Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предложение за брак на тържествената клетва на курсанти към Академията на МВР във Варна (СНИМКИ)

Тържествена клетва на курсанти от Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР се проведе днес във Варна. 

По време на церемонията на Морска гара днес един от курсантите предложи брак на своята любима. 



Пред погледите на официални лица и граждани дамата на сърцето му каза "да", което предизвика бурните овации на публиката.




На церемонията министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поздрави бъдещите полицаи. На събитието присъстваха още кметът на Варна Благомир Коцев, много офицери и граждани.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Стотици плажуващи окупираха варненския плаж още в ранния следобед

Жега, плаж, вълни и червен флаг на спасителите: Един слънчев следобед край морето (СНИМКИ)

Много варненци и гости на града предпочитаха да се разхладят в морето в горещия съботен ден. В свободната и платената зона на Централния плаж във Варна имаше стотици плажуващи този следобед. Много са и къпещите се в морето, въпреки, че в едната част от плажа, флагът на спасителите днес е червен. Вълнението на морето днес е..

публикувано на 22.06.24 в 16:34
Карта с кулинарните оценки на изследваните държави

Българската кухня в топ 15 на Европа

Българската кухня е класирана на 14-то място от всички национални кухни в Европа в престижната класация на специализирания кулинарен сайт TasteAtlas. Класацията се прави всяка година на база оценката от страна на посетители на някои от най-популярните ястия и продукти в дадената държава. След това се сформира средна оценка за съответната страна...

публикувано на 22.06.24 в 14:51

Днес е Черешова задушница

Днес е Черешова задушница, която се отбелязва в съботния ден преди големия християнски празник Петдесетница. Тази събота е ден, в памет на всички починали православни християни, наричан още Спасовска задушница. Свързан е с поверието за прибирането на душите на всички покойници, които са били на свобода след Велики четвъртък. След..

публикувано на 22.06.24 в 11:20
село Радево

На село в Радево

Бягство в друг свят. Такова е усещането във варненското село Радево. На хубаво място е разположено селото. Но ако искаш да стигнеш по него трудно ще го намериш, защото никъде по пътя Варна-Добрич няма табела, която да указва посоката. Ориентираме се по картата на България и gps-а в колата. До там гледката е красива, особено сега, когато има..

публикувано на 22.06.24 в 08:00
Снимката е илюстративна

Във Варна започнаха да пръскат срещу комари

Във Варна започна обработка против комари на терени с обществено значение, съобщиха от общинското предприятие  „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация”. Вече са обработени Морската градина, включително районът около Летния театър и Зоопарка. С топъл аерозол са напръскани парковете във Възраждане, Младост и район „Вл. Варненчик“, както и част от деретата...

публикувано на 21.06.24 в 17:33

"Къщичка за птици" събира туристи в местност край Белослав

Нов туристически информационен център за екотуризъм, помещаващ се в сграда, наподобяваща къщичка за птици, отвори врати за посетители в Птичи рай "Ятата" в община Белослав, съобщават от Областен информационен център - Варна. Целта на новосъздадения център е популяризиране на местното природно и историческо наследство на територията на Община Белослав,..

публикувано на 21.06.24 в 12:53

Премиера на "Лудориите на Карлсон" в Добрич днес

Вечните истории за Карлсон и Дребосъчето ще оживеят тази вечер на сцената на Държавния куклен театър „Дора Габе“ в Добрич. Премиерата е последната за този сезон и е под режисурата на Леонард Капон. Пиесата е подходяща за всички възрасти и има за цел да развихри въображението на зрителите и да възпита в тях смелостта да бъдат различни и по своему..

публикувано на 21.06.24 в 11:00