Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граждани в Русе излязоха на мирен митинг в подкрепа на Украйна

Протест в подкрепа на Украйна в Русе
Снимка: Ася Пенчева

Мирен митинг в подкрепа на Украйна се проведе в Русе. Заедно бяха украински граждани, българи и руснаци, избягали от режима в Русия.

Втората годишнина от началото на войната в Украйна бе отбелязана, както от Областната администрация, която спусна в знак на съпричастност украински флаг, така и от гражданите.

"Войната е по-близо, отколкото си мислите. Това е опасност, защото не знаем къде спира пътят", коментира протестиращ.

Мракобесие, най общо казано, добави друг и уточни, че това е пропагандата на Путин и промива мозъците на хората.

Други протестиращи смятат, че дезинформацията идва главно от социалните мрежи.

По публикацията работи: Антония Чорева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фонд "Земеделие": 13 млн. лв. за производителите на картофи, черупкови плодове и гъби

Управителният съвет на Държавния фонд "Земеделие" реши да бъде предоставена помощ de minimis за 2024 година на производителите на картофи, черупкови плодове и гъби в размер на общо 13 милиона лева. 7 милиона лева да разпределени за производителите на картофи, 5 милиона за орехи, бадеми и лешници и 1 милион за отглеждащите култивирани гъби...

публикувано на 16.05.24 в 19:47

Съдът: Общината да прекрати действията си за промяна на движението в центъра на София

Административният съд в София спря новата организация на движението в столицата, информираха от институцията. "Административен съд София – град постановява да бъдат безусловно прекратени действията, извършвани от длъжностни лица от Столична община, разпоредени от зам.-кмета по Транспорт Илиян Павлов във връзка с въвеждане на нова постоянна..

публикувано на 16.05.24 в 19:39

Областният управител на Монтана е против преминаването на тирове през Петрохан

Областният управител на Монтана е против преминаването на тирове през прохода Петрохан. Възражението е изпратено до Агенция "Пътна инфраструктура". Преди седмица пред БНР същото мнение изказаха и кметовете на общините Монтана и Берковица.  Областният управител на Монтана Ивайло Антонов изрази своето категорично възражение за възможен обходен маршрут..

публикувано на 16.05.24 в 19:37
Снимката е илюстративна.

АПИ прекрати договорa с една от фирмите за електронно събиране на пътни такси

Агенция "Пътна инфраструктура" прекрати договорa с една от фирмите за предоставяне на услуги за електронно събиране на пътни такси. "Т-СМАРТ ГЛОБАЛ" бе петото дружество, с което предишното ръководство на агенцията подписа договор в края на февруари. С него се дава възможност за стартиране на процедура по доказване на оперативна съвместимост с..

публикувано на 16.05.24 в 19:14

Мъж е загинал, а двама души са в болница след катастрофа с кола на НСО

Мъж е загинал, а двама души (мъж и жена) са в болница във Варна след катастрофа на входа на Аксаково, където лек автомобил се е блъснал в кола на Националната служба за охрана, в която е пътувал съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков заедно с още трима души.  Бивш премиер катастрофира с кола на НСО От НСО съобщиха за БНР,..

публикувано на 16.05.24 в 18:52

Починал е шофьорът на леката кола, сблъскала се с автомобил на НСО

Автомобил на Националната служба за охрана е катастрофирал на входа за Аксаково. В него се е возил Кирил Петков, съобщиха във Фейсбук от политическата партия, на която е съпредседател той.  Катастрофата е причинена от внезапно изскочил автомобил от път без предимство. В колата са се возили мъж и жена на възраст над 60 години. Бивш премиер..

публикувано на 16.05.24 в 18:36

90 филма от игралното, документалното и анимационното кино се борят за наградите "Васил Гендов"

90 филма от игралното, документалното и анимационното кино се борят за наградите "Васил Гендов" на Съюза на българските филмови дейци. Церемонията ще се състои тази вечер - 16.05, в Народния театър. Т ова е най-мащабният форум на българското кино , разказа пред БНР Геновева Димитрова, кинокритик и член на Борда на наградите "Васил Гендов"...

публикувано на 16.05.24 в 18:28