Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разширението на бул."Цар Освободител" ще утвърди "Владиславово" като най-комуникативния квартал на Варна

Николай Костадинов
Снимка: Д.Дончева

Разширението на бул. „Цар Освободител“ ще утвърди квартал „Владиславово“ като най-комуникативния квартал на Варна, коментира за Радио Варна кметът на района Николай Костадинов. Относно градската железница или т.нар леко метро, той посочи, че ще е от полза за целия град, но отново най-големи ползи ще имат жителите на квартала, защото за няколко минути ще стигат до центъра.

Костадинов посочи, че на първото обществено обсъждане е предложил промяна на проекта, защото в съществуващия не е било предвидено излаз към булеварда от Кайсиева градина. Това означа, че хората които живеят там, ще трябва да обиколят целия квартал, за да стигнат до него.

Според районния кмет разширението на булеварда ще е нещо като "черешката на тортата" за Варна и жителите на града, стига да бъде одобрен и да се намерят пари за реализацията му.

Повече чуйте в прикачения звуков файл:

Инж. Кольо Червенков от екипа на проекта коментира предложението на район „Владислав Варненчик“ за още един изход към булеварда от Кайсиева градина:

На 24 април т.г. ще се проведе общественото обсъждане за разширяването на булевард „Цар Освободител“. Мястото е зала Пле