Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР открива денонощна линия за изборни нарушения

Снимка: архив

От 9 май до 10 юни 2024 г. в Министерството на вътрешните работи ще функционира денонощно открита линия - телефон 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg - за сигнали за нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес.

Осигурената допълнителна възможност е част от предприетите от МВР мерки за ефективно противодействие на престъпления против политическите права на гражданите, обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на изборите за народни представители и за членове на Европейския парламент от Република България, съобщават от МВР.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЦИК обяви обществените поръчки за бюлетините

Централната избирателна комисия обяви процедурата по договаряне и без предварително обявление на обществената поръчка за изработка на хартиените бюлетини и изработката на ролките за машинното гласуване за изборите две в едно на 9 юни. Печатницата на БНБ по Изборен кодекс има изключителните права по отпечатването на бюлетините и ролките хартия за..

публикувано на 17.05.24 в 16:59

платена публикация
Борислав Гуцанов: Да защитим националната сигурност на България

Стотици варненци взеха участие в срещата, организирана от БСП и водача на листата Борислав Гуцанов, с експерта по национална сигурност Боян Чуков. Тема на срещата беше безопасността в България, заплахите в международен мащаб и тероризма. „Днешната среща не е толкова предизборна, а по-скоро има експертен характер, тъй като през последните години..

публикувано на 17.05.24 в 10:10

платена публикация
„Солидарна България“: Депутатите да получават до 2 хил. лева на месец

Заплатите на народните представители да бъдат намалени от 10 хил. лева на 2 хиляди. За това ще настояват депутатите от коалиция „Солидарна България“ в следващия парламент. Мярката има възпитателна цел: „Само така ще убедим народните представители, че няма как да се живее с минимална заплата от 700 лева“, обясни Мая Манолова, която беше във Варна..

публикувано на 16.05.24 в 15:34

ЦИК публикува интерактивна брошура с разяснение за изборите 2 в 1

Интерактивна електронна разяснителна брошура за изборите на 9 юни е публикувана на интернет страницата на Централната избирателна комисия. Там е събрана цялата информация за правата на избирателите. Обявени са и начините за гласуване на хората с трайни увреждания. Ако те не могат да посетят изборно помещение, могат да заявят до 25 май, че желаят да..

публикувано на 16.05.24 в 15:10

Подготовката за произвеждането на избори за Европейски парламент и 50-то Народно събрание в община Балчик тече по график

В секция Избори на сайта balchik.bg са обявени секционните избирателни комисии, избирателните списъци, полезна информация за срокове и разяснителна кампания с видеоклипове как да гласуваме в изборите за членове на Европейски парламент и за народни представители на 9 юни 2024 г. Предстои Районната избирателна комисия - Добрич да обяви обученията на..

публикувано на 15.05.24 в 19:23

Над 38 хиляди заявления за гласуване извън страната, най-много са тези от Турция

38 288 са потвърдените заявленията за гласуване извън страната подадени от наши сънародници през електронната система на Централната избирателна комисия . В полунощ изтече срокът за подаването им, най много са те от Турция – 23 500,  а от Германия малко над 2 700. До дни ЦИК ще обобщи и заявленията, подадени до посолствата ни, и ще определи местата и..

публикувано на 15.05.24 в 12:05

Сключени договори

Обявяване на договорите във връзка с предизборна кампания по смисъла на чл. 180 от Изборния кодекс ТУК

публикувано на 15.05.24 в 09:30