Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Живак" на Димитър Живков: 10 години + 250 спектакъла = книга

"Преминаването на историята в "Живак" от сцената към книгата беше провокирано от желанието да разширим историята на нашите герои. За десет години всеки един от персонажите в пиесата доби такава плътност и стана толкова любим на своите зрители, че за всеки един от тези герои може да бъде създадена отделна история. След като чествахме 10 години "Живак" на сцената, се замислих как да ги отбележим. След това седнах и започнах да разширявам историята, следвайки сценария на пиесата, което ми даде възможност да задълбая в живота на персонажите. Така се роди романът".

Това сподели актьорът Димитър Живков за моноспектакъла си "Живак", който след 10 години на сцената и 250 спектакъла пред публиката излиза като роман. Премиерата ще бъде на 20 март в София.

"Историята е надградена с по-голям фокус върху главния герой, основно върху това, което е, преди да видим как се връща към миналото си. Има нови образи, нови герои, други са представени в нова светлина. Беше приключение, в което си казах - "Хайде малко спирачка!". Процесът е любопитен и човек лесно може да отприщи въображението си. Имаше хора, на които да се опра и на чието мнение да разчитам.