Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев: Не намирам основание в момента да се правят промени в ръководството на НСО

Снимка: Румен Сарандев

Президентът Румен Радев коментира тежкия инцидент с автомобил на службата на охрана на властта край Аксаково. "Инциденти е имало през всички години, откакто я има службата. Не намирам основание в момента да има промени в ръководството на НСО. Нека всички компетентни органи да установят реалните причини и тогава ще говорим", посочи президентът, цитиран от БНР. 

За тежката катастрофа Радев добави: "Аз никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо, те са високо подготвени професионалисти и не им се мешам в работата". 

Законът за движение по пътищата трябва да се спазва, защото той е написан с кръв, призова държавният глава: "Кой и как е виновен, при какви обстоятелства - това следва да изяснят компетентните органи. Но искам да призова още веднъж - Законът за движение по пътищата трябва да се спазва, защото той е написан с кръв. И особено трябва да се спазва от политиците, които трябва да дават пример за спазване на закона и в политиката, и в живота, и по пътищата". 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

От Общината апелират варненци да правят снимки и клипове в случай на изхвърлен боклук извън контейнерите

Общината отправя апел към варненци да се включат активно в противодействието на умишленото замърсяване на града. Това призова пред БНТ, цитиран от пресцентъра на администрацията, заместник-кметът Христо Рафаилов. Моят апел към варненци е, когато станат свидетели на подобно поведение, да направят клип или снимка и да ни известят, допълни той и увери, че..

публикувано на 14.06.24 в 11:20

Министерство на туризма: Осигурено е спокойното протичане на работата на туристическите обекти за летния сезон

Министърът на туризма Евтим Милошев е съгласува всички програми за организация на водноспасителната дейност по българските плажове. Осигурено е спокойното протичане на работата на туристическите обекти за летния сезон, съобщиха от ресорното министерство.  С Постановление на Министерския съвет от 4 юни 2024 г., прието по предложение на министъра на..

публикувано на 14.06.24 в 10:59

Енергото със съвети за реакция при летните бури и градушки

Оранжев и жълт код е обявен за по-голямата част от страната днес.  Оранжев код за интензивни валежи Често рязката промяна във времето е придружена с бурни пориви на вятъра. Тези климатични явления оказват сериозно влияние върху съоръженията за доставка на електроенергия и най-вече върху въздушните електропроводи. ЕРП Север призовава своите..

публикувано на 14.06.24 в 10:02

Нова занималня за украински деца отвори врати във Варна

Нова занималня за образователна интеграция на 20 украински деца се създаде във Варна. Групата беше сформирана през месец май и ще продължи до края на месец октомври 2024 г. Украински ученици, записани в български училища от (1-ви до 7-и клас) ще посещават три пъти седмично занималнята. Педагози и специалисти ще им помагат в училищната подготовката и в..

публикувано на 14.06.24 в 09:57
Снимката е илюстративна

От днес: Промени в обслужването на спирки по линиите 409 и 9 във Варна

От днес, 14 юни, ще бъде възстановено обслужването на автобусна линия 409 от „Градски транспорт“ Варна по утвърдения по ѝ маршрут през спирка „Журналист“. Считано от днес, 14 юни 2024 година, автобусна линия № 9 преустановява обслужването на спирки „Ген. Заимов“, „Писател“, „Хоризонт“, „Журналист“ – двупосочно. След спирка „Странджа“ автобусите ще..

публикувано на 14.06.24 в 09:46

Повече вечнозелена растителност в Морската градина това лято, рози с продължителен цъфтеж ще красят Розариума

Бордюри от ниски вечнозелени храсти и декоративни треви са част от новата идейна концепция за зацветяване на Морската градина във Варна. На централната алея ще останат традиционните пролетни цветя, но броят им ще бъде редуциран за сметка на устойчива растителност, която няма да се подменя, поясни за Радио Варна  ландшафтният архитект в Община Варна..

публикувано на 14.06.24 в 09:40

80-годишна жена, блъсната на пешеходна пътека в кв. "Аспарухово", е с опасност за живота

Пътен инцидент е възникнал около 14.40 часа вчера в квартал “Аспарухово“ във Варна.  Лек автомобил е блъснал пресичаща на пешеходна пътека жена на 80 години.  От удара пешеходката е с фрактура на черепа, лява лопатка и три ребра. Настанена е в реанимация с опасност за живота.   По случая е образувано досъдебно производство и е докладвано на..

публикувано на 14.06.24 в 09:27