Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 22 август с Мариела Димитрова

Снимка: БНР-Варна

Новата сграда автогарата във Варна беше официално открита на 1-ви юни. И ето, че вече  получихме сигнали за това, че там за пътниците условията не се различават особено много от старата сграда – недостатъчен брой седящи места отвън и вътре, вътре климатикът не се усеща. Това разказаха пътуващи в сигнал до Радио Варна. Репортаж в 8.10 часа.  

И това лято Варна посреща и изпраща родни и чуждестранни туристи с неприветливи пешеходни улици – централната Княз Борис Първи и началото на бул. "Сливница", от входа на Морската градина до хотел Черно море. Картината включва счупени пейки, изцапани кошчета за боклук, които понякога преливат и засъхнали реки от всякакъв вид напитки и мазни петна от храна по павираните алеи. За това ни сигнализират през целия летен сезон хора, които са се впечатлили от мръсния вид на морската столица. Как виждат картината от общинската администрация ще чуем в 8.40 часа е интервю с Елка Апостолова, гл. инспектор в отдел „Контрол и опазване чистотата на обществените територии“ (КОЧОТ) в Дирекция "Екология и опазване на околната среда".

За проведено изследване в Сеул на продавани през Temu, Shein и AlliExpress стоки, което показа съдържание на токсични вещества в 144 продукта. Какво означава това, какви са рисковете за потребителите и как да различаваме вредните стоки – разговор с Габриела Руменова от платформата "Ние, потребителите", в 9.20 часа.

В продължение на темата за чистотата – как контейнери за смет пречат на движението на автомобили по ул. "Наум" в район "Одесос", а от друга страна въздушни електрически кабели пречат на камионите за смет. По сигнал на живеещи там в новопостроен блок репортаж в 9.40 часа. 

Среща с авторите на  изложбата "Състояния" монохромна живопис, калиграфия, източен туш и шодо японска калиграфия, която ще бъде открита днес в 18.30 часа в Арт салона на Радио Варна. Чуйте Венелина Петкова и Богдан Богдев в 10.20 часа.


По публикацията работи: Мариела Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Балчик

НОВИЯТ ДЕН в петък, 13 септември

Жителите на местност „Пчелина“ във Варна обявяват протестни действия чрез блокада на ул. „Прилеп“ в петък от 08:00 ч. - репортаж; Нови правила за отпускането на ипотечни кредити влизат в сила от 1 октомври. Според новите изисквания на БНБ търговските банки ще финансират не повече от 85% от стойността на жилището, а месечните вноски ще бъдат до 50%..

публикувано на 12.09.24 в 18:00

НА СВЕТЛО на 12 септември с Мариела Димитрова

Започваме новини за  причините за обявеното частично бедствено положение във варненския район „Приморски“ , а след 15 часа и за и    новите проекти в сектор „Образование“ в община Варна .  Международни експерти ще обсъждат Иновации в строителството ще бъдат представени на двудневен форум във Варненския свободен университет..

публикувано на 12.09.24 в 13:57
Пейзажи от Варна

НОВИЯТ ДЕН в сряда, 11 септември

За конфликта в ДПС и отражението му върху предстоящите предсрочни избори, разговор с Гюнер Тахир - бившият зам.-председател на ДПС и лидер на НДПС; Как жителите на област Добрич гледат на случващото се в политическия живот на страната, имат ли останали надежди за правителство и управляващи, които да мислят за техните проблеми и каква активност..

публикувано на 11.09.24 в 07:52

НОВИЯТ ДЕН на 10 септември с Мариела Димитрова

В аптечната мрежа във Варна липсва една марка инсулин от два месеца, фармацевти препоръчват да търсим останали бройки в по-малки градове. Това разказа в сигнал до Радио Варна Пепа Жекова. В Българската асоциация за развитие на паралелната търговия с лекарства (БАРПТЛ) също имат един сигнал за липсата на този инсулин, но като цяло всички инсулини у..

публикувано на 10.09.24 в 06:08

На 9 септември в "От другата страна" по Радио Варна

На 9 септември в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Martin Engler (MONO INC.). NETHER и дебюта "The Gates of Nether" - разговор с Владимир Волощук (REJUVENATION, FROM THE ASHES). В "Мазето на Вакашински" – Бойко Гюров и Ясен Вакашински представят концертите на "BGTSC" до края на 2024 година. В предаването ще звучи..

публикувано на 09.09.24 в 14:25

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 6 септември със Светлана Вълкова

Актьорът Станислав Кондов с не/празнични размисли С „Празничен разказ“ Варненската библиотека отбелязва две знаменателни дати в историята ни – Съединението и Независимостта на  България Документи за Съединението, съхранявани във Варненския архив „Монохромни съчинения“ – живопис на Юлиан Йорданов „Пейзажи на ума“ – изложба..

публикувано на 06.09.24 в 12:08

НОВИЯТ ДЕН на 6 септември

Честит празник! Честито Съединение на България! В предаването днес ще научите още за:  Варна е в центъра на събитията на 6 септември 1885 година, когато княз Александър I Батенберг пристига с файтон и се отправя направо към телеграфо-пощенската станция, която тогава се помещава на втория етаж в сградата на градския съвет. Посрещнат е с възторжени..

публикувано на 06.09.24 в 05:53