Неделя 150

„Неделя 150“ е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.

Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. 

Дайджестът на програма „Хоризонт“ има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Явор Стаматов

Публикации

Йово Николов

Йово Николов: Българската политика се движи в различни пресичащи се орбити. Често една от тях е криминалният свят

"Българската политика се движи в различни пресичащи се орбити. Често една от тях е криминалният свят".  Това заяви пред БНР Йово Николов, журналист от вестник „Капитал“. " Политическата класа не може да се изчисти от криминалните елементи в своите..

публикувано на 10.09.23 в 12:06
Диян Стаматов

Диян Стаматов: Имаме образование на две скорости от доста време

" Имаме образование на две скорости от доста време в нашата страна и то става все по-ясно отличимо с всяка изминала година ".  Това каза пред БНР Диян Стаматов, директор на 119-о Средно училище в София и председател на Съюза на работодателите в..

публикувано на 10.09.23 в 11:57
Ирена Анастасова

Ирена Анастасова, БСП: Официално не е обсъждан въпрос за вот на недоверие към правителството

" Официално не е обсъждан въпрос за вот на недоверие към правителството. Няма такова решение на Националния съвет на БСП, нито на Изпълнителното бюро на партията". Това заяви пред БНР Ирена Анастасова, депутат от БСП, и уточни, че  факти за..

публикувано на 10.09.23 в 11:04

Мартин Димитров: Сегашната управленска формула трудно взима решения по някои въпроси, но няма по-добър вариант

Сегашната управленска формула трудно взима решения по някои въпроси, но няма по-добър вариант. Това обясни пред БНР   Мартин Димитров, депутат от ПП-ДБ. "Работи се по най-важните въпроси, свързани с приемането на следващия бюджет, Шенген, еврозона и..

публикувано на 10.09.23 в 10:56
Илия Тодоров

Илия Тодоров: Има логика новите шофьори да са със специален статут, но мерките са спорни

" Има логика новите водачи на превозно средство да са със специален статут, но мерките, които се вземат, са спорни . Добре е да стъпват на задълбочено проучване. Струва ми се, че депутатите просто са решили, че новите шофьори не трябва да управляват..

публикувано на 10.09.23 в 10:41

Георги Лапчев, кмет на Царево: Вместо да се сочим с пръст, трябва да си подаваме ръка

Това със засипаните дерета е като чаша, в която трябва да излеем десет литра вода и да обясним, че тя не ги е събрала, защото не е истинска. Това обясни пред БНР кметът на Царево Георги Лапчев.  "Имаше десетки пъти по-голям воден обем, който да премива..

публикувано на 10.09.23 в 09:50
Светослав Малинов

Светослав Малинов: По никакъв начин не се очертават предсрочни парламентарни избори

" По никакъв начин не се очертават предсрочни парламентарни избори. ... Не виждам нещо по-различно от успокояване". С тази констатация започна коментара си за новия политически сезон политологът и университетски преподавател доц. Светослав Малинов,..

публикувано на 03.09.23 в 11:52