Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четин Казак: Ще подкрепим законопроекта на ГЕРБ за промени в Изборния кодекс

Снимка: Дневник
Следващия вторник Комисията по правни въпроси в парламента ще обсъди предложените от парламентарната група на ГЕРБ промени в Изборния кодекс. От ДПС заявиха, че има вероятност те да бъдат подкрепени и от тяхната политическа сила.

ГЕРБ предлага ЦИК да се състои от 18 члена, включително председател, заместник-председател и секретар, които се предлагат от парламентарно представените партии и коалиции, както и по един член, предложен от партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени.

Председателят на правната комисия, депутатът от ДПС Четин Казак е на мнение, че законопроектът на ГЕРБ трябва да се подкрепи: Не виждам чак толкова драстични проблеми, които да ни разколебаят в нашето желание да подкрепим този законопроект, независимо че е внесен от ГЕРБ, той цели да коригира една несправедливост, която беше извършена спрямо нас.

ДПС са склонни да подкрепят и жалбата на БСП до Конституционния съд срещу указа на президента Росен Плевнелиев за назначаването на състава на ЦИК. И от партия "Атака" ще подкрепят жалбата на БСП.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Готова е жалбата на БСП до Конституционния съд заради указа на президента

БСП е готова с жалбата си до Конституционния съд заради разпределението на партийната квота в ЦИК с указа на президента Росен Плевнелиев . Съобщението направи заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова . Левицата очаква окончателното мнение..

публикувано на 28.03.14 в 13:57
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32