Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Тайните на Черно море" - самостоятелна изложба на Елвира Самойленко

22 юли, понеделник, Арт салон на Радио Варна, 18.00 часа

"Тайните на Черно море" ще се опита да разкрие Елвира Самойленко в своята самостоятелна изложба. Оригинални и неповторими произведенията на Елвира показват нейната емоционалност и спонтанност. Всички произведения са уникални и не могат да бъдат повторени. За наивистичното изкуство, което създава използва елементи взети от природата - камък или дърво, или захвърлени от човешката дейност - корозиран метал, изхвърлен от морето, пречупени през нейната интуитивност те се превръщат в интересни композиции. Работата на Елвира може да преобрази всяко пространство и да му придаде усещане за неописуем мир и вдъхновение от природата.


Елвира Самойленко е родена в Санкт Петербург! Завършва университет в Санкт Петербург и Университ за чужденци в Италия (Università per Stranieri di Perugia) в град Перуджа. Работи и живее на различни места: Италия, САЩ, Канада, Финландия. В момента живее във Варна.

Тя е автор на 5 книги, които дълбоко описват живота на имигрантите. Нейните книги са признати като ръководства за тези, които търсят по-добри места за живот и се считат за учебници за бъдещите имигранти. В момента Елвира Самойленко живее в България! Тази страна я стимулира за нова креативност! Тя работи по галерия от психологически портрети с ироничен вкус. Тези портрети се създават на необработено дърво с помощта на уникални природни камъни и корозиран метал от морето. Този вид изкуство ни дава много забавление и истинско усещане за свобода.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия