Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Самостоятелна изложба живопис и скулптура на Ангел Ангелов

27 юни, четвъртък, Арт салон на Радио Варна, 18.30 часа

Ангел Ангелов представя самостоятелна изложба живопис и скулптура. По образование авторът е борден инженер от Морската авиация. Завършва ВВВУ "Георги Бенковски" в гр. Долна Митрополия, любовта му към авиацията не му пречи да се отдаде и на изкуството. През 1974 г. завършва тримесечен курс при известния варненски скулптор Христо Боев. По време на 21-годишната си служба участва в пет изложби. След уволнението си от флота продължава да изработва малки пластики, но сменя материала от дърво на бронз и камък.

Ангел Ангелов е член на „Сдружението на Варненските художници” и на Клуба на творците при Общински съвет на СОСЗР (Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва), гр. Варна. Има зад гъба си 18 самостоятелни изложба и над 30 участия в колективни изложби и биеналета в София, Габрово, Плевен и Русе. Негови творби са притежание на галерии в страната, а също така в САЩ, Русия, колекционери и частни лица. Живее, работи и твори във Варна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Представяне на "За договорното начало в българската държавност (V – VII век)"

26 юни, сряда, Арт салон на Радио Варна, 18.00 часа Яни Янев и Светлозар Попов представят монографията "За договорното начало в българската държавност (V – VII век)"  За своя труд, авторският колектив Яни Янев и д-р Светлозар Попов стана носител на награда "Варна" за 2024 г. в сферата на науката и висшето образование, направление "Обществени..

публикувано на 24.06.24 в 14:50

Музикално-поетичен рецитал и награждаване от конкурса “Диря в морето”

25 юни, вторник, Арт салона на Радио Варна, 18 часа Музикално-поетичен рецитал и обявяване на наградените автори от конкурса за проза, поезия, живопис и фотография “Диря в морето”.  На 25 юни се отбелязва Международният ден на моряка. Решението е взето на среща под егидата на Международната морска организация през м. юни 2010 в Манила,..

публикувано на 24.06.24 в 11:30

160 години от рождението на Петър Дънов отбелязват във Варна

1 юли, понеделник, Арт салон на Радио Варна, 19.00 часа "Школата на Учителя - нова наука, изкуство и култура за човечеството" е темата на лекцията, с която Общество "Бяло братство" Варна ще отбележи 160 години от рождението на Учителя Петър Дънов (Беинса Дуно) и 80 години школа Бяло братство. Слово на срещата ще изнесе Йордан Йорданов.  За атмосферата..

публикувано на 24.06.24 в 10:25

"Айдемирски мотиви" - самостоятелна изложба живопис на Илия Иванов

13 юни, четвъртък, Арт салон на Радио Варна, 18.30 часа Илия Йорданов Иванов-Ильо е роден през 1962 г. в с. Айдемир общ.Силистра. Завършва средното си образование в ПМГ „Климент Охридски” гр.Силистра. Учи рисуване при скулптура Димитър Нуцулов и проф. Възкресен Изворов. Кандидатства с рисуване и е приет, но се отказва и завършва..

публикувано на 11.06.24 в 18:22

Изложба С ДЪХ НА МОРЕ представят Мария Николова и Силвия Учкунова

12 юни, сряда, Арт салон на Радио Варна, 18.30 часа ИЗЛОЖБА "С ДЪХ НА МОРЕ" представят Мария Николова и Силвия Учкунова Мария Николова е добре позната на публиката на Арт салона на Радио Варна. Първата си самостоятелна изложба открива тук преди повече от 10 години.  В експозицията "С дъх на море" ще видим творби на Мария и Силвия - майка и..

публикувано на 11.06.24 в 15:27
Голям арт салон

Планирайте вашето събитие в залите на Радио Варна

Уважаеми приятели и гости, Може да се свържете с нас на познатите Ви телефони: 052/664462 и 052/664488, както и на e-mail:  events.varna@bnr.bg . На Ваше разположение работят две изложбени зали и една концертна зала /звукозаписно студио/. Планирайте вашето събитие в Радио Варна и ние ще окажем нашата организационна подкрепа. Ще се радваме..

публикувано на 25.08.23 в 17:24

Радио Варна се включва в националните чествания по повод годишнината от гибелта на Васил Левски

Радио Варна се включва в националните чествания по повод 150 години от гибелта на Апостола на свободата - Васил Левски. Вече са подредени 14-те писма от кореспонденцията между Иван Драсов и Данаил Попов , съратници и приятели на Васил Левски. Експозицията може да бъде видяна в Стъкления павилион до сградата на Радио Варна . Оригиналите на..

обновено на 17.02.23 в 09:14