инж. АНГЕЛ НЕСТЕРОВ

Инж. Ангел Несторов се е посветил на обществения транспорт в Плевен

Всички сме категорични, че общественият транспорт е от изключително значение за развитието на даден регион, за един по-добър начин на живот  за хората.  Плевен е единственият град у нас, в който постигнаха сто процента екологичен градски транспорт...

публикувано на 06.08.23 в 05:34
Отец Димитър Тухчиев

Отец Димитър Тухчиев: Вярата е вътре в нас

Отец Димитър Тухчиев е председател на столичния храм „Св. вмчк. Пантелеймон“, в който, с ревностното съдействие на свещениците, Църковното настоятелство и енориашите в храм „Св. вмчк. Пантелеймон“, се развива активен духовен живот. Осъществяват..

публикувано на 05.08.23 в 13:06

Халед Арафат е желан гост в България

Той е Халед Арафат. Пристига за първи път в България на 12 септември 1984 - та година. Посрещат го негови приятели, които попитал: "Кога има обратен полет за вкъщи", като чул българската реч. Тогава е мислел, че никога няма да научи езика ни,..

публикувано на 02.08.23 в 11:47
 Женя Андреева

Женя Андреева: В книгата „Трябва да разкажа, татко..." прозира истината за рода Габе и съдбата на Добруджа

Ще научим любопитни факти от детството на една от най-известните и любими български поетеси - Дора Габе , чието творчество познаваме от деца, а то има своето значимо място в българската литература от 20 век.  Малко обаче знаем за мащаба на тази..

публикувано на 31.07.23 в 11:38

„Един бял лист" - пърформанс за големия поет и драматург Иван Радоев през призмата на любовта

Поетичен пърформанс миналата година направи своя дебют по случай 95-тата годишнина от рождението на големия поет и драматург Иван Радоев . Той се казва  „Един бял лист“ , а в него се представя подбор от най-обичаните любовни и социални..

публикувано на 25.07.23 в 17:02

Силвия Гарванска: Първото, което ми подскаже сърцето, на него се доверявам

Гост в рубриката "Горещи сърца" е Силвия Гарванска. Тя работи в Етнографско-възрожденския комплекс "Свети Софроний Врачански" като главен уредник. Завършила е училището по изкуства "Отец Паисий". Росица Господинова е нейната учителка по народно пеене...

публикувано на 23.07.23 в 06:01

Майстор - готвач от РСМ избра Кърджали за своите кулинарни шедьоври

Майстор - готвач от Република Северна Македония избра Кърджали за своите кулинарни шедьоври .  Близо 20 години Пеце Нешковски е професионален военен, но магията на вкусното готвене се оказва по-силна. Твърди, че шкембе чорбата, за чието родно място..

публикувано на 17.07.23 в 16:38
Александър  Ботйов

Александър Ботйов: „Когато бръшлянът поникне" - поезия за едно ново начало

"Любовта ми към писането е още от дете. Преди да издам първата си стихосбирка, имам няколко публикувани стихотворения в различни вестници и сайтове и в своя вестник "Бинокъл", разказа в "Нощен Хоризонт" Александър  Ботйов, студент, който издадена..

публикувано на 17.07.23 в 12:21
Димитър Манчев

Спомен за Димитър Манчев, изиграл Миташки от “Оркестър без име”, който днес щеше да стане на 89 години

Днес актьорът  Димитър Манчев трябваше да навърши 89 години. Най-известната му роля е на Миташки от „Оркестър без име“. Прякорът му е Усмивката. На екран шофира, но не притежава книжка в живота. Известен е и като левскар до мозъка на костите си...

публикувано на 17.07.23 в 12:18

Капитан на кораб е един от най-големите пазители на българския фолклор и традиции

Капитан на кораб за далечни плавания и запален фен на хеви метъла днес е един от най-големите пазители на българския фолклор и традиции.  Варненецът Огнян Иванов има една от най-големите колекции на народни носии и е посветил втората половина на..

публикувано на 16.07.23 в 04:22