Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Пчелина на среща с кмета на Варна, представители на ВиК и строителните фирми

Снимка: Община Варна

Живеещите в местността Пчелина във Варна ще се срещнат днес с кмета на града Благомир Коцев и с представители на ВиК-Варна и "Инжстрой". Началото е в 18 часа в сградата на Община Варна, зала "Пленарна". По думите на кмета по време на последния протест на хората на срещата те ще могат „да удостоверят лично дали това обещание на фирмата е изпълнено и да попитат ВиК как се върши работата.“ Става въпрос за обещанието да бъде създаден обходен път за придвижване в района. Коцев отправи покана към жителите на местност Пчелина, директора на ВиК и ръководството на пътната фирма "Инжстрой" на среща в зала "Пленарна", за да бъдат обсъдени инфраструктурните проблеми в района. 

Купчини от чакъл са струпани по улица "Прилеп" заради поредния дъжд, изразиха възмущението си живеещи в местността. Жителите на Пчелина са безкрайно търпеливи, подчерта Зорница Василева. 

Готов съм да оказвам същия натиск като вас на фирмите. Това е, което ние правим, като институция и като община. Препоръчвам ви заедно да говорим с изпълнителите, да ги поканим - за да можем да бъдем обединени, нека направим една среща", предложи кметът на Варна Благомир Коцев. 

Подробностите чуйте в звуковия файл:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Висшия съдебен съвет стартира предложенията за кандидатури за нов главен прокурор

Първо заседание на Висшия съдебен съвет за внасяне на кандидатури за нов главен прокурор, след като процедурата беше подновена. Кандидати ще могат да се предлагат на четири поредни заседания. Право на номинации имат минимум трима членове на прокурорската колегия, както и правосъдният министър.След промените в Закона за съдебната власт главен..

публикувано на 19.09.24 в 07:50

Адресите без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна : ·   На  19.09.2024  г. В периода  7:00  ч. до  16:00  ч. Поради профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: Кв.Чайка..

публикувано на 19.09.24 в 06:10

Облачно време в четвъртък

Днес облачността ще е променлива, по-значителна следобед, когато на отделни места е възможно да превали дъжд. Ще духа умерен вятър от север. Максимални температури между 19° и 24°, за Варна около 23°.  Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 22°-24°.  Температурите, измерени в 6 часа:  Варна, Нос Калиакра, Ахтопол и..

публикувано на 19.09.24 в 05:59

Затварят временно улица "Прилеп" заради ремонтите в Пчелина

От днес започнаха довършителните дейности по ул. „Прилеп“ в местност Пчелина.  Движението в района ще бъде ограничено на 19 и 20 септември, четвъртък и петък, в интервала между 9 и 17 часа,  съобщиха от общинския пресцентър.   Представители на строителната фирма и на администрацията на район „Младост“ са извършили оглед по -рано във връзка с..

публикувано на 18.09.24 в 18:47

Черноморски туристически поход Варна-Балчик предстои на 22 септември

Дирекция „Спорт“ към Община Варна и варненското туристическо дружество „Владислав Варненчик” организират за четвърта поредна година Черноморски туристически поход Варна – Балчик. И тази година той ще се проведе по повод Деня на Независимостта на България – 22 септември.  Сборният пункт е бензиностанцията пред УМБАЛ „Света Марина“ в 7:30 ч. в..

публикувано на 18.09.24 в 17:37

Работни групи ще извършват леки ремонти във Варна?

Промяна в дейността на ОП „Управление на проекти и озеленяване“ бе единствената точка в днешното заседание на временната комисия  „Структури и Общинска администрация" към Общински съвет Варна. Тя така и не влезе в сила, поради процедурно предложение от страна на общинския съветник Тодор Балабанов за преразглеждане и преработване от администрацията..

публикувано на 18.09.24 в 17:05
Снимката е илюстративна

Временно затварят част от ул. "Люляк"

От 8 до 11 часа утре, 19 септември, временно ще бъде ограничено движението по ул. „Люляк“ в участъка на кръстовището с ул. „Роза“ във Варна.  Затварянето на участъка се налага поради извършване на дейности по аварийно премахване на 5 (пет) броя сухи и опасни дървета, съобщиха от  общинския отдел "Дейности по защита на населението".

публикувано на 18.09.24 в 16:26