Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актове и глоби грозят замърсителите със строителни отпадъци

Във връзка с локалните наводнения на кръговите на сп. "Почивка" и до Ботаническата градина кметът на Община Варна, Благомир Коцев, нареди съставяне на актове и глоби на замърсителите със строителни отпадъци, които стават причина за наводняването на близки участъци по булевардите. Това стана ясно по време на редовната оперативка в общината. Служители на общинската дирекция „Управление на сигурността и контрол по обществения ред“ трябва да извършат огледи спазва ли се технологията за уплътняване на обратни насипи и при констатирани нередности да налагат глоби. Проверки ще бъдат направени на местностите Траката, Евксиноград, Св. Никола и Манастирски рид. Там се правят ремонти на вътрешните улици, от които се свличат строителни и инертни материали по пътните платна. Причина е и неприключилият проект по ВиК-цикъла и оставянето на обектите в незавършен вид.

Предстои да започне и възстановяване на пътните знаци, съборени вследствие на пътно-транспортно произшествие или вандалска проява. Вече има избрана фирма за дейностите, докладваха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“. Всички сигнали за съборени знаци трябва да се обобщят от районните кметства. След това те ще се подават за отстраняване при заместник-кмета Илия Коев, като целта е процедурата да е максимално улеснена, стана ясно по време на оперативката.

Коев посочи още, че с изграждането на новата система за видеонаблюдение ще се сложи край на вандалските прояви. Повод за изказването му бе доклада, че всички отремонтирани устройства на асансьорите на пасарелките по бул. „В. Левски“ отново са счупени, някои вследствие на вандалски прояви.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Няма да има промени в маршрутите на градския транспорт от утре при старт на ремонта

Няма да има промени в маршрутите на градския   транспорт след започването на първия етап от работата по изграждането на канализационен колектор с голям диаметър и две канализационни шахти под кръстовището на булевардите „Република“ и „Владислав Варненчик“ , който започва утре, 8-ми октомври в 8.30  часа –съобщи Николай Антонов-изпълнителен..

публикувано на 07.10.24 в 17:23
Учениците от киноклуба на Средното училище

Учениците ще се радват на четири дни есенна ваканция

Учениците ще се радват на четиридневна есенна ваканция , съобщават от МОН. Тя..

публикувано на 07.10.24 в 17:18

България и Румъния с амбициозен план за съвместен туристически продукт

 В рамките на официална среща в Букурещ, министърът на туризма на България, Евтим Милошев и румънският министър на икономиката, предприемачеството и туризма, Щефан-Раду Опреа обсъдиха възможностите за съвместно развитие на туризма на двете страни. Министър Евтим Милошев подчерта важността на регионалното сътрудничество: „За света Балканите..

публикувано на 07.10.24 в 17:05
слънце магнитна буря изригване

Магнитна буря удари Земята

Слаба магнитна буря удари Земята тази нощ , съобщиха от Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН. Тя е резултат от екстремно силното изригване на Слънцето , случило се преди четири дни. Ефектът, който причини изхвърления поток от плазма, е доста по-слаб от очакваното и регистрираните аномалии са от най-ниската степен, с..

публикувано на 07.10.24 в 17:03

Осъдиха 24-годишен мъж от Разград, опитал да убие майката на децата си

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Търговище осъдиха 24-годишен мъж от Разград, опитал да убие майката на децата си в условията на домашно насилие, с „лишаване от свобода“ за срок от 9 години 24-годишен мъж от Разград, предаден на съд с обвинителен акт от Окръжна прокуратура - Търговище, бе признат за виновен за опит умишлено да..

публикувано на 07.10.24 в 16:59

Какви инвестиции във ВиК мрежата предстоят в община Балчик?

Поводът за този въпрос е последното недоволство на жителите в село Гурково, които заради системното безводие, породено от остарялата ВиК мрежа, обявиха, че ще продължат с писма и протести до отговорни институции да търсят правата си за нормален и спокоен живот. Още от кореспондента на Радио Варна в Балчик Албена Иванова: В..

публикувано на 07.10.24 в 16:41

ЦИК: 2300 лева е заплатата за председател на РИК

Централна избирателна комисия (ЦИК) определи месечните възнаграждения на членовете на РИК и СИК в страната и на наетите специалисти за изборите за Народно събрание в края на месеца. Месечното възнаграждение на председателите на РИК е 2300 лева. Заместник-председателите и секретарите ще получават по 2100 лева, а членовете – 1900 лева...

публикувано на 07.10.24 в 16:40