Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВиК авария в района на Терапията затруднява движението, променят маршрута на линии 12 и 209

Снимка: Pixabay

Заради голяма ВиК авария на изхода на Университетската болница "Св. Марина" във Варна трафикът е затруднен по булевард "Христо Смирненски", потвърдиха от дружеството. 

Оттам уточниха, че става дума за авария на стар водопровод, който преди два дни аварира на входа на здравното заведение. 

В болницата има вода, тъй като водоснабдяването е пренасочено.

Заради аварията са въведени следните маршрутни промени: автобусите по линия 209 двупосочно не обслужват спирки "Мир", "Черноризец Храбър", "Военна болница", "Медицински комплекс", "Сотира". Маршрутът им е отклонен  по бул. "Левски" двупосочно.

Автобусите по линия № 12  посока "Бриз" след сп. "Дубровник" продължават по бул. "Левски", посока "Аспарухово" от бул. "Осми Приморски полк" завиват по ул. "Студентска", наляво по ул. "Мир" и се включват по маршрута си, съобщават от Градски транспорт-Варна.

От 9 до около 19 часа без вода заради аварията ще останат абонатите от местност Франга дере , жк. "Изгрев" , местност Сотира , местност "Акчелар " , част от жк. "Бриз" и част от местност Свети Никола. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

От днес започва електронният прием в първи клас във Варна

Електронният прием в първи клас в общинските училища на територията на община Варна започва на 15 май. Заявления ще могат да се подават чрез електронната платформа  https://school.uslugi.io  от 10:00 часа днес, 15 май, до 23:59 часа на 27 май. 3 065 свободни места в 37-те общински училища, в които има прием за първокласници, са обявени за предстоящата..

публикувано на 15.05.24 в 08:56
Снимката е илюстративна

В Каварна обсъждат проект за добив на газ в румънската част на Черно море

Публично обсъждане за проект за добив на газ в румънската част на Черно море ще се проведе днес в Каварна. Предвидено е проектът да бъде изграден в близост до българските териториални води и се състои от два кладенеца, които трябва да бъдат пробити на морското дъно. В общественото обсъждане днес участие се очаква да вземат представители на..

публикувано на 15.05.24 в 08:32

С курсове тип "шатъл" ще извозват пътници по линия 409 между спирките "Изгрев" и "ВСУ"

От днес, 15 май, общинската фирма "Градски транспорт" осигурява възможност за прекачване на пътници от спирка "Изгрев" до "Варненски свободен университет” (ВСУ) с междинна спирка "Ален мак". Това ще обезпечи транспортната свързаност за пътуващите с линия 409, тъй като от 14 май автобусите от градския транспорт не обслужват посочените  две спирки..

публикувано на 15.05.24 в 08:20

Адреси без вода

Поради предизвикана авария от частна фирма без вода до около 11.30ч. ще бъдат абонатите на част от местност "Пчелина" във Варна. Поради предизвикана авария до около 15 часа без вода ще са и части от местностите "Средна Трака" и "Малко Ю".  Вода няма да имат днес абонатите в доричкия квартал "Рилци". Без вода заради авария в района на Добрич..

публикувано на 15.05.24 в 07:57

Автобус 409 на Градски транспорт Варна няма да обслужва спирки "Ален мак" и "ВСУ" заради ремонтите

Градски транспорт временно преустановява обслужването на автобусни спирки „Ален мак“ и „ВСУ“ двупосочно по автобусна линия 409 заради ремонтите, които се извършват в района. Мярката е с цел опазване живота и здравето на пътуващите с градския транспорт, както и опазване имуществото на дружеството, се казва в съобщението на фирмата. Oт днес, 15 май,..

обновено на 15.05.24 в 06:59

Топло време с краткотрайни превалявания от дъжд

Днес ще има променлива, често значителна облачност. Около и след обяд на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от източна четвърт. Максимални температури между 14° и 19°, за Варна около 17°.  Вълнение на морето 2 бала, следобед ще се увеличи до 3. Температура на морската вода 15°-17°.

публикувано на 15.05.24 в 05:44

Как върви косенето във Варна

До края на седмицата ще приключи косенето на тревните площи по бул. „Цар Освободител“. Дейностите са приключили и в 14 микрорайон, на останалите терени предстои втора коситба, докладваха от район „Одесос“, съобщават от общинския пресцентър. В район „Аспарухово“ от 475 дка, са окосени 340 дка. Два пъти са обработени тревните площи по основните улици..

публикувано на 14.05.24 в 18:34