Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поставят пътни ограничители на опасен участък по пътя за кв. „Виница“

Днес бяха поставени пътни ограничители, тип делинеатори, на опасен участък на бул. "Осми приморски полк" по пътя за кв. „Виница“. На място, за да проследи работния процес, присъства заместник-кметът по сигурността и обществения ред Илия Коев, съобщава общинският пресцентър. 

До края на деня трябва да бъдат поставени общо 480 фосфоресцентни делинеатори. Те ще обезопасят близо 800 метра от пътя, ще прекратят практиката да се предприемат опасни маневри за включване в насрещното платно и неспазването на забраната за обратен завой в района.



Ограничителните приспособления ще предпазят шофьорите от инциденти, застрашаващи живота им, подчерта заместник-кметът. След поставянето на пътните ограничения ще продължим да следим обстановката и поведението на пътя и ако се наложи, ще се поставят делинеатори по цялото 3-километрово трасе до отбивката за картинг-пистата и село Куманово, допълни Коев.

Той припомни още, че на мястото неотдавна загина 47-годишен моторист, а детето му беше прието в болница с множество наранявания. Тежката катастрофа се случи именно заради неразрешен обратен завой на спирка „Лотос” по пътя за кв. „Виница”.

снимки: Община Варна

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Дъждовно време

Слънце преди обяд, с възможни превалявания следобед

Днес над по-голямата част от района ще е предимно слънчево, но следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно над Североизточна България са възможни краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици. Вятърът ще е слаб до умерен, през деня над Североизточна България предимно умерен от север и североизток, следобед по крайбрежието..

публикувано на 06.09.24 в 05:59

Министърът на транспорта: Мастърпланът на пристанище Варна е вече в МОСВ

"Мастърпланът на пристанище Варна ще даде възможност за развитието на двата терминала. Той вече е в Министерството на околната среда и водите, където колегите ще направят оценка за въздействието върху околната среда". Това заяви в Девня министърът на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова, която присъства в Музея на мозайките в общината на..

публикувано на 05.09.24 в 18:35

Предстои обявяване на обществената поръчка за избор на изпълнител на строежа на МГ

Заместник-кметът на община Варна Диан Иванов съобщи, че вече е задействана процедурата за връщане на държавата на терена, определен за изграждане на нов кампус на Математическата гимназия. Вчера е подписан приемо-предавателният протокол и със съдействието на Областната администрация документите са изпратени до МРРБ. Докъде стигна проектът за..

публикувано на 05.09.24 в 18:25

Промени в маршрута на линия 409 в понеделник

В понеделник (9 септември) автобусите на „Градски транспорт“ ЕАД Варна по линия 409 след 09,00 часа, няма да обслужват спирки „Ген.Заимов“, „Писател“, „Хоризонт“, „Журналист“, ВСУ, „Ален мак“ - двупосочно. Автобусите след сп. „Странджа“ ще обслужват спирки „Дървен мост“, „Изгрев“, „Майстор Манол“ и спирките по маршрута до сп. „Ривиера“. Маршрутните..

публикувано на 05.09.24 в 18:02

Ще обезщетят пострадалия от паднал клон в градинката зад театъра във Варна

Община Варна ще направи всичко необходимо, за да бъдат компенсирани вредите, болките и страданията, които пострадалият, от паднал клон, гражданин е претърпял. Това заяви заместник-кметът по правните въпроси Диан Иванов.   По време на брифинг по-рано днес заместник-кметът по сигурността Илия Коев напомни, че още преди две седмици, с оглед наближаването..

публикувано на 05.09.24 в 16:00

До края на 2025-а във Варна ще заработи най-модерната система за видеонаблюдение в страната

До края на 2025-а година във Варна ще бъде инсталирана най-модерната система за видеонаблюдение в страната. Близо 2000 камери, последен модел на техниката, ще бъдат монтирани на 36 екоточки. Към системата ще могат да се включат и желаещите институции в морската столица.  Стойността на проекта е близо 7 милиона лева. Той ще се осъществи на два..

публикувано на 05.09.24 в 14:17

Клон падна на сантиметри от минувач в градинката около общината във Варна

Пореден случай на паднал клон във Варна за щастие се размина без пострадали. След като вчера мъж получи сериозна травма - счупени прешлени, в градинката зад операта, днес друг получи само уплах на метри от сградата на общината. За инцидента ни разказа потърпевшият. По думите му и други клони от дървото изглеждат изсъхнали и крият рискове...

публикувано на 05.09.24 в 12:39