В София е арестуван мъж, изтеглил кредит с фалшива лична карта

Полицията в София арестува мъж заради това, че е изтеглил кредит с фалшива лична карта. Разследването по случая продължава. Арестът на 28- годишният мъж е осъществен непосредствено преди да извърши поредната измама с неистинска лична карта от..

публикувано на 01.12.23 в 19:29

Решение за приемането на България в Шенген няма да бъде взето следващата седмица

Решение за приемането на България в Шенген няма да бъде взето следващата седмица, съобщиха дипломатически източници за БНР. Не се очаква гласуване по въпроса на Съвет "Вътрешни работи" във вторник. Вместо това, министрите на вътрешните работи..

публикувано на 01.12.23 в 19:15

Президентът Радев се срещна с краля на Йордания и премиера на Гърция

В Дубай президентът Румен Радев обсъди с краля на Йордания Абдула II ескалацията на напрежението в региона на Близкия изток и последиците от военните действия между Израел и "Хамас".  Двамата изразиха обща загриженост от тежката хуманитарна криза в..

публикувано на 01.12.23 в 18:35
Володимир Зеленски

Володимир Зеленски: Войната с Русия е в нов етап

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че войната с Русия е в нов етап, като се очаква зимата да усложни бойните действия. През изминалата нощ руските сили са нанесли над 70 удара срещу Украйна.  Въпреки неуспехите Володимир Зеленски заяви, че..

публикувано на 01.12.23 в 18:18

Президентът Радев откри българския павилион в рамките на Конференцията на ООН за промените в климата

Президентът Румен Радев откри националния павилион на България в рамките на 28-мата годишна конференция на ООН за промените в климата, която се провежда в Обединените арабски емирства. За първи път страната ни участва със собствен щанд на..

публикувано на 01.12.23 в 18:09

Възможно е Северното сияние отново да бъде наблюдавано тази вечер в България

Силна геомагнитна буря, която в момента е активна, се очаква отново да създаде възможност Северното сияние да бъде наблюдавано тази вечер и нощ в различни райони на България.  На 5 ноември много хора в България се насладиха на редкия феномен - да..

публикувано на 01.12.23 в 17:59

Шест са случаите на СПИН в област Велико Търново от началото на годината

Шест са случаите на СПИН в област Велико Търново от началото на годината до сега, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Един от тях е отчетен в Кабинета за безплатно и анонимно изследване в инспекцията, а останалите пет са регистрирани като..

публикувано на 01.12.23 в 17:13

Управителят и подуправителят на НЗОК са депозирали оставките си

Управителят на НЗОК Станимир Михайлов и подуправителят проф. Момчил Мавров са депозирали оставките си в деловодството на Народното събрание, потвърдиха за "Хоризонт" от институцията. Оставките на двамата бяха поискани по-рано днес от партиите,..

публикувано на 01.12.23 в 17:04

През 2024 г. водата и ВиК услугите ще поскъпнат в почти цялата страна

През следващата година водата и ВиК услугите ще поскъпнат в почти цялата страна. Най-голям скок е предвиден за Сливен, където повишението ще е с 41%, а най-малък в Кюстендил - с 1,5 на сто. Това стана ясно от обсъждане на цените в Комисията за..

публикувано на 01.12.23 в 17:02

Възстановено е парното отопление в квартал "Бузлуджа" във Велико Търново

Топлофикация - Велико Търново възстанови парното отопление за квартал "Бузлуджа".  Жилищата, домът за стари хора и две от големите училища бяха без централно парно над две седмици заради аварии по магистралните топлопроводи.  От дружеството заявиха, че на..

публикувано на 01.12.23 в 17:01