Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Директорът на Ямболската болница: Не сме отказвали лечение на никого

Многопрофилната болница в Ямбол
Снимка: БНР

Спешното отделение на Ямболската болница не е отказвало лечение на нито един пациент въпреки липсата на здравни осигуровки и агресивното държание на някои от тях, заявиха от ръководството на Многопрофилната болница. Преди ден в двора на лечебното заведение беше открит трупът на 42-годишен бездомник.

На мъжа не е отказано лечение, напротив, след като е бил докаран в спешното отделение в пияно състояние, той категорично е отказал да бъде прегледан, заяви директорът на болницата д-р Панайот Диманов:

„Той слиза и връхлита върху целия персонал и се държи агресивно! Не мога да си ги обясня тия работи, да искаш да помогнеш на някой, той да ти скача, да те псува и то жестоко, и да троши врати и прозорци. Колегите вече едва издържат, те се страхуват, наплашени са“, каза д-р Диманов.

Въпреки че по тялото на починалия няма следи от насилие, от болницата са преценили, че трябва да бъде направена аутопсия.

„Решавам, защото не искам ние да бъдем обвинявани“, посочи още директорът на лечебното заведение.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Доналд Тръмп и Джо Байдън

Реакции след президентския дебат между Джо Байдън и Доналд Тръмп

Личните нападки преобладаваха в първите дебати преди президентските избори в Съединените щати между президента Джо Байдън и бившия президенти Доналд Тръмп. Все пак двамата изложиха вижданията си за състоянието на американската икономика, кризата с мигрантите по южната граница, войните в Украйна и Близкия Изток и НАТО. Дебатът..

публикувано на 28.06.24 в 15:02

2500 декара земеделска продукция са почти напълно унищожени от градушката в Благоевградско

2500 декара с тютюн, краставици, царевица и домати са почти напълно унищожени от градушката в сряда, която засегна селата Гърмен, Дебрен, Дъбница и Рибново.  Това обяви служебният министър на земеделието Георги Тахов на среща със земеделските производители, пострадали от природното бедствие.  Той увери пострадалите от градушката производители в село..

публикувано на 28.06.24 в 14:40

МС: Българската позиция за Срещата на върха на НАТО отразява в пълна степен националния ни интерес

Одобрената от Министерския съвет позиция за Срещата на върха на НАТО във Вашингтон отразява в пълна степен националния интерес на България и препотвърждава последователната подкрепа за Украйна, както на национално, така и на съюзническо ниво. Тя е изцяло съобразена с решенията на Народното събрание. Това се заявява в разпространена от..

публикувано на 28.06.24 в 14:30

Постоянен арест за Брендо, въпреки че е в затвора

Въпреки че от понеделник Евелин Банев - Брендо, след като сам се предаде, започна да изтърпява шестгодишната си ефективна присъда по дело за пране на пари от наркотрафик, постановена от Върховния касационен съд през 2018 година, от днес той е и с мярка за неотклонение "задържане под стража" по Европейска заповед за арест от Италия и Румъния, където е..

публикувано на 28.06.24 в 13:59

Евелин Банев е влязъл в България през пролетта на 2022 г.

Евелин Банев - Брендо, който в понеделник се предаде на властите у нас, е влязъл в България през пролетта на 2022 г. Това съобщи от парламентарната трибуна служебният вътрешен министър Калин Стоянов.  Той обвърза тази информация с обстоятелствата около навлизането на самолет с украински собственик в българското въздушно пространство...

публикувано на 28.06.24 в 13:05

Започва Празникът на черешата в Кюстендил

В Кюстендил с приготвянето на 1500 сладоледа с течен азот и черешов сироп, които ще бъдат раздадени на пл. "Велбъжд", тази вечер започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни. Организатори са Общината и Институтът по земеделие край града, който готви изложба с авангардни сортове череши. Ще участват и над 30 читалища, кметства,..

публикувано на 28.06.24 в 13:00

Мним лекар измами жена с 3 500 лева в Хасково

Жена от Хасково е измамена с 3 500 лева. Телефонната измама е станала снощи, съобщават от полицията. Около 20 ч. на стационарния й телефон е позвънил мъж, представил се за лекар. По схемата за пострадал роднина, за който са нужни пари за лечение, възрастната жена е изхвърлила от петия етаж на жилището си парите, прибрани от мнимия лекар.

публикувано на 28.06.24 в 12:59