Неделя 150

„Неделя 150“ е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.

Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. 

Дайджестът на програма „Хоризонт“ има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Явор Стаматов

Публикации

Кузман Илиев: Бюджетът e кърпене на дупки - за всекиго по нещичко

"Съкращаването на разходи, планирано в бюджета на Асен Василев, е добро. Държавата трябва да започне с по-малко да прави повече . През последните години капиталовата програма не се изпълняваше, така или иначе. Затова има доза реализъм в планираното...

публикувано на 02.07.23 в 10:48
Анелия Андреева

Анелия Андреева: Необходимо е осъвременяване на подготовката на учителите

" Необходимо е осъвременяване на подготовката на учителите, за да работят с децата . От изключително значение е доколко учителите са готови да работят по нови, модерни методи, доколко те познават младото поколение , което има доста различни..

публикувано на 02.07.23 в 10:05

Станислав Анастасов: България става една от страните, които ще могат да се предпазят от зловредни инвестиции

"С този законопроект България става една от страните, които ще могат да се предпазят от зловредни инвестиции, основно руски ".  Това поясни пред БНР Станислав Анастасов от ДПС, един от авторите на законови промени за запазване на българската..

публикувано на 25.06.23 в 11:36

Анализатори: Големият губещ е Путин

публикувано на 25.06.23 в 10:52

Антоанета Цонева: Гаранцията за изпълнение на ангажиментите е политическата воля

" Предстои среща с ГЕРБ, на която да бъдат разяснени, ако се налага, нашите позиции и да се намери ход напред - препотвърждаване на ангажиментите, които бяха поети в декларацията, която Николай Денков и Мария Габриел изчетоха при съставянето на..

публикувано на 25.06.23 в 10:41

Пламен Димитров: Има пера с възможност за икономии, за да има ръст на заплатите в бюджетния сектор

"Заложените в бюджета над 10 млрд. лева капиталови разходи няма да бъдат изпълнени поне с 2 млрд. лева, което дава възможност за друг размер на разходите . Има още пера, в които могат да бъдат направени икономии, за да се намерят парите, които искаме,..

публикувано на 18.06.23 в 12:57