Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
„Солидарна България“: Депутатите да получават до 2 хил. лева на месец

Намалението е с назидателна цел, обясни Мая Манолова

Заплатите на народните представители да бъдат намалени от 10 хил. лева на 2 хиляди. За това ще настояват депутатите от коалиция „Солидарна България“ в следващия парламент. Мярката има възпитателна цел: „Само така ще убедим народните представители, че няма как да се живее с минимална заплата от 700 лева“, обясни Мая Манолова, която беше във Варна за старта на предизборната кампания.

Основен приоритет на коалицията е „значителното повишаване на доходите на работещите българи“. При това не само на тези 700 000 души, които са на минимална заплата. Към мерките Манолова добави въвеждането на необлагаем минимум за най-ниските заплати и свръхоблагане за данъкоплатците с най-високи доходи.

Увеличение на данъците ще има и за големите корпорации, които Манолова определи като галеното дете на народните представители. Като пример тя посочи банките, енергийните дружества, оръжейните търговци, телекомите и веригите супермаркети, които през последните 2 години реализирали свръхпечалби от по 700%, а вдигнали заплатите на служителите си едва със 7%.

 „Солидарна България“ има готови законопроекти, защитаващи интересите на обикновените хора. Такъв е Законът за таван на надценките в хипермаркетите, който да осигури по 1 стока от всяка основна хранителна група на нормална цена. И още: Закон за частния фалит, Закон за колекторските фирми, Закон за таван на банковите такси... Както и регулаторни рамки за мобилните оператори и ВиК.

Време е регулаторните органи да бъдат изчистени от партийни калинки и в тях да влязат представители на гражданите, категорична е Манолова, която като бивш омбудсман на България има богат опит в битката с монополистите. 

Заедно с Мая Манолова водачът на варненската листа Димитър Костадинов представи кандидатите на коалиция „Солидарна България“ в 3-и МИР.

„Солидарна България“ предлага на варненските избиратели пълна листа от 30 кандидати за народни представители.

В нея има 7 икономисти, 3-ма инженери, студент по философия, но и доцент по философия, педагози, капитани далечно плаване, актьор, скулптор, дизайнер, историк. Има и юристи, защото на държавата ѝ трябват грамотни законодатели. Над 90% от кандидатите са с висше образование. Няколко от тях – с повече от 1. Най-младият кандидат за народен представител в нашата листа е на 22 години“, каза Димитър Костадинов, който е на 36 години. Завършил е Френската гимназия във Варна и НАТФИЗ. Има магистърски степени по „Предприемачество и икономика“ и „Сценични изкуства, мениджмънт и продуцентство“.

Предимство са нашите биографии, каза още Мая Манолова. „Синдикалист и омбудсман. И още десетки хора с характер в листите. Ние никога не сме имали господари. Ние сме биткаджии. Ние ще водим вашите битки! Защото е време за хората!“, завърши тя.

За „Солидарна България“, създадена от Мая Манолова и Ваня Григорова, можете да гласувате с номер 9 на 9 юни!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

платена публикация
"Възраждане" закри предизборната си кампания във Варна

Политическа партия "Възраждане" закри предизборната си кампания във Варна. "Трябва да разберем много добре, че ако не гласуваме, ние  ние ще дадем властта на тези, които не искат да ни управляват, а искат да ни ограбят", коментира вторият в листата с кандидати за народни представители на "Възраждане" от Варна в следващото обикновено Народно събрание..

публикувано на 07.06.24 в 10:20

платена публикация
Бойко Борисов: От ГЕРБ винаги сме изпълнявали ангажиментите към Варна и ще продължим да го правим

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше посрещнат с аплодисменти от членовете и симпатизантите на коалицията в Двореца на културата и спорта във Варна, където беше закрита предизборната кампания за предстоящите на 9 юни избори за национaлен и европейски парламент.  Пред тях бяха представени водачи на листи на коалицията от цялата страна, във Варна..

публикувано на 07.06.24 в 09:40

платена публикация
Борислав Гуцанов: На съдбовен кръстопът между мира и войната сме

Време е да кажем стоп на сглобките и липсата на принципи в политиката Предстоящите на 9 юни избори са от съдбовно значение за България. Това казва в обръщение до варненци и до избирателите на левицата водачът на листата на партията във Варна Борислав Гуцанов. „Скъпи приятели, уважаеми варненци, на финала на шестата предизборна..

публикувано на 06.06.24 в 15:40

ЦИК публикува симулатор за машинно гласуване

Онлайн симулатор на машинното гласуване за изборите 2 в 1 на 9 юни публикуваха от Централната избирателна комисия.  Бюлетината на симулатора не съдържа имена на кандидати, но позволява на избирателите да се ориентират как технологично протича гласуването.  Симулатора може да видите  тук. 

публикувано на 06.06.24 в 12:41

В пет секции в община Балчик ще има кандидатски листи на Брайлова азбука

На 9 юни г ласуване с подвижна избирателна кутия в общината няма да се организира заради изисквания минимум от 10 желаещи. Изборната администрация обявява, че са определени секции за гла­су­ва­не на из­би­ра­те­ли със зат­руд­не­ния в прид­виж­ва­не­то в гр. Бал­чик – това са двете секции в Мелницата. Из­би­ра­те­ли­те, нуж­дае­щи се от по­мощ за..

публикувано на 04.06.24 в 15:29

Хартиените бюлетини за изборите 2 в 1 ще са със синьо и зелено мастило

Хартиените бюлетини за двата избора на 9 юни  - за Народно събрание и европарламент, ще се с различен цвят мастило, за да не се бъркат. Тази за Народно събрание ще е напечатана със зелено, а за Европейски парламент - със синьо. Това припомни председателят РИК - Варна Велин Жеков. Той каза, че заради изборите 2 в 1 се създава и двойна работа за..

публикувано на 04.06.24 в 13:18

платена публикация
Д-р Ивайло Митковски: Няма да позволим на Пеевски и Борисов да си делкат държавата

Единственият компромис, който ПП-ДБ биха направили след извънредните избори за 50-о Народно събрание, са преговори с евроатлантически формации и да бъде разписано това, което 49-тият парламент не успя да осъществи. Да бъдат описани като ангажименти и дати, определени политики и действия. Според варненския избраник от Демократична България, д-р..

публикувано на 04.06.24 в 09:40