Алек Алексиев: Първо е действието, след това - говоренето

"Процесът е - първо, действие, след това - говорене. Личните примери... Имам чувството, че част от обществото ни не цени човешкия живот, омаловажава го , за него е просто месо, каквато е горе-долу концепцията на голяма част от терористичния руски..

публикувано на 11.07.23 в 16:51
Достена Лаверн

Достена Лаверн: България не е направление, а изходна точка

"Много обичам предаването "Нощен Хоризонт" още от преди десетилетия, каза в "Нощен Хоризонт" Достена Лаверн. "Във Франция имаше подобно нощно предаване, което също слушах с удоволствие... А иначе журналистиката и във Франция преживява кризи,..

публикувано на 10.07.23 в 18:00

Оксана Яблонская: С музика трябва да се занимават тези, които не могат без нея

" С музика трябва да се занимават тези, които не могат да живеят без нея . Ако тя не е в главата ти ден и нощ, тогава няма нужда да се захващаш с нея. Можеш да избереш нещо друго. Главното трябва да бъде талантът и любовта към музиката. Защото..

публикувано на 10.07.23 в 17:44
Ели Скорчева

Ели Скорчева: Средата, в която живеем. Зависи как ще я изградим

"Тези награди поставят българското кино още няколко стъпчици напред в картата на световното кино ".  Това каза пред БНР актрисата Ели Скорчева. Тя спечели наградата за главна женска роля на фестивала "Карлови Вари" в Чехия за участието си в..

публикувано на 10.07.23 в 17:07
Иван Вазов паметник

Почит към народния поет Иван Вазов по случай 173 години от рождението му

На 9. 07. 2023 г. се навършват   173 години от рождението на Патриарха на българската литература Иван Вазов . По този повод в неделя от 11,00 часа Националният литературен музей, къща музей „Иван Вазов”в столицата и Съюзът на българските писатели ще..

публикувано на 09.07.23 в 07:00

Аня Михова има личен принос за развитието на културата в Плевен

Аня Михова е добре позната на обществеността в Плевен. Години наред тя е директор на Регионалната библиотека “Христо Смирненски“. Не само е начело на културния институт, но е и сред уважаваните експерти в областта на културата и е с личен принос за..

публикувано на 09.07.23 в 06:00
Георги Дачев (вляво) и Явор Тотев (вдясно)

Двама приятели с китари и една споделена любов към музиката

"Винаги, когато свиря тази песен на живо, поздравявам моята прекрасна съпруга с нея, защото е писана за нея . Използвам момента да се похваля с нещо доста по-важно – че ми се роди дете, синът ми Матей, да ми е жив и здрав ." Матей е..

публикувано на 23.06.23 в 15:47

Заслушана в човешкия многоглас: Светлана Алексиевич и нейното книжно и житейско време

Беларуската писателка и журналист Светлана Алексиевич ще бъде сред гостите на 39-ите Празници на изкуствата "Аполония" в Созопол. Срещата ѝ с читателите ще е на 2 септември в Художествената галерия. Това ще бъде второ..

публикувано на 16.06.23 в 21:33

Михаил Минков – фотоловецът на всепоглъщащата тишина

Добър стар познайник на "Изотопия" ни накара да се гордеем! Северно сияние à la Крапец Михаил Минков бе определен за един от 25-те най- добри астрофотографи в света , след като бе отличен в конкурса Milky Way Photographer..

публикувано на 16.06.23 в 18:53
Проф. Боряна Делийска

Проф. Боряна Делийска: Да посетя Хималаите беше моя отдавнашна мечта

"Да посетя Хималаите беше моя отдавнашна мечта , още от дете. Моят баща работеше като лекар-доброволец към Планинската спасителна служба на Витоша. Повечето от останалите членове на екипа бяха алпинисти, които по няколко пъти бяха ходили до..

публикувано на 15.06.23 в 12:18