Иван Русланов

Иван Русланов - между журналистиката, литературата и фотографията

Не бих бил по-щастлив в никоя друга професия. Това споделя Иван Русланов, водещ, редактор и репортер в програма "Хоризонт" на БНР.  Той е в радиото от почти 10 години, а  авторското му предаване „Понеделник вечер“ ще отпразнува  една година в ефир на..

публикувано на 17.03.23 в 16:06
Ваклуш Толев

Ваклуш - учител по метафизика, който докосва душите

На 19 март от 18:00 часа в кино "Люмиер" ще бъде показан  документалният филм "Ваклуш" на режисьора Николай Василев.  Прожекцията е част от програмата на София филм фест. Документалният филм е заснет в периода 1994-2022 г., съдържа..

публикувано на 17.03.23 в 12:23

"Живак" на Димитър Живков: 10 години + 250 спектакъла = книга

"Преминаването на историята в "Живак" от сцената към книгата беше провокирано от желанието да разширим историята на нашите герои. За десет години всеки един от персонажите в пиесата доби такава плътност и стана толкова любим на своите зрители, че за..

публикувано на 13.03.23 в 16:38
Георги Лушнарев

Народният изпълнител Георги Лушнарев е изнесъл над 10 хиляди концерти на българска сцена

Народният изпълнител Георги Лушнарев пее от малък. Търсил е звуците във всичко, свирел е дори с уста. „В мен имаше чувство за талант. Търсех звуци и така“. Родителите му идват от Беломорска Тракия и се заселват в село Стражец...

обновено на 12.03.23 в 07:27

Соня Йончева: Чрез информация да дадем шанс на децата да се докоснат до класическата музика

" От години исках да представя Хенделовата ми програма в България . ... За мое щастие това ще се случи точно за Великден".  Това сподели пред БНР оперната прима Соня Йончева. Двата концерта в Зала "България" са на 12-и и 15-и април , като първият е..

публикувано на 10.03.23 в 17:03
Хайгашод Агасян

Хайгашод Агасян за музиката, която идва от сърцето

"При всеки свой юбилей човек прави някакви равносметки . Аз съм извървял един дълъг път, за който не съжалявам ...", разказа за БНР Хайгашод Агасян, специален гост в "Нощен Хоризонт" . Само преди месец и нещо Агасян навърши 70-ет години . И срещата..

публикувано на 09.03.23 в 10:00

Д-р Едит Егер пред БНР: Чрез прошката освобождавам онази част от себе си, която все още е в Аушвиц

(bnr.bg препубликува интервюто на Иван Русланов с д-р Едит Егер, излъчено в предаването "Нощен Хоризонт" на 9 юли 2021 година) " Намирам надежда в най-тъмните пространства . Аушвиц беше място, за което не бяхме готови. Успявахме да се грижим една..

обновено на 09.03.23 в 08:48
Джефри Арчър

Джефри Арчър за новия си роман „Следващата мишена“ в поредицата „От близо и далеч“

Книгите му са продадени в над 300-милионен тираж. Той е сред най-богатите писатели в света. Роден е през 1940 г. и в определен период от живота си е бил активна част от британския парламент. Джефри Арчър е име, което всеки уважаващ себе си..

публикувано на 08.03.23 в 11:41

Мария Дончева: Класическата древност ме изгради като човек с по-широк мироглед

Мария Дончева е на 37 години, завършила е „Класическа филология“, „Английска филология“ и „Публична администрация“. „Любовта ми към езиците не е случайна. Класическата древност ме изгради и като човек с по-широк мироглед, с по-високи цели, както в..

обновено на 05.03.23 в 06:21
Богдан Кенаров

Богдан Кенаров: Войнската чест се печели с времето. Бойното знаме е светиня

Едно от нещата, които отличават Велико Търново в честванията на националния ни празник, е връчването на Академичната награда „3 март“ на Община Велико Търново на най-изявения за годината курсант от Националния военен университет. Тази година неин..

публикувано на 03.03.23 в 08:20