Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Данните от три агенции: ГЕРБ-СДС е победител на вота 2 в 1

Автор:
Снимка: Ани Петрова

ГЕРБ-СДС е победител на вота днес. Това сочат данните на социологическите агенции "Тренд", "Алфа Рисърч" и "Маркет линкс", предаде БНР. 

Според екзитпол на "Тренд" за ГЕРБ-СДС  са гласували 25,8% от упражнилите правото си на вот, за ПП-ДБ - 15,5%, за ДПС - 14,7%, за "Възраждане" - 14,2%, за БСП - 8,9%, за ИТН - 6,5%, за  "Величие" - 3,2%, за "Синя България" - 1,5%, за Солидарна България - 1,4%, ВМРО е получило 1%, "Левицата" - 0,6, останали - 6,4%.

Според данните от експресното проучване на агенция "Тренд" ГЕРБ-СДС получава 73 народни представители в българския парламент, ПП-ДБ – 44, ДПС – 42, „Възраждане“ – 39, БСП – 24, ИТН – 18.

Данните от екзитпола по информация на Агенция "Тренд" сочат, че ГЕРБ-СДС ще излъчи 5 евродепутати, ПП-ДБ – 3, "Възраждане" – 3, ДПС – 2, "БСП за България"– 2, ИТН – 1.

Според екзитпола на агенция "Алфа рисърч" гласовете на изборите за национален парламент се разпределят по следния начин: ГЕРБ-СДС - 26,2%, за ПП-ДБ - 15,7%, за "Възраждане" - 14,5%, ДПС - 14,3%, БСП - 9,1%, ИТН - 5,8%.

Според първите резултати от екзитпола на агенция "Маркет линкс" към 19:00 ч, представени по бТВ според вота за европейските избори е: ГЕРБ-СДС - 28,1%, ПП-ДБ - 15,9%, ДПС - 15,3%, "Възраждане" - 12,6%, "БСП за България" - 8,1%, "Има такъв народ" - 6,5%.

По данни на същата агенция в националните избори ГЕРБ получават 27,9 на сто от гласовете.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов влак ще стига от София до Бургас за по-малко от 6 часа

Нов влак от София за Бургас и от Бургас за София тръгва през летния сезон. Той ще пътува с композиция от изцяло новодоставени вагони, съобщават от БДЖ. Първият влак ще потегли на 22 юни /събота/ и ще се движи всеки ден до края на летния сезон. Композицията ще бъде съставена от четири климатизирани вагона от салонен тип и един вагон за трудноподвижни..

публикувано на 18.06.24 в 15:51

Натоварено движение на Аспаруховия мост заради частичните ремонти (обновена)

Натоварено е движението на Аспаруховия мост във Варна, най-вече в участъка откъм улица "Девня", видя репортер на Радио Варна. В посока Варна се преминава свободно, но в участъка в посока квартал "Аспарухово" и Бургас движението е изключително затруднено.  В началото на моста има стоварена строителна техника, на няколко места е изрязана асфалтовата..

обновено на 18.06.24 в 14:36

Тошко Йорданов: Изслушахме идеите на ГЕРБ, ние сме за експертен кабинет

Ако очаквате някаква конкретика, трудно мога да ви дам такава, защото просто изслушахме техните идеи, заяви на брифинг в парламента Тошко Йорданов от "Има такъв народ"  след среща с ГЕРБ-СДС, предаде БНР. Оттук нататък ще трябва да обсъдим с колегите, да помислим, казахме нашите приоритети, запознахме ги с тях. Ако има конкретика оттук нататък, ще я..

публикувано на 18.06.24 в 14:36

Започнаха преговорите на ГЕРБ-СДС с "Има такъв народ"

Започнаха преговорите на ГЕРБ-СДС с партия "Има такъв народ", предаде БНР. На срещата от страна на ИТН участват Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Павела Митова. ИТН са втората парламентарна формация след ДПС, която прие поканата за разговори за излъчване на експертно правителство, водени от преговорния екип на ГЕРБ-СДС в състав Рая Назарян,..

публикувано на 18.06.24 в 13:24

Благомир Коцев за ремонта на Аспарухов мост: Не можем да накараме фирмите да работят през нощта

Пътните договори за рехабилитация на пътищата не предполагат да имаме инструмент, с който да накараме строителните  фирми да работят нощно време. Това коментира за предаването "В ефир сте" по Радио Варна кметът Благомир Коцев във връзка със започналите частични строително-ремонтни дейности на Аспаруховия мост тази сутрин.  Натоварено движение на..

публикувано на 18.06.24 в 12:55

БСП не се отзоваха на поканата на ГЕРБ-СДС за разговори за съставяне на кабинет

БСП не се отзоваха на поканата на ГЕРБ-СДС за разговори за съставяне на кабинет с първия мандат, предаде БГНЕС. В 11 ч. беше насрочена срещата на ГЕРБ-СДС със социалистическата партия, но тя няма да се състои, тъй като в парламента няма нито един представител на БСП. За днес ГЕРБ-СДС е отправила покани за срещи с БСП, ИТН и "Величие". Към момента..

публикувано на 18.06.24 в 11:13

Ще има ли осигурено сметосъбиране и сметоизвозване на улица "Хортензия" в кв. "Изгрев"?

Жители на улица "Хортензия" в квартал "Изгрев" плащат такса, въпреки че няма осигурено сметосъбиране и сметоизвозване в района. Диана Христова живее там само през лятото, но повечето хора са постоянни жители на улицата. Те изпитват затруднения с изхвърлянето на отпадъците си, защото от началото на годината там няма съдове за смет.  "Миналата година имаше..

публикувано на 18.06.24 в 10:25