Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Абитуриенти на Спортното училище: Пожелаваме си още успехи!


Варненското спортно училище „Георги Бенковски“ изпрати днес своя випуск`2024. Много усмивки, сълзи, вълнение, прегръдки и станалото традиционно изброяване от 1-но до 12-т, символизиращо успешно преминатите класове до завършването, ги имаше и тук. Това, което отличава учениците в това училище е, че освен диплом за средно образование имат завоювани купи и медали, някои от тях от европейски и световни форуми. 

Мирела Николова (на снимката), сподели, че след училище излиза от художествената гимнастика и ще кандидатства зъботехника. След годините работа в залата като индивидуален състезател и като капитан на ансамбъл, споделя че повече й е харесвало да бъде в ансамбъла, заради лидерските й задачи като капитан. Спортът ме научи на много неща, на дисциплина, как да се държа с хората, на доброта, сподели Николова. 

Анхела Йошовска завършва с баскетбол. От Ботевгтрад е и в 10-ти клас спорта я отвежда във Варна, където днес завършва училище. Споделя, че приятелствата й, изградени в спорта са по-здрави от останалите и че извън спорта е много срамежлива в контактите. 

Много ми е вълнуващо днес, каза през сълзи преподавателят по математика Стилияна Иванова, която изпрати последния випуск в кариерата си на учител. Радостта, че учениците ми са успешни е най-голямият дар в тази професия, сподели още г-жа Иванова.

Красимир Кирилов, треньор по кикбокс, създал републикански, балкански, европейски и световни шампиони, пожела на възпитаниците си днес така както са тренирали и са се борили на състезание, така да се борят и в живота. Възпитаниците му Васил Тодоров, Теодор Адамов и Станислав Радов споделиха, че продължават да тренират, наясно са че оттук нататък ще трябва да започнат и да работят, но не изключват и възможността да останат в спорта, кандидатствайки спортен мениджмънт в НСА.

Фотороепртаж: Румен Сарандев
По публикацията работи: Мариела Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

104-годишен варненец не пропусна да гласува, избра електронната бюлетина

Най-възрастният избирател във Варна - 104-годишният Хиньо Коларов, не пропусна да даде своя глас на изминалия вот 2 в 1. Той избра да гласува с машина, предаде БНТ. Споделя, че досега може би е гласувал 100 пъти. За първи път пуска своята бюлетина, когато е на 18 години, преди 86 години - през 1938 година. Сега вече се придвижва трудно, но с..

публикувано на 10.06.24 в 10:56

Седмицата започва с горещини

Утрото в понеделник ни посреща с тихо и спокойно време и лека прохлада по морето. Днес ще е слънчево, във вътрешността горещо. По-късно следобед и вечерта ще има временни увеличения на облачността и в Североизточна България са възможни изолирани краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб от юг-югозапад, следобед умерен от юг и югоизток...

публикувано на 10.06.24 в 05:41

От глобалните теми до отделния човек

Особено нещо са изборите за Европейски парламент. У нас кампанията мина под сянката на националните избори, доста вяло, без сериозни послания. Но дали само у нас е така? Срещнах се с поляците Гжегож Вилк-Якубовски и д-р Артур Кохчински – те са част от преподавателския екип на Университета за приложни науки в Келце. "Преди няколко месеца имаше..

публикувано на 09.06.24 в 20:00

Горица и Детелина - 10 км от оптимизма до песимизма

Хубав климат, море, Балкан, нов асфалт и нови заселници. Животът в село Горица, което е на километри от Бяла, е спокоен, каза един от жителите Наско Атанасов, който не се оплаква. Водопроводът в населеното място е сменен, пътищата са хубави, разказа той. Пенсионер е, радва се на работата в градината, радва се, че това, което произвежда - все еко плодове..

обновено на 09.06.24 в 18:02

Под знака на черешите и сафрида: Изборите през очите на екипа на Радио Варна (фотогалерия) - обновява се

Бавно, мудно и с объркване на места! Така започна изборният ден във Варна, видян през очите на екипа ни.  Неделя като всяка друга - кой за сафрид, кой на спорт из Морската градина, кой на плаж от рано, кой да бере череши... Минути след 7 ч. първи гласуващи и недосложени все още лепенки на урните. Ами сега?  Цял училищен коридор,..

обновено на 09.06.24 в 17:51

Вот на село - англичани в Рогачево, без изборна секция в Прилеп

Едно от селата, където няма изборна секция, е добричкото Прилеп. Жителите му са не повече от десетина, а тези с адресна регистрация в населеното място са малко и гласуват в близкото Батово.  За Йън и Барбара Европейските избори вече не са важни, защото тяхната страна излезе от ЕС, което им създава огромни проблеми .

публикувано на 09.06.24 в 16:36

Райско място е страната ни, но без подходящи управници

"Живеем в райска държава, която няма оправия" - Това каза за Радио Варна продавачът на миди Мариян Петков. Човекът работи по 12 часа на ден и днес няма да гласува. Не вярва, че гласът му ще даде резултат или пък, че ще промени политическата обстановка в страната. Страна, която обича и към която изпитва носталгия, когато навремето пробва да..

публикувано на 09.06.24 в 15:48