Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предизборни диспути в програмата на Радио Варна

Снимка: Ани Петрова

Радио Варна ще излъчи на живо един безплатен диспут, съгласно чл. 196, ал. 1 от Изборния кодекс.

Безплатният диспут в програмата на Радио Варна ще се проведе на 28.09.2024 г., събота, 10:00 – 12:00 ч.

Тема: „Регионалните политики в програмите на политическите партии и коалиции. Диспропорции в развитието на областите в България.  Как може да бъде стимулиран икономическия растеж и заетостта в Североизточна България?“ водещ: Георги Бекяров.

Платените радиодиспути в програмата на Радио Варна ще се излъчват както следва:

на 05.10.2024, събота, 10:00 – 11:00 ч.

тема: Българската партийна система в разпад – причини и възможни варианти за изход- водещ: Валери Великов.

на 12.10.2024, събота, 10:00 – 11:00 ч.

тема: „Здравеопазване, образование и социални дейности- системи с много проблеми и липсващи дългосрочни стратегии. Обречени ли са партиите/коалициите да не намерят общо решение за развитие на секторите чрез реформи за които всеки говори, но никой не иска да проведе?“ - водещ: Георги Бекяров.

на 19.10.2024, събота, 10:00 – 11:00 ч.

тема: „Мястото на България в европейската и световна политика (контекста на войната в Украйна; конфликта в Газа; новите ЕК и ЕП; новият президент на САЩ).“ - водещ: Валери Великов.

Времето на участниците в безплатните диспути се разпределя поравно, а в платените - според заявката на съответната партия, коалиция или инициативен комитет.

При неявяване на заявен участник в безплатен диспут или недопускане на участник, общата продължителност на диспута се намалява с предвиденото за него време, като се запазва равното планирано време на всички явили се и допуснати участници.

При един участник диспут не се провежда, а на участника се предоставят до 10 минути за изявление и/или разговор с определения за водещ на диспута.

Диспутите протичат под формата на отговори от страна на участниците на задавани от водещия въпроси. Водещият следи всеки от участниците да получи равна възможност за участие в диспута, като предоставя еднакво време за отговор на всеки участник.

Всички диспути ще бъдат излъчвани на живо в профилите на съответните програми в социалните мрежи, при условие, че участниците в диспута са дали съгласието си за това. При техническа възможност, диспутите могат да бъдат излъчвани на живо и на интернет страниците на програмите на БНР. В случай че всички участници са дали съгласие за това, записите от проведените диспути ще се публикуват и в платформата за видеосподеляне Youtube.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

платена публикация
Даниел Митов: ГЕРБ означава стабилност, сигурност, бързо връщане на България на пътя на европейското развитие

С водосвет в катедралния храм „Успение Богородично“ във Варна ГЕРБ откри предизборната си кампания. Водачът на листата Даниел Митов, областният координатор на партията Иван Портних и кандидатите за депутати казаха, че освен на хората разчитат и на вярата и на Божията сила. По-късно на брифинг четвъртата в листата Деница Николова, бивш..

публикувано на 01.10.24 в 17:40
Машинно гласуване

Обмислят организацията при вероятен балотаж за районен кмет във Варна на 27 октомври

Все още се търсят организационни решения за провеждане на двоен вот - за парламент и за районни кметове, при хипотеза, че на частичните местни избори се стигне до балотаж. Това каза председателят на Общинската избирателна комисия - Варна и Районната избирателна комисия - Варна, Велин Жеков. Той посочи, че това би било прецедент в историята на провеждане..

публикувано на 01.10.24 в 14:10

ЦИК ще покаже бюлетината за вота на 27 октомври

Централната избирателна комисия ще проведе редовния си брифинг във връзка с подготовката и произвеждането на изборите за народни представители, насрочени за 27 октомври. Днес ще бъде показана бюлетината за вота в края на месеца и ще се демонстрира гласуването с машина. Миналата седмица ЦИК проведе жребия, с който бяха определени номерата в бюлетината..

публикувано на 01.10.24 в 08:29

платена публикация
Даниел Лорер: Ако не намерим правилната формула за управление, ще има непредвидими последици за страната

Водач на листата на ПП-ДБ във Варна за предстоящите на 27 октомври парламентарни избори е Даниел Лорер, следван от Ивайло Митковски, Антон Тонев, Стела Николова, Йорданка Костадинова и Филип Спасов. Лорер посочи, че в българския политически живот са се случили радикални промени. Според него важно събитие е смяната на ръководството на БСП, той..

публикувано на 01.10.24 в 07:40

Удължава се срокът за съхранение на машините за гласуване в помещение под наем

Правителството определи условията и реда за съхранението на устройствата за машинно гласуване. Чрез промяната срокът за съхранение на устройствата за машинно гласуване в помещение под наем се удължава на не повече от три години, считано от 1 октомври 2024 г. Министърът на финансите ще осигури необходимите средства за финансовото обезпечаване на..

публикувано на 30.09.24 в 15:55
ПП

платена публикация
ПП "Възраждане" откри предизборната си кампания във Варна

Политическа партия „Възраждане“ откри предизборната си кампания във Варна. Началото бе поставено на входа на Морската градина, където присъстваха кандидати за народни представители, общински съветници, членове и симпатизанти на „Възраждане“. „Започваме поредната кампания, като си поставяме за цел да освободим България от зависимостите“,..

публикувано на 30.09.24 в 10:04

До дни започва удостоверяването на машините за вота на 27 октомври

До дни се очаква да започне удостоверяването на машините за предстоящите избори, докладва министърът на електронното управление Валентин Мундров в рамките на свиканата от премиера Димитър Главчев регулярна среща за подготовката на вота на 27 октомври, съобщиха от правителствената пресслужба. Готови сме да започнем с удостоверяването, очаквам през..

публикувано на 27.09.24 в 16:44