Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съвместна изложба икебана и хайга "Вдъхновение от старите къщи"

9 септември (понеделник), Арт салон на Радио Варна, 18 часа
Любители на японската култура, Сдружение за икебана Кагецу и Български хайку съюз си дават среща в Арт салона на Радио Варна. Поводът е откриването на вълнуващата изложба на икебана и хайга, вдъхновена от стари български къщи.
Експозицията (фотографии и рисунки) ще остане до 24 септември, а до 13 септември може да се насладите на цветните аранжировки на Сдружение за икебана „Кагецу“.
С подкрепата на Посолството на Япония в България
Изложбата е разработена в две теми: в контекста на традиционния българския бит и в контекста на модернистичния стил, чрез вложени умения от изпълнителите, посветили се на различни изкуства.
Сдружение за икебана „Кагецу“ ще аранжира композиции, в които ще използва съдове и други предмети, типични за времето на предците ни, композиции, които ще съпътстват фотографиите с хайку, подготвени от Български хайку съюз.
Изложбата на хайга на Българския хайку съюз ще включва 45 броя авторски творби (фотографии и рисунки) с хайку на запазени стари български къщи, техните архитектурни елементи и интериор, както и на необитаеми, рушащи се къщи, които носят обществена или лична (за отделния автор) стойност. Фотографските или рисунъчните техники са по избор на автора, което допринася за многообразни естетически послания.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Без Дом" - изложба на 9-годишната украинска художничка Ника Стрилецка

24 септември, вторник, Арт салон на Радио Варна, 18.30 часа Ника Стрилецка е украинска бежанка на девет години. В България пристига веднага след започването на войната, когато е още на шест. Идва с майка си и с баба си и от тогава живее с тях в база с държавно финансиране до Варна. Талантът на Ника е широко известен в Украйна още преди..

публикувано на 16.09.24 в 12:59

Съвместна изложба живопис на Радо Галаганов и Светлин Трендафилов

27 септември, петък, Арт салон на Радио Варна. Откриване в 18.30 часа Двама майстори на четката Радо Галаганов (Радослав Георгиев) и Светлин Трендафилов представят съвместна изложба в Арт салона на Радио Варна. Радо Галаганов е роден през 1962 г. в гр. Варна. Завършва педагогическия институт в гр. Дупница (Станке Димитров) през 1983..

публикувано на 03.09.24 в 14:11

ЛАКЪРДИИ - изложбата, която разкрива красотата и творческия дух на скейт общността

23 август, петък, Арт салон на Радио Варна, 19.00 часа След успешното си участие на фестивала Burgas Skate Open Владимир Дръндарски и Клементина Савова ще гостуват в Арт салона на Радио Варна с фото и арт изложбата ЛАКЪРДИИ . "Лакърдии" е фотоизложба, която изследва митовете, легендите и неразказаните истории от скейт общността...

обновено на 29.08.24 в 16:42
Голям арт салон

Награждаване на отличените творци от Х Национален литературен конкурс "Атанас Липчев"

28 септември, събота, Арт салон на Радио Варна Тържествено награждаване на лауреатите от Х Национален литературен конкурс за разказ "Атанас Липчев".  Организатор на конкурса е Сдружение на писателите – Варна, а мотото за тази юбилейна година е: "... сънуваше, че тази нощ му е последната. Че утре вече няма да го има на Божия свят".

публикувано на 29.08.24 в 15:49
Голям арт салон

Планирайте вашето събитие в залите на Радио Варна

Уважаеми приятели и гости, Може да се свържете с нас на познатите Ви телефони: 052/664462 и 052/664488, както и на e-mail:  events.varna@bnr.bg . На Ваше разположение работят две изложбени зали и една концертна зала /звукозаписно студио/. Планирайте вашето събитие в Радио Варна и ние ще окажем нашата организационна подкрепа. Ще се радваме..

публикувано на 25.08.23 в 17:24

Радио Варна се включва в националните чествания по повод годишнината от гибелта на Васил Левски

Радио Варна се включва в националните чествания по повод 150 години от гибелта на Апостола на свободата - Васил Левски. Вече са подредени 14-те писма от кореспонденцията между Иван Драсов и Данаил Попов , съратници и приятели на Васил Левски. Експозицията може да бъде видяна в Стъкления павилион до сградата на Радио Варна . Оригиналите на..

обновено на 17.02.23 в 09:14