Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтите на училища в община Балчик приключват до 15 септември

Снимка: Албена Иванова

Най-значителните ремонти това лято са в две учебни заведения в община Балчик – в Средното училище „Христо Смирненски“ в село Оброчище, където на финала си е проектът за внедряване на енергийна ефективност, и аварийните дейности в Основно училище „Антим I“ в Балчик, където се отстранява теч във физкултурния салон и ремонт на стряхата на цялата сграда.

Това са ремонтите с общинско участие, останалите са от бюджетите на училищата, уточни строителният заместник – кмет Димитрин Димитров. То отбеляза още, че във връзка с началото на учебната година няма за изпълнение предписания от Регионалната здравна инспекция.

В училището в Оброчище в момента се работи по саниране на сградата и монтажа на инсталацията и фотоволтаиците, основно ще приключи до 15 септември, а след това ще текат довършителни дейности до края на месеца, които няма да попречат на учебния процес.

За училището тече конкурс за директор, обявен от РУО – Добрич – допуснати за участие са настоящият ръководител Павлина Тодорова и бивш директор Росица Койнова.

За балчишката гимназия също има конкурс, кандидати са Анна Иванова и Айхан Апти.

Тази седмица кандидати за директори на училища в областта се явиха на писмен изпит-тест. Следващия етап е събеседване, решаване на казуси и защита на концепция за стратегическо управление на институцията.
На страницата на РУО - Добрич се очаква да бъдат обявени резултатите пред началото на учебната година.

Чуйте репортажа на Албена Иванова:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтират пътна инфраструктура в община Добричка за над 3 млн. лева

Улична и пътна инфраструктура ще бъде ремонтирана с европейски средства в Община Добричка. Проектите са по Програмата за развитие на селските райони и са на стойност от над 3 милиона лева. Осигуреното финансиране ще се използва за ремонт на улици и тротоари в селата Божурово, Царевец и Опанец, община Добричка. Улиците в трите села са..

публикувано на 15.09.24 в 13:22

71-годишен мъж от Балчик жертва на убийство

Окръжната прокуратура в Добрич ръководи досъдебно производство за извършено убийство в нощта на 14 септември в град Балчик. Задържан за престъплението е 51 годишен мъж, близък роднина на жертвата. Информация на кореспондента ни Мая Райнова. Повече чуйте в звуковия файл.

публикувано на 15.09.24 в 12:54
Мерки срещу наводненията в Полша, 14 септември 2024 г.

Най-малко една жертва от наводненията в Полша

Един човек е загинал в Полша, един пожарникар в Австрия, а четирима са в неизвестност в Чехия след проливните дъждове в Централна и Източна Европа, съобщават информационните агенции. Вчера четирима загинаха при наводнения в Румъния. 1600 души са евакуирани в окръг Клодзко в югозападна Полша заради наводнения в няколко общини след..

публикувано на 15.09.24 в 12:49

Продължава изясняването на причините за трагедията в авиобаза "Граф Игнатиево"

Все още се изясняват причините за инцидента в авиобаза "Граф Игнатиево". В петък по време на тренировка загинаха двама пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. В траур са общините Долна Митрополия, където се намира Висшето военновъздушно училище и Разлог, откъдето е родом лейтенант Дункин. Със..

публикувано на 15.09.24 в 11:48
Централен пазар Варна

Повишение на цените едро на някои основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци

Тенденцията за ръст на цените на някои основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци на борсите в страната продължи и тази седмица, отчита Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ) в седмичния си бюлетин, предаде БТА. Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява движението на цените на хранителните стоки на..

публикувано на 15.09.24 в 11:43

Силна буря в Централна и Източна Европа продължава да нанася щети

Остава тежко положението в осем района в Румъния,  след като проливните дъждове причиниха наводнения. Премиерът Марчел Чолаку посети Галац, където загинаха четирима души, 5 хиляди домове бяха наводнени и 25 хиляди останаха без електричество. В евакуирането на хората бяха включени военни лодки и самолети. Приоритет на властите е да се предотврати..

публикувано на 15.09.24 в 08:20

Близо 35 тона отпадъци събраха общинските служители в кампанията „Да изчистим България заедно“

Служители на Община Варна, на районните администрации и на кметствата почистиха междублокови пространства, детски площадки, градинки и плажове. До обед в депото в село Въглен бяха извозени близо 35 тона отпадъци, събрани в найлонови чували и поставени до контейнерите за смет. Към инициативата се присъединиха и доброволци от различни организации...

публикувано на 14.09.24 в 15:27