Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До дни започва удостоверяването на машините за вота на 27 октомври

Снимка: Румен Сарандев

До дни се очаква да започне удостоверяването на машините за предстоящите избори, докладва министърът на електронното управление Валентин Мундров в рамките на свиканата от премиера Димитър Главчев регулярна среща за подготовката на вота на 27 октомври, съобщиха от правителствената пресслужба. Готови сме да започнем с удостоверяването, очаквам през следващата седмица да получим машините и да стартираме същинския процес, изтъкна министър Мундров и потвърди, че всички дейности се реализират по първоначално начертания график, без забавяне. Министърът припомни, че за първи път беше показана на широката общественост залата, където се извършва самото удостоверяване на машините.

Министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов докладва за резултатите от проведените срещи с областните управители и представителите на териториалните звена на ГРАО в районите за планиране. Предстои министър Карадимов да инициира и последната от поредицата срещи - в Северозападния район за планиране, включващ областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч.

В рамките на срещата министър-председателят Димитър Главчев запозна министрите с темите, обсъждани по време на вчерашната му среща с екипа на Генералното консулство на България в Истанбул. След като бъдат получени обобщените предложения на генералното консулство относно организацията на изборите, ще бъдат изпратени на Централната избирателна комисия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

платена публикация
Даниел Митов: ГЕРБ означава стабилност, сигурност, бързо връщане на България на пътя на европейското развитие

С водосвет в катедралния храм „Успение Богородично“ във Варна ГЕРБ откри предизборната си кампания. Водачът на листата Даниел Митов, областният координатор на партията Иван Портних и кандидатите за депутати казаха, че освен на хората разчитат и на вярата и на Божията сила. По-късно на брифинг четвъртата в листата Деница Николова, бивш..

публикувано на 01.10.24 в 17:40
Машинно гласуване

Обмислят организацията при вероятен балотаж за районен кмет във Варна на 27 октомври

Все още се търсят организационни решения за провеждане на двоен вот - за парламент и за районни кметове, при хипотеза, че на частичните местни избори се стигне до балотаж. Това каза председателят на Общинската избирателна комисия - Варна и Районната избирателна комисия - Варна, Велин Жеков. Той посочи, че това би било прецедент в историята на провеждане..

публикувано на 01.10.24 в 14:10

ЦИК ще покаже бюлетината за вота на 27 октомври

Централната избирателна комисия ще проведе редовния си брифинг във връзка с подготовката и произвеждането на изборите за народни представители, насрочени за 27 октомври. Днес ще бъде показана бюлетината за вота в края на месеца и ще се демонстрира гласуването с машина. Миналата седмица ЦИК проведе жребия, с който бяха определени номерата в бюлетината..

публикувано на 01.10.24 в 08:29

платена публикация
Даниел Лорер: Ако не намерим правилната формула за управление, ще има непредвидими последици за страната

Водач на листата на ПП-ДБ във Варна за предстоящите на 27 октомври парламентарни избори е Даниел Лорер, следван от Ивайло Митковски, Антон Тонев, Стела Николова, Йорданка Костадинова и Филип Спасов. Лорер посочи, че в българския политически живот са се случили радикални промени. Според него важно събитие е смяната на ръководството на БСП, той..

публикувано на 01.10.24 в 07:40

Удължава се срокът за съхранение на машините за гласуване в помещение под наем

Правителството определи условията и реда за съхранението на устройствата за машинно гласуване. Чрез промяната срокът за съхранение на устройствата за машинно гласуване в помещение под наем се удължава на не повече от три години, считано от 1 октомври 2024 г. Министърът на финансите ще осигури необходимите средства за финансовото обезпечаване на..

публикувано на 30.09.24 в 15:55
ПП

платена публикация
ПП "Възраждане" откри предизборната си кампания във Варна

Политическа партия „Възраждане“ откри предизборната си кампания във Варна. Началото бе поставено на входа на Морската градина, където присъстваха кандидати за народни представители, общински съветници, членове и симпатизанти на „Възраждане“. „Започваме поредната кампания, като си поставяме за цел да освободим България от зависимостите“,..

публикувано на 30.09.24 в 10:04

Денонощни телефонни линии във Варна за сигнали, свързани с изборния процес

В Областната дирекция на МВР във Варна вече работят денонощните телефонни линии: 052/615 166, 052/652 324, 052/652 323.  На тях, както и на e-mail: odc.varna@mvr.bg, гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат..

публикувано на 27.09.24 в 11:54