Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бивши офицери от службите за сигурност във Варна искат реформа в системата

Варненската асоциация „Сигурност“, която е новосформирана от бивши офицери от службите за сигурност в града, иска повече експертност и консултативни съвети към институциите по проблемите на сигурността.

Председателят на организацията Марин Черкезов посочи, че той и останалите му колеги искат да помогнат на ръководството на града.

Павлин Павлов, заместник-председател на „Сигурност“, допълни, че са готови да предложат на кметската администрация оригинална система за навременно известяване с информация. Членовете на асоциацията изразиха своето притеснение от състоянието на службите в страната и политическия тормоз, който се упражнява върху тях.

Предложението на организацията е навсякъде  да бъдат проведени кръгли маси, на които да присъстват бивши прокурори, следователи и учени, които да създадат национални стратегии в различните браншове.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Разкриха оранжерия за отглеждане на марихуана в авренското село Садово

Криминалисти от Областната дирекция на МВР във Варна разкриха оранжерия за отглеждане на марихуана.  Иззети са 80 конопени растения и около 20 кг. суха, зелена тревиста маса. За срок до 24 часа е задържан 46-годишен мъж.  Специализираната полицейска операция беше проведена рано тази сутрин от служители на ОДМВР-Варна. Полицейските екипи предприели..

публикувано на 05.06.24 в 12:27
Владимир Малинов

Енергийният министър: Ядрената енергетика остава основен приоритет за България

Министърът на енергетиката в служебното правителство Владимир Малинов, който участва в Международната конференция "Булатом" в курорта "Ривиера" край Варна, заяви, че ядрената енергетика ще бъде основен приоритет за България не само за настоящото, но и за всички бъдещи правителства.  Той допълни, че диверсификацията на ядреното гориво за 5-и блок..

публикувано на 05.06.24 в 11:07

126 свободни места в детските градини във Варна след първо класиране

126 са свободните места в първа група в детските градини във Варна след първо класиране. Това показват резултатите от приема в общинските детски градини и подготвителни групи в училищата. За първа възрастова група са приети 2 104 деца. 84% от тях са класирани по първо желание, 10% по второ и 6 на сто - по трето и следващо желание. За яслена група в..

публикувано на 05.06.24 в 11:03

Протест срещу убийствата по пътищата във Варна на 8 юни

Национален протест срещу убийствата по пътищата на България организират от Асоциация "Ангели на пътя".  Той ще се проведе в София, Бургас, Варна, Пловдив и Стара Загора, съобщават организаторите.  Протестът във Варна е планиран за 8 юни, събота, от 12 часа, пред Съдебната палата на площад "Независимост".  „Надявам се, че гражданите на град Варна ще..

публикувано на 05.06.24 в 11:00

Част от кв. "Левски" без вода заради авария

Поради авария до около 16 часа днес част от квартал "Левски" в карето между улиците "Железни врата" и "Дубровник", бул."Васил Левски" и ул. "Подвис" ще остане без вода. До около 17 часа днес без вода ще бъдат и  абонатите от селата Тополи , Казашко, гара Тополи , Екарисаж и Промишлена зона "Тополи".  Поради строително-монтажни дейности, без вода днес..

публикувано на 05.06.24 в 09:46

Откриха невредимо 10-годишното момиче, обявено за издирване в Лясковец

Обявените за издирване 10-годишно момиче и 16-годишно момче са открити невредими в центъра на Лясковец, предаде БНР.  Издирват отвлечено дете в Лясковец Търсенето им продължи няколко часа, след като снощи майката на момичето подаде сигнал в полицията, че 10-годишната ѝ дъщеря е била отвлечена, но разследването установи, че момичето е тръгнало..

публикувано на 05.06.24 в 09:37

Улица в центъра на Добрич постоянно остава без вода

Улица в центъра на Добрич от една седмица е с нарушено водоподаване. Жители сигнализират, че ситуацията е нетърпима, а реакцията на ВиК дружеството неадекватна. Според потърпевшите проблемът е започнал след присъединяването на канализацията на новопостроена къща на същата улица. Улица „Брацигово“ в Добрич е в непосредствена близост до градския парк,..

публикувано на 05.06.24 в 09:15