Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Освободен" - новият сингъл на група Innerglow

| Интервю

Група Innerglow издаде своя нов сингъл “Освободен”, с който официално поставя начало на лятото. Песента бе сред финалистите в конкурса Пролет на БНР.

„Освободен“ е вдъхновяваща лятна песен с танцувален ритъм, фънки китара и мелодични вокали. Към групата се присъединява младата саксофонистка Марина Михайлова: За нас е много важно да добавяме по нещо ново във всяка песен - нов подход или звук. Както в песента “Знак” включихме гайда, за да подчертае звученето от традиционния фолклор. Сега със саксофона целѝм основната тема на песента да е някакъв апотеоз на това, което искаме да кажем с нея, разказа в ефира на Радио Варна, Тодор Ковачев. Басът в песента  е изсвирен от Боян Петков, известен от група "Остава", който през последната година е неизменен участник в концертите и на Innerglow.

Идеята за сингъла "Освободен" се заражда отдавна, но музикантите изчакват лятото, за да я пуснат официално. Това е третата песен на Innerglow, записана на български. Текстът се появи много бързо с музиката, което все още е ново за нас, особено когато става въпрос за песните на български. Все повече свикваме с това да адаптираме нашето звучене и към българския език. 

Текстът на сингъла е фокусиран върху преодоляването на разочарованията и неуспехите от миналото, свалянето на товара от плещите и откриването на сила и мотивация да продължиш напред: Получаваме много отзиви, че текстът въздейства на хората, че им напомня за тяхно преживяване, за нещо преодоляно. Това е най-хубавото за един музикант.

Музиката е тази, която ни помага да преодолеем трудностите в живота и да ги приемаме  по-леко. Самите ние сме толкова задължени на музиката, затова че ни е извеждала от много трудни моменти, толкова пъти ни е  помагала.  Това, което даваме на музиката обратно е много малка част от онова, което тя е дала на нас. Затова пък ние сме задължени да даваме непрекъснато най-доброто от себе си, да сме активни, продуктивни, творчески настроени постоянно, за да можем да се отблагодарим по някакъв начин на това изкуство, което винаги ни съпътства. 

За Innerglow предстои динамично лято с много концерти, включително и във Варна. На 29 юни групата ще гостува в Street food park.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Аладжа манастир

Три музея работят на празника във Варна

На 6 септември, когато се отбелязва Денят на съединението на Княжество България и Източна Румелия, както и на 22 септември, Денят на независимостта на България, гражданите ще имат възможност да посетят “Аладжа манастир”, “Побити камъни” и обект “Римски терми”. Музейните обекти са част от Регионален исторически музей – Варна.

публикувано на 06.09.24 в 10:15

Дует Ритон представят концерт-спектакъла "Елате ни на гости" във Варна

Легендарният дует Ритон гостува във Варна на 9 септември. Концерт-спектакълът ще е в Летния театър от 20 часа с групата "Ангелите на Ритон". Събитието е част от турнето им "Елате ни на гости" , което започна през март и ще продължи до 16 октомври. Цялото интервю с дует Ритон чуйте в прикачения звуков файл.

публикувано на 05.09.24 в 11:33

Изложба за Съединението и Независимостта на България във Варненската библиотека

С „Празничен  разказ“  Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ - Варна, отбелязва  две знаменателни дати в историята ни – Съединението на Източна  Румелия с Княжество България (6 септември) и Независимостта на  България (22 септември). Изложбата се откри на 4 септември 2024 г. Тя  проследява знакови събития от изграждането на българската..

публикувано на 04.09.24 в 16:06

Концерт „Ръцете ни вече говорят“ в Балчик, част от фестивала на младите „Виа понтика“

Директорът на Международния фестивал на младите в изкуството „Виа понтика“ Веселин Ранков съобщи за още една инициатива на форума, която ще премине под надслов „Политане“. Датите са 5 и 8 септември и представляват своеобразно антре към големия фестивал от 9 до 15 септември.  Виа Понтика „Политане“ е модул към седемнадесетото издание на международния..

публикувано на 03.09.24 в 16:14

Разходки-пърформанси във "Варна през вековете"

Проектът "Варна през вековете" представя новаторски поглед върху културното наследство на града с поредица от завладяващи "Разходки-пърформанси", които съчетават изкуство с изследване. Артистичният директор и режисьор Ива Панева от Сдружение "Наш свят" работи в сътрудничество по създаването на наратива на пърформанса за Варна с археолога..

публикувано на 03.09.24 в 14:49

Фестивал на хвърчилата предстои край Шабла в събота и неделя

През предстоящите почивни дни в морето край Шабла ще се проведе един от най-красивите фестивали по нашето Черноморие – този на хвърчилата. Пускането на стотици хвърчила в небето ще може да се наблюдава в местността „Малкото море“ между фара на Шабла и с. Тюленово. Във фестивала участие ще вземат любители и професионалисти от България и чужбина...

публикувано на 30.08.24 в 15:37

Варненският театър започва новия сезон с "Последното изкушение на Христос"

Новият сезон на Варненския драматичен театър "Стоян Бъчваров" започва на 2 септември  с премиерата на "Последното изкушение на Христос" по романа на Никос Кзандзакис. Постановката е на режисьора Стайко Мурджев. Драматургичният текст е написан специално за този проект от Димитър Стоянович. Музиката е на композитора Петър Дундаков. В ролята на Исус е Гринго..

публикувано на 30.08.24 в 13:06