Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драгомир Петров, ИТН: Всички в парламента искат да има правителство, но всички искат и да са в опозиция

Снимка: razgrad24-7.com


Няма никаква вероятност ПП "Има такъв народ" да подкрепи мандат на ГЕРБ-СДС или ДПС за съставяне на правителство. Това каза в предаването "Позиция" по Радио Варна депутатът от ИТН Драгомир Петров.

"Чакаме президента, ако ни връчи третия мандат, ще предложим експертно правителство. Няма гаранция, че ще го връчи на нас, но ние сме единствената партия, която ясно е заявила, че иска третия мандат. Искаме да поемем отговорност", категоричен беше Петров.

От партията на Слави Трифонов ще предложат съставянето на експертен кабинет, защото според тях това е единствения изход от политическата криза.

"Евентуален експертен кабинет ще бъде съставен само от експерти, без ярки политически фигури. Ще се търси експертност не само на ниво министри, но и на ниво заместник-министри", поясни Драгомир Петров и допълни, че той и колегите му от ИТН са отворени за диалог с всички партии, които да предложат свои експерти. 

Ако това се случи, от ИНТ ще настояват ако министъра е от една партия, заместник-министърът задължително да е от друга.

"Ние сме една от малкото партии, които могат да говорят с всички", отбеляза Петров. Ако никой не се отзове - отиваме на избори, каза още депутата.

Според него, не е изключено да бъде съставено правителство още с първия или втория мандат. 

"Може да се намерят шестима родолюбиви и добре подплатени с обещания депутати, да подкрепят кабинета, защото точно толкова гласа не им стигат", коментира Драгомир Петров.

"В парламента има голямо желание да се направи кабинет и да не се ходи на нови избори, само че никой не иска да поеме отговорност", поясни депутата на ИТН, визирайки намерението на някои политически сили да бъдат в опозиция. 

"Хората не ги изпращат там за да са в опозиция. Никой не казва на избирателите си "аз ще съм в опозиция". Странно е, как всички искат да има правителство, но и всички искат да са в опозиция", каза още Петров. 

Според него, най-важното е правителството да върши работа и да решава проблемите на хората, без значение колко време ще продължи мандата.

"Държавата ни е на автопилот. Всичко е спряло и замряло. Капиталовите разходи бяха орязани. Нито едно държавно дружество не функционира като хората. В тази жега, ако сега ми се счупи климатика, няма калиталов разход за ремонт, камоли за нов климатик", коментира депутата.

Чуйте интервюто на Валери Великов с Драгомир Петров в звуковия файл







По публикацията работи: Иван Барбов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Буферни паркинги и еднопосочно движение ще компенсират намалените паркоместа в кв. „Чайка“?

Буферни паркинги на тревна фуга по протежението на булевардите „Васил Левски“ и „Княз Борис I“, както и еднопосочно движение между блоковете са сред потенциалните решения на въпроса за намалените паркоместа вследствие на подготовката за въвеждане на „Зелена зона“ в кв. „Чайка“. Това стана ясно след поредна среща на ръководството на Община Варна и..

публикувано на 27.06.24 в 17:51

Локализираха пожара край Доброглед

Локализиран е пожарът край вилната зона на село Доброглед. През нощта дежурен екип на горското стопанство ще следи ситуацията, съобщават от полицията. Припомняме,  огнената стихия се разрази в тревист район над училището в град Игнатиево. Запалили са се сухи треви.  8 екипа на пожарната, както и местни хора, се включиха в овладяването на пожара...

публикувано на 27.06.24 в 17:45

Арендатори плашат дребни собственици на земи с данък върху рентите

Арендатори плашат неосведомени дребни собственици на земи, че предстои въвеждане на данък върху рентите, както и поземлен данък. Редица сигнали от малки собственици на земи, че спрямо тях се прилагат всякакви заблуждаващи практики, с цел да ползват земите им срещу ренти и наемно плащане, далеч под пазарните нива, са получили в Асоциацията на..

публикувано на 27.06.24 в 17:20

Жителите на Зеленика и "Галата" от три дена нямат вода

Жителите на местността Зеленика и на квартал "Галата" в район Аспарухово край Варна от три дни нямат вода. Причината е стар етернитов водопровод, който аварира често. Това коментира Веселин Русев, управител на ВИК - дружеството. Старият водопровод по наклона, който е на 50 години, не издържа на налягането от помпажните води и след всяко кърпене и..

публикувано на 27.06.24 в 16:30

Пожар гори край Игнатиево

Пожар се е разразил над училището в Игнатиево. Запалили са се сухи треви, съобщиха от полицията. Първоначално четири екипа на пожарната са изпратени на място.  В настоящия момент 8 екипа се опитват да локализират пожара. Хората от Игнатиево са се опитали със собствени сили да потушат огъня, но не са успели, а пламъците са разпространили до вилната..

обновено на 27.06.24 в 15:24

15 август ще е почивен ден за варненци

Празникът на Варна отново ще бъде празничен и неприсъствен ден. Това реши Общинският съвет с 36 гласа „за“. Само един съветник гласува „против“. Християнският празник Свето Успение Богородично е определен за ден на Варна с решение на Общинския съвет във Варна от 1993 г., а за първи път е почивен ден през 2007 г. От тогава до сега традицията се спазва..

публикувано на 27.06.24 в 15:08
Снимката е илюстративна

Пенсионират 53 от старите автобуси на Варна

Общинският съвет даде съгласието си старите автобуси на „Градски транспорт“, които бяха заменени от електробуси, да се бракуват. От експлоатация ще бъдат извадени 53 амортизирани превозни средства. Гласувано бе също да се осигурят до 1,862 млн. лева с ДДС от местната хазна за съфинансиране на проектите, одобрени по новата програма за саниране, в..

публикувано на 27.06.24 в 15:07