Неделя 150

„Неделя 150“ е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.

Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. 

Дайджестът на програма „Хоризонт“ има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Явор Стаматов

Публикации

Георги Гвоздейков

Министър Гвоздейков: На развитието на БДЖ трябва да се гледа като на бизнес модел

На развитието на железопътния транспорт трябва да се гледа като на бизнес модел . Това каза пред БНР министърът на транспорта Георги Гвоздейков и обясни, че в този транспорт не е инвестирано досега , както е в държавите в Европа: " Железопътният..

публикувано на 24.09.23 в 11:09
Филип Гунев

Филип Гунев: Липсва контрол върху службите. Това трябва да е обектът на реформата

Обект на реформа трябва да е контролът върху службите, който липсва.  Това мнение изказа пред БНР Филип Гунев , експерт по сигурността и борбата с корупцията, бивш заместник-министър на вътрешните работи (2013-2017 г.). Милен Иванов:..

публикувано на 24.09.23 в 10:11

Георги Константинов: За поезията останаха най-верните читатели

" Радва ме това отличие. Винаги ме е радвала наградата, че читателите протягат ръка към моите книги . Те са около 60 - колкото са и годините, които съм прекарал в София. Зарадва ме и тази награда, защото тя казва нещо много важно - роден съм в Плевен,..

публикувано на 17.09.23 в 12:52
Корнелия Нинова

Корнелия Нинова за протеста на зърнопроизводителите: Започваме да се съмняваме, че става въпрос за икономически интереси

Има дисбаланс в сектор "Земеделие" и той трябва да бъде решен с държавна последователна политика , като средствата се разпределят по-разумно за отделните браншове в земеделието. Това заяви пред БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова.  Тя отново..

публикувано на 17.09.23 в 11:56

Искрен Арабаджиев: Отпадането на забраната за внос на украинско зърно има икономически ползи за България

"Отпадането на забраната за внос на украинско зърно има икономически ползи за цялата страна. Внасянето на по-евтина суровина намалява цените и засилва пазарната конкуренция. Големите производители и търговци свикнаха, когато има печалби, те да са за..

публикувано на 17.09.23 в 11:23

Мирослав Боршош: Общинският съвет на София е не по-малко важен от кмета

"Общинският съвет на София е не по-малко важен от кмета на града. Всеки следващ кмет ще се провали в управлението на града, ако няма стабилно мнозинство в Общинския съвет ".  Това каза пред БНР Мирослав Боршош, зам.-кмет на София по културата,..

публикувано на 17.09.23 в 10:37