Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП и “Възраждане” внасят вот на недоверие, ако президентът не смени Димитър Главчев

Корнелия Нинова
Снимка: БТА

“Служебният кабинет на Главчев е кабинет на ГЕРБ и командван от Бойко Борисов. Призовахме Радев да смени премиера Главчев, ако не го направи внасяме вот на недоверие”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в кулоарите на парламента, предаде БГНЕС.

Нинова обяви, че засега подписи има от “Възраждане” и БСП.

“Вотът на недоверие ще бъде на основание нарушаване на Конституцията, на принципа на неутралитет на служебния кабинет, съмнения за злоупотреби”, добави Корнелия Нинова. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Улица "Брегалница" ще бъде затворена временно днес

Планирано премахване на опасни клони от дървета на улица "Брегалница" ще бъде направено днес, от 10:00 до 12:00 часа. По този повод пътното платно ще бъде затворено. Дейностите по подрязване на дърветата ще се извършват в участъка от ул. "Кюстенджа" до Второ районно полицейско управление - Варна.  От Дирекция „Инженерна инфраструктура и..

публикувано на 14.05.24 в 07:06

Адресите без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна: ·   На  14.05.2024  г. В периода  09:00  ч. до  17:00  ч. Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: гр...

публикувано на 14.05.24 в 05:59

Слънце и облаци във вторник

До обяд ще преобладава слънчево време, в сутрешните часове на места с намалена видимост от мъгли. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно над Североизточна България е възможно да превали и прегърми. Сутринта ще е почти тихо, следобед със слаб, по крайбрежието до умерен вятър от югоизточна четвърт. Максимални температури..

публикувано на 14.05.24 в 05:58

Започва почистване на спирките във Варна

Започна измиването на спирките на градския транспорт във Варна. Най-малко 200 спирки ще бъдат почистени, информира заместник-кметът Диан Иванов, в чийто ресор е общинската собственост, цитиран от общинския пресцентър. Успоредно с това ще започне и поетапното отстраняване на щетите по тях. С приоритет ще бъдат най-натоварените спирки, откъдето минават..

публикувано на 13.05.24 в 19:04

Започват проверки на бараките във Варна, премахват старите улични телефони в града (СНИМКИ)

 Започва премахването на нефункциониращи от години улични телефони, метални конструкции за външна реклама, детски атракциони и други преместваеми съоръжения, които загрозяват градската среда във Варна.  Такива вече са демонтирани от централните части на Варна, съобщават от общинската пресслужба.    В момента тече проверка и на всички..

публикувано на 13.05.24 в 18:40
Пламен Димитров

От КНСБ искат спешна среща с премиера за новия колективен договор в сектор "Здравеопазване"

От КНСБ ще искат спешна среща с премиера, за да разговарят за новия колективен договор в сектор "Здравеопазване". Това коментира във Варна лидерът на КНСБ Пламен Димитров, който се срещна с кмета на града Благомир Коцев и с работодатели и работници от местни фирми. Той посочи, че е притеснителен фактът, че се бойкотират преговорите от работодателските..

публикувано на 13.05.24 в 17:50

Започват аварийните ремонти във Варна

Аварийните ремонти във Варна трябва да приключат до края на юни  преди началото на туристическия сезон. До края на работния ден пътностроителните фирми да заявят своята готовност за започване на аварийните ремонти на територията на общината. Това е наредил по време на сутрешната оперативка на общинската администрация кметът Благомир Коцев.  По данни..

публикувано на 13.05.24 в 15:31