Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова програма за безработни започва от април

Снимка: БГНЕС

Депутатът от БСП Корнелия Нинова съобщи, че от април започва нова програма за безработни лица. Нинова посочи, че от януари досега 25 000 безработни са започнали работа:

Програма "Сигурност" около 5 хиляди души, която да гарантира помощ на МВР за борба с битовата престъпност, регионални програми за заетост, насочени към областните и общинските администрации, обхващат 2 хиляди души. Мерки за подпомагане на бизнеса за разкриване на нови работни места, през април 2 430 души и мерките "Подкрепа за заетост" по Оперативна програма "За развитие на човешките ресурси", на старата Оперативна програма "За развитие на човешките ресурси" 3800 работни места. През април общо 13 230 българи ще могат да започнат работа. Наистина абсолютен приоритет остава борбата с безработицата.

Нинова каза, че по отношение на младежката безработица от началото на годината са започнали работа над 7 хиляди младежи в реалния сектор, а до края на тази година те ще са около 100 хиляди. Проведени са разговори с Брюксел за нова оперативна програма, която ще стартира със средства от държавния бюджет, като след това те ще бъдат възстановени. По новата мярка там ще работят седем хиляди души до 24 години. 

Отчетено бе, че за годината има реално раздвижване в икономиката, а новите работни места са с 3500 в повече, сравнено с миналата година.

 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32