Проф. Александър Оскар: Човек гледа с очите, но вижда с мозъка си

" Човек гледа с очите, но вижда с мозъка си.  Повече от половината от човешкия мозък е ангажирана в анализирането на зрителната информация. Ние получаваме близо 90% от информацията от заобикалящия ни свят чрез зрението". Това каза пред БНР проф. д-р..

публикувано на 18.08.23 в 17:39

Антон Пиперов: Сърцето ми е вкъщи, имам две котки и бъдеща жена

" Сърцето ми седи вкъщи на дивана, имам две котки и бъдеща жена . С годините това все повече ми харесва".  Това сподели в рубриката "От другата страна на радиото" на предаването "Хоризонт за вас" звукорежисьорът в програма "Хоризонт" Антон Пиперов,..

публикувано на 18.08.23 в 17:03

С фотодокументална изложба Велико Търново почете паметта на генерал Сава Муткуров

Велико Търново отново почете паметта на първия български генерал Сава Муткуров. С фотодокументална изложба в центъра на града се припомнят паметните дати от живота и делото на великотърновския генерал и български регент. Поводът за изложбата..

публикувано на 16.08.23 в 17:59

Христо Йорданов: За силата на общността и журналистиката

За силата на общността и журналистиката, която дава предимство на хората в медийното пространство , е разговорът с Христо Йорданов. Той е от школата на вестник "Труд", но от години издава своя "Софийски вестник".  Точно преди 30 години Христо е бил..

публикувано на 11.08.23 в 17:03

Добринка Добрева: Радват ме успехите, страховете ми са в миналото

" Журналистиката винаги печели, когато чува хората ".  Това сподели в рубриката "От другата страна на радиото" на предаването "Хоризонт за вас" Добринка Добрева, редактор, водещ на предаванията "По първи петли" и "Нощен Хоризонт". Била е част и от..

публикувано на 11.08.23 в 16:31
Ярослава, Петко и дъщеря им Маргита

Ярослава Павлова и Петко Венелинов: Изкуството ни събра

В двете противоположни точки на България в последните десетилетия на 20 век се раждат едно момче и едно момиче . И двамата по-късно избират сцената за свой професионален път като актьори, завършват в София и след години се срещат напълно случайно. Но..

публикувано на 11.08.23 в 15:47

Михаил Бабамов: С чар старите трамваи носят в себе си аромата на едно време

Любовта към тази машина се зароди още в ранна детска възраст, заяви в интервю за предаването „Летни нощи“ по програма „Хоризонт“ Михаил Бабамов – музикант по душа, фотограф по сърце и сбъднал детската си мечта да е ватман, макар и от време на време:..

обновено на 08.08.23 в 17:33

Мартина Новакова: Всеки артистичен проект е една мечта, споделена с публиката

Когато говорим за сбъднати мечти, няма как да не се сетим за “aмериканската мечта” – термин, въведен преди близо век в книгата на Джеймс Адамс за хората с равни права за живот, свобода, щастие или за тези, преследвали щастието си и..

публикувано на 07.08.23 в 11:58
инж. АНГЕЛ НЕСТЕРОВ

Инж. Ангел Несторов се е посветил на обществения транспорт в Плевен

Всички сме категорични, че общественият транспорт е от изключително значение за развитието на даден регион, за един по-добър начин на живот  за хората.  Плевен е единственият град у нас, в който постигнаха сто процента екологичен градски транспорт...

публикувано на 06.08.23 в 05:34
Отец Димитър Тухчиев

Отец Димитър Тухчиев: Вярата е вътре в нас

Отец Димитър Тухчиев е председател на столичния храм „Св. вмчк. Пантелеймон“, в който, с ревностното съдействие на свещениците, Църковното настоятелство и енориашите в храм „Св. вмчк. Пантелеймон“, се развива активен духовен живот. Осъществяват..

публикувано на 05.08.23 в 13:06