Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има толкова причини да осиновиш куче!

| обновено на 19.06.24 в 09:22


Има толкова причини да осиновиш куче, а защо да не го сториш, като отидеш в Общинския приют за безстопанствени кучета във варненското село Каменар. Там има кучета с различни съдби, които чакат да бъдат осиновени и на които всеки един от нас може да даде шанс за нов живот. 

Доброволчеството е кауза. Доказват го част от хората, които през почивните дни отделят по няколко часа, за да помогнат и да подарят мигове на тези животни – в разходка на открито, в игри и в дресура. На открито събитие в Каменар се срещаме с част от доброволците - Николета Стефанова и Искра Стоянова. Те ходят почти всяка събота и неделя в приюта от близо шест месеца. С идването си в приюта в Каменар, те имат за задача да разходят възможно повече кучета. 

Отваряме скоба, за да уточним, че в момента изоставените животни, които се намират в приюта са двайсетина. Халетата са изчистени и с условия, по-прилични от минали години, установяваме на място. Кучетата вътре са дружелюбни и щом пристъпиш до тях подскачат от радост, очакват да им дадеш само и единствено обич, която определено те ще върнат стократно. 

Напоследък все повече събития се организират в подкрепа на осиновяването на кучета, които достигат и до по-широката публика, благодарение на споделяния в социалните мрежи. Това е един от начините да се покажат кучета, които очакват своите осиновители. 

Вратите на Общинския приют за безстопанствени кучета във варненското село Каменарна са широко отворени. Всеки, който иска, може да отиде на място и да се срещне със своя нов четириног приятел.

Освен като осиновители и доброволци, може да се включите и като дарители към приюта. По този начин ще подопомогнете допълнително работата му, въпреки, че дейността е обезпечена с договори - предмет на обществени поръчки. Нужно е да посетите или установите контакт с приюта, за да добиете реална представа за нуждите и вземете решение за формата на Вашето дарение.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Възпитаник на Морско училище създаде първата по рода си социална мрежа за морските кадри

Първата по рода си социална мрежа за морските кадри в Европа е създадена от Светослав Георгиев, който е завършил Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" във Варна и има собствен IT бизнес.  Той обяви създаването на платформата Seaglem в Деня на моряка и обясни, че идеята е да се обединят всички професионалисти в морската индустрия.  Това е..

публикувано на 25.06.24 в 15:20

Организират воден празник за деца в неравностойно положение във Варна

Воден празник за деца в неравностойно положение под наслов „Мечтите могат да бъдат реализирани“ ще се проведе на 28 юни, от 10:00 часа, на Офицерския плаж (Втора буна). Събитието Jet Ski therapy се организира със съдействието на Община Варна.  Инициативатае специално организирана за деца с увреждания и проблеми с моториката на тялото. Те ще имат..

публикувано на 25.06.24 в 14:21

Безплатен фитнес за ученици от 25 до 28 юни във Варна

Дирекция „Спорт“ при Община Варна и Студентският спортен клуб към Икономическия университет във Варна осигуряват свободен достъп за ученици до фитнес залата на университета. Безплатните посещения могат да бъдат както индивидуални, така и групови, за цял клас, съобщават от общинския пресцентър.  Целта е да се стимулира двигателната активност на..

публикувано на 25.06.24 в 11:15

Храмов празник на църквата "Св. Прокопий Варненски"

На 25 юни Българската православна църква почита паметта на Свети преподобномъченик Прокопий Варненски.  Своя празник отбелязва днес едноименният храм в морската столица. Кметът на Варна Благомир Коцев и областният управител проф. Андрияна Андреева  присъстват на тържествената архиерейска света литургия, отслужвана от Варненския и Великопреславски..

публикувано на 25.06.24 в 09:25

Чай вместо бира в летните жеги: Кои са най-подходящите храни и напитки през лятото?

Лято е. Горещините започнаха, а с това консумацията на всякакви разхладителни напитки се увеличава драстично. Както алкохолни, така и безалкохолни напитки. Един от символите на лятото е бирата, която най-често комбинираме с цаца в някое кокетно плажно капанче.  Дали обаче бирата наистина ни помага да се разхладим в горещините? Според..

публикувано на 25.06.24 в 09:00

С демонстрации по спасяване на хора зад борда отбелязват Деня на моряка във Варна

С демонстрация по спасяване на хора зад борда доброволческата организация „Булсар - к.д.п. Никифор Герчев“ ще отбележи Международния ден на моряка във Варна днес, 25 юни. Инициативата се организира за втора поредна година.  В акцията ще се включат водолази, които ще "спасяват" хора в нужда във водата, за да им бъде оказана първа медицинска помощ...

публикувано на 25.06.24 в 08:25

ВиК-Варна с кръводарителска акция

Служители на ВиК-Варна ще дарят кръв за Районния център по трансфузионна хематология. Акцията, която е по инициатива на ръководството на дружеството и синдикалните организации в него, ще се проведе на 27 юни от 8,30 до 12,30 часа. За целта от центъра ще изпратят мобилния пункт, оборудван с всичко необходимо за даряване на кръв. В него едновременно..

публикувано на 24.06.24 в 14:22