Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славчо Пеев: Не можем да се опазим от мрачния хумор

Славчо Пеев
Снимка: Иван Русланов

„Обичам страхотно този театър, а много от колегите ми, с които казвахме истини на народа от сцената, вече ги няма… Аз съм благодарен, че животът ме свърза със Сатиричния театър, мястото, където се казваха неща, които другаде не можеше“. Това каза пред БНР Славчо Пеев, обичаният поколения наред български театрален, телевизионен и кино актьор, доайен на Сатиричния театър. 

„Бях много свързан с двама мои страхотни приятели – Радой Ралин и Петър Ступел. Те бяха напред във времето, мислеха по друг начин, особено Радой. Той беше много пред нас, Петър беше много енергичен. Благодарен съм на съдбата, че съм ги срещнал и живял с тях, те казваха какво ще се случи в нашата държава... Не можем да се опазим от мрачния хумор. Хората станаха други, няма усмивки, гледат надолу – пандемията много промени хората“, допълни Пеев в предаването „Преди всички“.

Той сподели, че в Сатирата има много млади хора, които искат нещата да бъдат по-добри: 

„Сатирата винаги е била водещият театър, спомнете си какви спектакли е имало и ще има. Няма кой да замести хора като Татяна Лолова, Георги Парцалев, Георги Калоянчев, Нейчо Попов и Никола Анастасов, но идват млади актьори, които вървят по техните стъпки – да влияят и действат върху хората, те да станат по-добри и по-смели. И този живот да бъде по-добър".

Интервюто със Славчо Пеев в предаването „Преди всички“ можете да чуете в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Връчване на „Златен кукерикон“ и премиера на “Сатирично кабаре“ в Сатиричния театър

Сатиричният театър “Алеко Константинов“ кани на 7 април от 19.30 часа на премиерното представление на “Сатирично кабаре“ (Място за похвали и оплаквания) и на раздаването на наградите „Златен кукерикон“ за 2021 г. за постижение в хумора и сатирата в..

обновено на 07.04.21 в 08:17

Сатиричният театър посреща рожден ден с празнична пищност

Сатиричният театър “Алеко Константинов” ще раздаде своите награди “Златен кукерикон” 2021 за постижения в хумора и сатирата в българския театър. Това ще се случи на 7 април. Тогава ще бъде и премиерата на “Сатирично кабаре - място за похвали и..

публикувано на 07.04.21 в 09:02
ВИЖТЕ ОЩЕ

Калоян Цветков и географията като неугасващо любопитство и безкрайно пътешествие

Как човек може да превърне пътешественическата страст и любовта към природата в професия? Географът д-р Калоян Цветков е успял да постигне наглед трудната задача. Освен че изследва планетата като учен, Калоян споделя откритията..

публикувано на 20.05.24 в 17:26
Венци Йончев

Венци Йончев в "Горещи сърца": Не се принизявайте никога, живейте с дух!

Героят днес в рубриката "Горещи сърца" е с богато минало, усмихнато настояще и светло -  по думите му - бъдеще, въпреки че отдавна е минал 80 -та си годишнина.  Врачани често го срещат по улиците на града и кафенетата. През месец май..

публикувано на 20.05.24 в 12:25

Сдружение "Добро сърце" е създадено, за да помага на хората

В рубриката „Горещи сърца“ ви предлагаме среща с Борислав Павлов. Той е на 35 години, от Пазарджик, и е председател на сдружение „Добро сърце“, което е създадено, за да помага на хората в нужда.   Идеята за създаването на  благотворителната..

обновено на 12.05.24 в 06:09
Нургюл Салимова

Нургюл Салимова иска да остане в България, а преди всяка партия се обажда на майка си

"Засега съм тук и се надявам, че ще остана. От най-ранна детска възраст съм казвала, че искам да стана световен шампион с българското знаме. Работя за това и се надявам, че няма да има пречки по пътя ми". Това заяви пред БНР шахматиската Нургюл..

публикувано на 10.05.24 в 19:45
Райна Кабаиванска

Райна Кабаиванска: Стремя се да има предаване на знанията между поколенията!

"Христос Воскресе! Макар че, нямам навика да казвам това, защото съм комунистическо дете, родена съм 1934 г., израснала съм в комунистически режим и нямах понятие от религиозните празници, сподели за БНР оперната прима Райна Кабаиванска, един от..

публикувано на 07.05.24 в 11:35

С инжекция, утеха и песнопение медицинската сестра и презвитера Калина Митева слави Бога

Калина Митева работи в Спешното отделение на Врачанската болница. Тя е хирургична медицинска сестра. От 25 години е презвитера. Тогава съпругът й Димитър е бил ръкоположен за свещеник. "Или както близките ме наричат - баба попадия". От малка..

обновено на 05.05.24 в 17:30
Мария Антонова

Мария Антонова: Блага притежаваше най-ценното качество - да имаш дълг към близки, към приятели!

"Бъдете изобретатели, откриватели в любовта! Не бъдете епигони, чиновници и бюрократи в собствените си чувства!" Това е едно от завещанията на Блага Димитрова – една от изключително талантливите български поетеси , чиито творби носят необичайна..

публикувано на 29.04.24 в 15:00