Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главчев предложи Атанас Илков за министър на вътрешните работи, избори - на 27 октомври

Снимка: БТА

Служебният премиер Димитър Главчев предложи Атанас Илков, уволнен преди почти десет години дисциплинарно от Главна дирекция "Криминална полиция" заради случая "Лясковец", за служебен министър на вътрешните работи. 

Илков е предложението на Главчев за поста на Калин Стоянов.

Втората промяна в състава на Министерския съвет с министър-председател Димитър Главчев е външният министър. За него Главчев предлага поста да поеме Иван Кондов. Ново е и предложението за министър на транспорта и съобщенията - Красимира Стоянова, която поема министерството на мястото на Георги Гвоздейков. 

Още утре президентът Румен Радев трябва да издаде указ за провеждане не предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Утре сутринта ще бъде издаден и президентският указ за назначаването на служебното правителство. "Очаквам утре новото правителство да положи клетва пред Народното събрание", подчерта Румен Радев. 

Съставът на правителството:

Министър-председател Димитър Главчев, 

Заместник министър председател и министър на финансите Людмила Петкова

Министър на външните работи Иван Кондов

Министър на вътрешните работи Атанас Илков

Министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова.

Министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов. 

Министър на отбраната Атанас Запрянов. 

На правосъдието Мария Павлова, 

Министър на икономиката индустрията Петко Николов, 

Министър на енергетиката - Владимир Иванов

Министър на образованието и науката Галин Цоков. 

На Здравеопазването Галя Кондева, 

Министър на околната среда и водите Петър Димитров, 

Министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, 

Министър на земеделието и храните Георки Тахов.

Министър на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова. 

На електронното управление Валентин Мундров 

Министър на културата - Найден Тодоров, 

Министър на младежта и спорта Георги Глушков, 

Министър на туризма Евтим Милошев.







БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 50 домакинства от община Белослав са пострадали от дъжда

Петдесет и две домакинства в община Белослав са подали информация, че проливният дъжд е наводнил дворовете им приземни етажи от къщите. Няма пострадали хора и издавени животни. Това каза кметът на община Белослав Диан Иванов. Той уточни, че само за два часа са паднали около 100 литра дъжд на квадратен метър. Дерето е преляло в ниските части, където са..

публикувано на 13.09.24 в 15:31
Екоминистърът Петър Димитров и кметът на община Белослав Диан Иванов на оглед на дерето, което преля след проливния дъжд в сряда.

Екоминистърът: Състоянието на отводнителната инфраструктура у нас не отговаря на екстремните промени в климата

Състоянието на отводнителната инфраструктура не отговаря на екстремните промени в климата, това е посочено в специален доклад на МОСВ, в който се предлага и програма за действие, още при премиера Николай Денков. Определянето на максималните хидрологични оразмерителни количества са по методика от 70-те години и не са адекватни за сегашните условия...

публикувано на 13.09.24 в 15:03

80 литра дъжд на кв/м е паднал в район "Приморски"

Най-много щети от проливният дъжд от сряда сутринта е нанесъл в северната част на район „Приморски“, където по данни на НИМХ са паднали 80 л./кв. м дъжд. Отнесена асфалтова настилка и натрупване на наноси има в кв. „Виница“ и КК „Св. Св. Константин и Елена“. Това сочи доклада, изготевн от администрацията.  В район „Одесос“ има няколко места с..

публикувано на 13.09.24 в 14:28

Катастрофа с учебен самолет на демонстрациите в авиобаза "Граф Игнатиево"

Министърът на отбраната Атанас Запрянов отмени авиошоуто в Трета авиационна база заради катастрофа с учебен самолет L-39 ZA, съобщиха от пресцентъра на военното министерство. Учебният самолет L-39 се е разбил в авиобаза "Граф Игнатиево" при изпълнение на сложна маневра на пределно малка височина. При инцидента не се е задействал катапултът,..

публикувано на 13.09.24 в 13:45

Кметът Коцев договори с пътната фирма незабавно да започне работа в Пчелина по обхода

Кметът на Варна Благомир Коцев договори с пътната фирма незабавно да започне работа в местност Пчелина по създаване на обходен път. Той съобщава, че на спешна среща с ръководството са договорили екипи да влязат на ул. "Васил Делов", за да възстановят участък от не повече от 20-30 метра, за да стане възможен обходът. Жители на Пчелина затвориха..

публикувано на 13.09.24 в 12:31

ДКЦ "Св. Иван Рилски" в "Аспарухово" с натрупани загуби

Намаление на пациенти и на изследвания през 2023 година, отчете д-р Людмил Цветков-управител на ДКЦ "Св. Иван Рилски" в Аспарухово по време на по време на комисия "Собственост и стопанство" в Община Варна. 15 хиляди лева е сумата от натрупани загуби, заяви д-р Цветков. Те се дължат на непрекъснатите ремонти и на старата рентгенова..

публикувано на 13.09.24 в 12:27

1786 бебета са родени в АГ-болницата във Варна от началото на годината

8 милиона лева са приходите на АГ-болницата във Варна. лечебното заведение завършва годината на печалба. Това стана ясно по време на отчет на комисия "Собственост и стопанство" в Община Варна. Над 5 хиляди са пациентите, преминали през гинекологичната болница. Родени за последната година са 1786 бебета. Най-използвани са леглата в сектор..

публикувано на 13.09.24 в 12:17